תוכן כתב:גם פסיכולוגיה וגם פסיכיאטריה זה סוג של ניחוש, שלרוב אינו עוזר. בודאי עדיף שלא ללכת למטפלים שרלטנים. לפעמים במקום שאין ברירה אין מנוס מלנסות גם דברים אלו.
וכמו שהחולים, כאשר ידעו חוליים ולא ידעו מלאכת הרפואה, ישאלו הרופאים, ויודיעום מה ראוי שיעשו, ויזהירום ממה שידמוהו ערב, ויכריחום לקחת הדברים המאוסים והמרים, עד שיבריאו גופותיהם וישובו לבחור בטוב ולמאוס במאוס - כן חולי הנפשות, ראוי להם שישאלו החכמים, אשר הם רופאי הנפשות, ויזהירום מאותן הרעות אשר יחשבון טובות, וירפאום במלאכה אשר ירופאו בה מידות הנפש.
ומה היא תקנת חולי הנפשות, ילכו אצל החכמים שהן רופאי הנפשות וירפאו חליים בדעות שמלמדין אותם עד שיחזירום לדרך הטובה, והמכירים בדעות הרעות שלהם ואינם הולכים אצל החכמים לרפא אותם עליהם אמר שלמה חכמה ומוסר אוילים בזו.
עט סופר כתב:תוכן כתב:גם פסיכולוגיה וגם פסיכיאטריה זה סוג של ניחוש, שלרוב אינו עוזר. בודאי עדיף שלא ללכת למטפלים שרלטנים. לפעמים במקום שאין ברירה אין מנוס מלנסות גם דברים אלו.
פסיכיאטריה היא מדע מבוסס, ועוסק בהתאמת תרופות לחולי נפש, מי שבאמת צריך זאת כדורים בהחלט יכולים להצילו תרתי משמע, ומי שמונע אדם מללכת לשם בשעת הצורך ה"י הוא רודף גמור. יש כמה סיבות שגורמים לכך שבציבור זה נתפס לפעמים כניחוש בעלמא:
ישנם כמה תרופות שכל אחד משפיע על חלק אחר, לדוגמה אדם שחסר לו סרוטונין זה יכול להיות בעיה ביצור החומר, זה יכול להיות בעיה בקליטת החומר בכמה שלבים בגוף ולכל שלב יש משפחה אחרת של תרופות המרפאה או מסייעת, אין דרך מדעית לגלות באיזה שלב הבעיה, למרות שאיש מקצוע מומחה יכול לומר שבפלוני הסרוטונין אינו כראוי, לרוב הדרך הוא לנסות תרופה אחת חודשיים ואם ההשפעה לא משביעת רצון להחליף תרופה עד שתמצא התרופה הנכונה, מומחה יקלוט מה הוא התרופה הנכונה, ויצליח להגיע אליה יחסית יותר מהר.
כמו"כ לא לכל מחלת נפש יש תרופה מרפאת את הבעיה, אך לרוב יש תרופה מסייעת היכולה להרגיע יחסית את ההתפרצות או לחלופין לסייע בידו שלא יגיע למצב של איבוד הגוף וכיו"ב.
אין ספק שמי שאינו מקצועי בין עם הוא עבר את המבחנים של התעודה הרשמית ובין אם לא אינו מבחין בין ימינו לשמאלו.
מלבד שאצל חלק מהציבור הוא נמנה בכלל פסיכולוג בחדא מחתא.
לגבי הפניות מומלץ לפנות לארגון חסד מוכר וגדול בעל נסיון המלוה ועוקב אחר איכות הטיפולים כגון עזר מציון היודעים להמליץ על בעלי מקצוע שמנסיונם האישי הצליחו ברוב המקרים שהם הפנו אליהם.
תוכן כתב:עט סופר כתב:תוכן כתב:גם פסיכולוגיה וגם פסיכיאטריה זה סוג של ניחוש, שלרוב אינו עוזר. בודאי עדיף שלא ללכת למטפלים שרלטנים. לפעמים במקום שאין ברירה אין מנוס מלנסות גם דברים אלו.
פסיכיאטריה היא מדע מבוסס, ועוסק בהתאמת תרופות לחולי נפש, מי שבאמת צריך זאת כדורים בהחלט יכולים להצילו תרתי משמע, ומי שמונע אדם מללכת לשם בשעת הצורך ה"י הוא רודף גמור. יש כמה סיבות שגורמים לכך שבציבור זה נתפס לפעמים כניחוש בעלמא:
ישנם כמה תרופות שכל אחד משפיע על חלק אחר, לדוגמה אדם שחסר לו סרוטונין זה יכול להיות בעיה ביצור החומר, זה יכול להיות בעיה בקליטת החומר בכמה שלבים בגוף ולכל שלב יש משפחה אחרת של תרופות המרפאה או מסייעת, אין דרך מדעית לגלות באיזה שלב הבעיה, למרות שאיש מקצוע מומחה יכול לומר שבפלוני הסרוטונין אינו כראוי, לרוב הדרך הוא לנסות תרופה אחת חודשיים ואם ההשפעה לא משביעת רצון להחליף תרופה עד שתמצא התרופה הנכונה, מומחה יקלוט מה הוא התרופה הנכונה, ויצליח להגיע אליה יחסית יותר מהר.
כמו"כ לא לכל מחלת נפש יש תרופה מרפאת את הבעיה, אך לרוב יש תרופה מסייעת היכולה להרגיע יחסית את ההתפרצות או לחלופין לסייע בידו שלא יגיע למצב של איבוד הגוף וכיו"ב.
אין ספק שמי שאינו מקצועי בין עם הוא עבר את המבחנים של התעודה הרשמית ובין אם לא אינו מבחין בין ימינו לשמאלו.
מלבד שאצל חלק מהציבור הוא נמנה בכלל פסיכולוג בחדא מחתא.
לגבי הפניות מומלץ לפנות לארגון חסד מוכר וגדול בעל נסיון המלוה ועוקב אחר איכות הטיפולים כגון עזר מציון היודעים להמליץ על בעלי מקצוע שמנסיונם האישי הצליחו ברוב המקרים שהם הפנו אליהם.
אין לך מושג על מה אתה שח. אני חוזר ואומר, לפעמים אין מנוס מללכת, ואז בודאי מי שמונע מישהו ממלכת הוא רודף, ובודאי שצריך ללכת למקום שיש מעקב. אבל בגדול הפסיכיאטריה איננה מדע, אלא ניחוש. בנוסף, רוב הפסיכיאטרים בודאי אלו שהתפרסמו כמומחים, אין להם מספיק זמן או את הידע הדרוש על הקליינט כדי לדייק יותר במרשם.
תוכן כתב:בפירוש יזיק! ללא שום ספק שבעולם! תרופות שמשחקות עם ההורמונים שבראש, הן מעצם טבען מזיקות.
משולש כתב:תוכן כתב:בפירוש יזיק! ללא שום ספק שבעולם! תרופות שמשחקות עם ההורמונים שבראש, הן מעצם טבען מזיקות.
אתה מתכוין על מי שלא צריך את התרופות.
משולש כתב:מה פירוש השערות?
אם למשל מדובר בתרופת הרגעה, הרי ההשפעה שלה ניתנת למדידה. אם היא לא מרגיעה עוברים לתרופה אחרת.
משולש כתב:בוודאי שאתה טועה. יש תרופות הרגעה שמרגיעות. (בלי שום פסיכולוגיה). ואני רואה את זה בעינים ללא ספק כלל. (לא אני לוקח את התרופות, מישהו אחר במשפחה).
תוכן כתב:משולש כתב:בוודאי שאתה טועה. יש תרופות הרגעה שמרגיעות. (בלי שום פסיכולוגיה). ואני רואה את זה בעינים ללא ספק כלל. (לא אני לוקח את התרופות, מישהו אחר במשפחה).
אתה רואה רק צד אחד של התרופה, אני לא יודע עד כמה אתה מודע לתופעות לוואי. ואני לא מכחיש כלל שיש תרופות שעוזרות, אני טוען אבל שזה מוצא אחרון, והרבה פעמים הם מקלקלות.
משולש כתב:תוכן כתב:משולש כתב:בוודאי שאתה טועה. יש תרופות הרגעה שמרגיעות. (בלי שום פסיכולוגיה). ואני רואה את זה בעינים ללא ספק כלל. (לא אני לוקח את התרופות, מישהו אחר במשפחה).
אתה רואה רק צד אחד של התרופה, אני לא יודע עד כמה אתה מודע לתופעות לוואי. ואני לא מכחיש כלל שיש תרופות שעוזרות, אני טוען אבל שזה מוצא אחרון, והרבה פעמים הם מקלקלות.
למשל ילד עם PDD שכל המשפחה שלו "על גלגלים" ולא יכולים לעשות כמעט כלום בחיים שלהם בגללו. רצוי מאוד שיתנו לו איזה משהו שירגיע אותו. לפני שהם יצטרכו מוסד בעצמם.
תוכן כתב:אין לי כוח להמשיך לדון בנושא, ואין טעם בעצם לדון בו. איני מחדש פה שום דבר, הנתונים מפורסמים ויש המון מידע באינטרנט זמין לכל מבקש.
כותב בדמע כתב:מה, אני חייב לבטל את הפגישה?
מה זאת אומרת סברות הנובעות על דעות כוזבות. אנא פרט.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 238 אורחים