חכמת המסכן בזויה כתב:בוויליאמסבורג שבברוקלין בארה"ב נפטר לפני כמה שנים הרה"ג יצחק דוד הכהן פריעדמאן ראש הכולל קהילת פאפא, ובעמח"ס יד כהן. מדומה לי שהוא מתייחס אחרי הש"ך בא"ב ויש להם איזה מסורת בזה.
יש לו בן בבלגיה, (בנו של הבן הוציא לאור את ספרי הגאון ר' יוסף ענגל עה"ת) חתנו הוא הגאון ר' געציל ברקוביץ דומ"ץ עיר קרית יואל.
תולדות כתב:מסורת על יחוס לאהרן הכהן יש.
מגילה מפורטת אין.
דניאל כתב:בלי קשר לאהרן הכהן דוקא, האם יש בכלל לאיזושהי משפחה ייחוס מפורט שהוא יותר קדום מסוף הראשונים-תחילת האחרונים? (מלבד המיוחסים לרש"י שגם הם עוברים דרך המהרש"ל או מישהו אחר בדור ההוא)
מחולת המחנים כתב:ר' יצחק הינו בנו יחידו של ר' שלמה כהן בנו יחידו של ר' אברהם יעקב כהן
דניאל כתב:אפשר לשאול שאלת אפיקורס? לפני השואה כבר נדפסו הרבה ספרי יוחסין למיניהם, איך זה שכל המגילות המפורטות האלו נשמרו בסוד ולא ראו אור עולם עד שאבדו?
המשתמש ה-500 כתב:דניאל כתב:אפשר לשאול שאלת אפיקורס? לפני השואה כבר נדפסו הרבה ספרי יוחסין למיניהם, איך זה שכל המגילות המפורטות האלו נשמרו בסוד ולא ראו אור עולם עד שאבדו?
ראה ספר ישיר משה יחוס מלא עד דהע"ה.
וראה ספר אבות ובנים למשפחת הינמן ישיר עד רב האי גאון.
וראה שלשלת הקבלה ועוד.
הסרפד כתב:יחוסו של רש"י לר' יוחנן הסנדלר מקובל הוא (ויש מפקפקים), אבל הפירוט - מזויף.
יחוס משפחת לוריא עד רש"י מקובל הוא, אבל המגילה המפורטת נאבדה כמה דורות לפני המהרש"ל, וזה שנמצא בידינו - מזויף.
הפירוט מן המהר"ל עד דוד המלך - מזויף.
(וכן כל הדומה לזה.)
[/quote]דניאל כתב:הסרפד כתב:יחוסו של רש"י לר' יוחנן הסנדלר מקובל הוא (ויש מפקפקים), אבל הפירוט - מזויף.
יחוס משפחת לוריא עד רש"י מקובל הוא, אבל המגילה המפורטת נאבדה כמה דורות לפני המהרש"ל, וזה שנמצא בידינו - מזויף.
הפירוט מן המהר"ל עד דוד המלך - מזויף.
(וכן כל הדומה לזה.)
לא ידעתי שזה זיוף ברור. יש לך מקורות?
חשבונות רבים כתב:ויחוסו של ההפלאה לבעל המאור, יש בו ממש?
הסרפד כתב:חשבונות רבים כתב:ויחוסו של ההפלאה לבעל המאור, יש בו ממש?
יחוס משפחות הורוויץ ועפשטיין לבעל המאור שונה - לא ביחוס מפורט עסקינן. (עצם היות משפחת הורוויץ מגולי ספרד מפוקפק קצת לפי דברי הרב רוטנר, שכן ישבו בפראג לכה"פ דור או שנים לפני הגירוש, ויש לישב.)
חשבונות רבים כתב:הסרפד כתב:חשבונות רבים כתב:ויחוסו של ההפלאה לבעל המאור, יש בו ממש?
יחוס משפחות הורוויץ ועפשטיין לבעל המאור שונה - לא ביחוס מפורט עסקינן. (עצם היות משפחת הורוויץ מגולי ספרד מפוקפק קצת לפי דברי הרב רוטנר, שכן ישבו בפראג לכה"פ דור או שנים לפני הגירוש, ויש לישב.)
אני כן ראיתי באיזה ספר ייחוס מפורט של הורוויץ, אבל אין לי מושג מה מקורו...
חשבונות רבים כתב:הספר שבו ראיתי את הייחוס הוא עיר חנוך ח"א שבסופו מגילת יוחסין (חלק ה'). הוא טוען שבנו של ר' פנחס אחי הרא"ה היה ר' יוסף בעל קיצור שבלי הלקט והוא היה אביו של ר' ישעיה הורוויץ אבי המשפחה, אבל כאמור אין לי מושג מה המקור שלו.
אחר כך ראיתי שבספר אלף מרגליות טוען שזה לא נכון...
הסרפד כתב:חשבונות רבים כתב:הספר שבו ראיתי את הייחוס הוא עיר חנוך ח"א שבסופו מגילת יוחסין (חלק ה'). הוא טוען שבנו של ר' פנחס אחי הרא"ה היה ר' יוסף בעל קיצור שבלי הלקט והוא היה אביו של ר' ישעיה הורוויץ אבי המשפחה, אבל כאמור אין לי מושג מה המקור שלו.
אחר כך ראיתי שבספר אלף מרגליות טוען שזה לא נכון...
אין הנתונים המדוייקים לפני, אבל כמדומ' שדבר זה לא יתכן כלל על פי שנות חייהם. מה גם שהרב רוטנר מצא את שמו של אביו ואבי אביו של ר' ישעיה בארכיוני פראג, ואינם תואמים את הנ"ל.
אראל כתב:
אני הקטן כהן, וכבר פדיתי כמה בכורים, אבל איני מתיחס עצמי לומר שאני כהן מיוחס, אלא ככל הכהנים בעמך בית ישראל שאינם אלא כהני חזקה....
הכהן כתב:אראל כתב:
אני הקטן כהן, וכבר פדיתי כמה בכורים, אבל איני מתיחס עצמי לומר שאני כהן מיוחס, אלא ככל הכהנים בעמך בית ישראל שאינם אלא כהני חזקה....
ג"א מצטרף להנ"ל
.
תולדות כתב:לגבי יחוס קדום, יש את יחוס משפחת הינמן עד לעל האור זרוע.
סוקולקה כתב:יש גם אילני יוחסין שעולים עד למשפחת קלונימוס המפורסמת דרך המהר"י וייל והמהר"ם מרוטנבורג.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 229 אורחים