ספריו שבת ומועד עדיין באוצר.שאלתיאל כתב:הרב ר' יצחק קוסבסקי מאיוויא מח"ס שאילת יצחק (שיצא לאחרונה מהאוצר)
שאלתיאל כתב:רבי חיים משולם קויפמאן הכהן מח"ס פתח האהל ואב"ד גוסטינין
זאגער ישן כתב:שאלתיאל כתב:רבי חיים משולם קויפמאן הכהן מח"ס פתח האהל ואב"ד גוסטינין
הנה חותמתו.
האם יש פרטים נוספים על רב זה? לא זכור לי ששמעתי עליו.
שאלתיאל כתב:זאגער ישן כתב:שאלתיאל כתב:רבי חיים משולם קויפמאן הכהן מח"ס פתח האהל ואב"ד גוסטינין
הנה חותמתו.
האם יש פרטים נוספים על רב זה? לא זכור לי ששמעתי עליו.
בספרו מהדורה שניה, שנתתי לינק אליו יש מעט לתולדתיו מבנו.
שאלתיאל כתב:נמשיך בהעלאת התמונות כמסת הפנאי. מי שבידו הקובץ השלם מוזמן להשתתף בהעלאת התמונות.
גוראריה כתב:א. רבנים רבים צולמו ללא כיפה! [זה יכול ללמדנו על תמונות אחרות], איני יודע אם זה תלוי בצלם או במשהו אחר.
גוראריה כתב:זמן רב שלא בא לכאן כבושם הזה. מסמך היסטורי רב ערך. הצצה נדירה לעולם שנשכח.
גוראריה כתב:ד. יש כאן תמונות עתיקות יומין שכן רבי צבי יחזקאל מיכלסון מפלונסק נראה כאן אברכון.
שאלתיאל כתב:
רבי חיים משולם קויפמאן הכהן מח"ס פתח האהל ואב"ד גוסטינין
מיללער כתב:אני מצרף תמונה ממנו בזקנותו באסיפת רבני מזרחי (יושב שני משמאל) בה גם נראה הרי"ל זלוטניק-אבידע (עומד ראשון משמאל).
זאגער ישן כתב:מיללער כתב:אני מצרף תמונה ממנו בזקנותו באסיפת רבני מזרחי (יושב שני משמאל) בה גם נראה הרי"ל זלוטניק-אבידע (עומד ראשון משמאל).
היושב בצד שמאל (מתחת להרב זלוטניק-אבידע) אולי הוא אחיו רי"מ זלוטניק? הוא היה ג"כ מרבני מזרחי הנלהבים.
יושבים מימין לשמאל: הרב ישעיה מאיר כהנא שפירא, הרב יהודה לייב קאוואלסקי - וולאצלאוועק, יושב ראש הרב יהודה לייב גרויבארט מסטשוב-טרונטו בעמח"ס חבלים בנעימים, הרב מנחם מנדל חיים הלוי לאנדא - זאוויערצע, הרב משה אביגדור עמיאל - גראיעווע תל אביב.
עומדים מימין לשמאל: הרב יצחק יהודה טרונק - קוטנא, הרב יקותיאל זלמן גרויבארט - בענדין, הרב שמואל הלוי בראדט - ליפנא, הרב יהודה לייב זלאטניק-אבידע
שאלתיאל כתב:
רי"ל זלוטניק אבידע מחבר כוסו של אליהו הנביא ועוד. החוברת יצאה כעת מחדש ע"י ר"א בראדט
שאלתיאל כתב:ר' דניאל דוד ווינברג הרב של גור.
מי יכול לספר עליו? האם היה מהמשפחה?
מחולת המחנים כתב:שאלתיאל כתב:ר' דניאל דוד ווינברג הרב של גור.
בספר 'אלה אזכרה' נכתב עליו ערך, היה חסיד בעלזא ונפטר בזמן השואה.
גם בכתבים הידועים שהתפרסמו בשם "הפני מנחם" נזכר אודותיו ושבחו.
בזמן החידושי הר"ם והשפת אמת מלבד הנהגתם את כס החסידות כיהנו גם ברבנות העיירה גור, אולם כשעלה האמרי אמת על כס ההנהגה לא אבה לשאת גם את נזר הרבנות ותר וחיפש אחר רב, ומצא את רבי דוד וויינבערג (שאגב ככל הידוע לי אין לו קשר למשפחת גור או סלאנים).
גוראריה כתב:מחולת המחנים כתב:שאלתיאל כתב:ר' דניאל דוד ווינברג הרב של גור.
בספר 'אלה אזכרה' נכתב עליו ערך, היה חסיד בעלזא ונפטר בזמן השואה.
גם בכתבים הידועים שהתפרסמו בשם "הפני מנחם" נזכר אודותיו ושבחו.
בזמן החידושי הר"ם והשפת אמת מלבד הנהגתם את כס החסידות כיהנו גם ברבנות העיירה גור, אולם כשעלה האמרי אמת על כס ההנהגה לא אבה לשאת גם את נזר הרבנות ותר וחיפש אחר רב, ומצא את רבי דוד וויינבערג (שאגב ככל הידוע לי אין לו קשר למשפחת גור או סלאנים).
ליתר דיוק: גם האמרי אמת כיהן רשמית ברבנות גור, [היה הולך לכל הסנדקאות אצל פשוטי העם וכו'], אבל כבר השפ"א לא רצה להתעסק בפסיקה יום יומית והביא את הרב שרייבום. [כמו שעשה הגרי"ז בבריסק עם רש"ז ריגר]
הרב שרייבום, אגב, היה תמים מופלג ואגדות מהלכות על תמימותו.
הרב ויינברג מילא את מקומו.
גוראריה כתב:ליתר דיוק: גם האמרי אמת כיהן רשמית ברבנות גור, [היה הולך לכל הסנדקאות אצל פשוטי העם וכו'], אבל כבר השפ"א לא רצה להתעסק בפסיקה יום יומית והביא את הרב שרייבום. [כמו שעשה הגרי"ז בבריסק עם רש"ז ריגר]
לא ידען כתב: האם הוא אכן רבה של גור? או שלרב העיר קראו ר' דוד יוסף כפי שכותב ה'תולדות' בניקו הקודם.
אם קראו לו ר' דוד יוסף ולא דניאל דוד, צריך לבדוק האם זה רק טעות בשם הפרטי או שהתמונה כלל לא ממנו.
אם התמונה לא ממנו, שאלתי: האם ישנה תמונה מהרב וינברג?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 245 אורחים