מטה עז כתב:בימים אלה שמרבים באמירת תהלים לרגל המצב, אציין מה שראיתי שאמר פעם המשגיח זצ"ל בשיחה, בשם זקן אחד, שלעולם לא נבין את פרקי תהלים לעומקם, מבלי שנדע מהו כלי הנגינה שהתייחד לכל אחד מהם, מהי פעולתו וצליליו, ומדוע דווקא כלי זה נבחר למזמור זה. ויהיו הדברים לעילוי נשמתו.
רציני כתב:לעיל באשכול מובא שהיה גיסו של הרב פולק, מעניין שלא צויין זאת רק ידידות.
פרנצויז כתב:במוסף שבת קדש של יתד נאמן שבת פ' וארא תשפ"ד יש כמה מאמרים על הגה"צ רבי מתתיהו סלומון זצ"ל.
פילווישוק כתב:וכל זה כהכנה לתפילות הימים הנוראים, שבשנים המוקדמות מסופר שקולו נשמע עד "קוטסוורת' רוד", ואף בגיל העמידה היה קולו מרעיד את החלונות והלבבות,
תוכן כתב:אני הקטן גדלתי עם ר' מתתיהו שנים רבות. סבתא שלי הכירה אותו מיום הולדתו, אמא שלי שתבל"ח גדלה אתו, אבל צעירה ממנו בכעשור, ואף אני הקטן גדלתי בסמיכות אליו, למדתי בישיבת גייטסהעד, ושמעתי שיחותיו. על כן אני מרגיש צורך להאריך קצת בפורום זה.
ר' מתתיהו היו לו כמה מעלות יקרות, ואציע אותם אחת לאחת.
א. היה חכם מאד בחכמת הנפש, באופן בלתי רגיל. הבין אנשים בצורה עמוקה ומקיפה תוך כמה שניות של היכירות עמם.
ב. היה לו כוח הדיבור בצורה יוצאת דופן והיה מראשי המדברים בכל אסיפה ציבורית. כשהוא נהיה משגיח קטן בישיבה בגייטסהעד, התלמידים המבוגרים היו עוזבים את השמועז של ר' משה שוואב שהיה המשגיח, ונכנסים לשמועז שלו שהיה מיועד לבחורים הצעירים יותר.
ג. היה מאריך בתפילתו, בכל תפילה ובכל ברכה היה משקיע כוחות רבים.
ד. לא היה מתפעל מהבזיונות שהיו מנת חלקו בתור משגיח.
ה. תוכו כברו.
ו. היה מסור כל כולו לצרכי ציבור. כל נזקק וכל מסכן היה בא אצלו כדי לספר לו את צרותיו והוא היה עוזר להם כמיטב יכולתו. הרבה אלמנות ויתומים ראו בו דמות אב. והכל עשה ללא בקשת שכר משום סוג שהוא, לא פרסום, לא כבוד, לא כסף עניין אותו, אלא עסק אך ורק בגמילות חסדים לשם גמילות חסדים. וכאן צריך להזכיר את אשתו הצדיקה, שעמדה לימינו בכל כוחה, ועזרה לו מאד. ואף אני הקטן אחרי שאמי ילדה התאכסנתי בביתם למשך שבועיים.
ז. היה מלא בשאיפות נעלות.
ח. היה בעל רגש גדול.
ט. הקים משפחה לתפארת.
י. לא הלך שולל אחרי תענוגות העולם. ביתו היה פשוט ביותר. וכן בגדיו. וכל כיוצא בזה.
יא. חיזק רבבות יהודים על ידי מסירות אלפי וועדים ושיעורים.
יב. השקיע הרבה כוח להלחם על ערכים שהאמין בהם.
אליסף כתב:תוכן כתב:אני הקטן גדלתי עם ר' מתתיהו שנים רבות. ...
דברים יקרים, ייש"כ. תוכל להוסיף? (רוב הדבורים ששמעתי הם משנות לייקווד)
פרנצויז כתב:במוסף שבת קדש של יתד נאמן שבת פ' וארא תשפ"ד יש כמה מאמרים על הגה"צ רבי מתתיהו סלומון זצ"ל.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 233 אורחים