הודעהעל ידי גביר » ה' אוקטובר 02, 2014 11:52 am
בביטוי טערקיש וויץ, ובכלל בנושאים הלכתיים הקשורים לתירס.
לפי הכיתוב המופיע בכריכה האחורית שלו הספר הוא סקירה של צמחי מאכל, מתכונים, מרשימים ותפריטי מזון הנזכרים בטקסטים יהודיים מסוגות ספרותיות שונות (שו"ת, הלכה, מנהג, סידורי תפילה), תוך השלמת התמונה ההיסטורית ממקורות חיצוניים, כמו למשל, ספרי מזון ומתכונים קדומים, ספרות נוסעים וספרות דיאטטית-רפואית. הספר בוחן גם את התמורות שחלו בתחום ההלכה והמזון בחמש מאות השנים האחרונות לאחר ההתפתחויות ההיסטוריות והטכנולוגיות של הזמן החדש. המחקר מתמקד בהשלכות של מאורעות היסטוריים מכריעים בתולדות העולם הכללי והעולם היהודי על המטבח היהודי ועל ברכותיהם של גידולים חקלאיים, כמו למשל גירוש ספרד והתפתחות הnרכז היהודי בצפת, גילוי אמריקה וחדירתם של גידולי תרבות חדשים למטבחי היהודים (תירס, תפוחי אדמה, עגבנייה), התמורות שחלו בתחום החקלאות והטכנולוגיה (הרכבות, השבחת זנים, הארכת חיי מדף של צמחים ושימוש במצעי גידול מודרניים), התפשטות תורת הקבלה (טקסים וברכות על צמחים ומוצריהם) ויצירתו של כור היתוך גסטרונומי בארץ ישראל לאחר קום המדינה המהווה נקודת מפגש לעדות ולתרבויות קולינריות שונות ומגוונות