חרסון כתב:ומי הם ילדיו של ר' משה שטרנבוך לאיוט"א?
נוטר הכרמים כתב:אכן כן. השידוכים הידועים והותיקים יותר, זה השידוך שקראת עליו זה עתה, ר' אהרן בהגר"מ אויערבאך עם בת הגאון ר' אליהו שטרנבוך, וישן יותר, בן הגרש"ז, יבלחט"א הגאון ר' יעקב עם בת למשפ' מרגליות מלונדון, נכדה למשפ' שטרנבוך.חרסון כתב:ככל שהכרותי מגעת, משפחות אויערבאך ושטרנבוך מחותנים יותר מפעם אחת. אולי ירחיב בזה הרב הנוטר
אגב, בידי מצוי מכתב מהגרש"ז זי"ע לסבי ר' יעקב אריאלי, בו הוא כותב לו 'ש"ב', בעטיו של קשר זה. ככה היה מקובל פעם...
חרסון כתב:ישר כח.
מרצבך ממשפחת השופט קיסטר?
האם יתר בני המשפחה משמשים בקודש?
.השוחט כתב:חרסון כתב:ישר כח.
מרצבך ממשפחת השופט קיסטר?
האם יתר בני המשפחה משמשים בקודש?
דומני שאכן. מרצבך הללו.
מסתמא הנוטר יותר בקי בשימושי קדש.
מה שאני יודע על קצה המזלג, שר' אשר מרביץ תורה ויראה בכל מיני מקומות מזדמנים. היה תקופה בצפת.
ר' חיים עוזר ספון באהלי תורה.
ר' אפרים זלמן היה שנים בצרפת ובשנים האחרונות הקים ישיבת שטרנבוך שהיום היא בבית שמש.
ר' יששכר שרייבר חיבר ספר חשוב על ריבית. [אולי יש עוד, אבל בו היה לי יד]. ת"ח מופלג. חסידי מצאצאי החת"ס. אולי הוא ראש כולל.
ר' שלמה איראם, דומני משמש כמשיב בישיבת הגר"ש מרקוביץ.
ומה שלו' חתנו יקירי מוהר"א שט"ב שליט"א ומשפחת אביו היקרים, זה זמן גדול שלא קבלנו מהם שום מכתב, שהוא דבר המפליא אותנו
ב"ה על המצב המאושר של חתנו היקר חביבנו ובתו היקרה תחי', כפי אשר שמענו ממכרינו שבאו מלונדון
נוטר הכרמים כתב:בשבוע שעבר נלב"ע אדם צדיק, מיוחד שבמיוחדים,
בעל יסורים, מסור בכל נפש לתורה ומע"ט,
הרב החסיד רבי נתן ווגשאל זצ"ל, אב"י במנצסטר.
חתנו של רי"צ ליברמן זצ"ל הנזכר כאן לעיל.
מתהלך בתומו צדיק אשרי בניו אחריו, זרע ברך ד'.
פרנקל תאומים כתב:ר' אהרן שמואל מרצבך ז''ל (בנו של הג''ר יונה זצ''ל -ראש ישיבת 'קול תורה').הוא היה נשוי לבתו היחידה של השופט ר' יצחק קיסטר, מרת רוחמה..השוחט כתב:חרסון כתב:
אראל כתב:יש אשכול מיוחד על בעל מבשר צדק ובת עיני מזלאטשוב
viewtopic.php?f=19&t=13103&p=688576&
בור הגולה כתב:אפריון נמטייה להרב נוטר על הרשימה.נוטר הכרמים כתב:בין חתניו ידועים, הג"ר חיים סגל זצ"ל, מרביץ תורה ומחנך רב חסד בברוקלין, ויבלחט"א מו"ר הג"ר יהודה גוטרמן שליט"א, מנהל רוחני בישיבת פוניבז' לצעירים].
אלו הם חתניו היחידים. בנם היחיד הג"ר אברהם שטרנבוך שליט"א ראש ישיבת באבוב בלונדון.
נוטר הכרמים כתב:תשו"ח, קראתי ולא נוסף לי מידע משמעותי בקשר לשאלתי הנחוצה לי מאוד.
הפצת המעיינות כתב:נוטר הכרמים כתב:תשו"ח, קראתי ולא נוסף לי מידע משמעותי בקשר לשאלתי הנחוצה לי מאוד.
אז כנראה הספר יצא לאור אחרי האשכול...
נוטר הכרמים כתב:מתוך פנקס רשימותי:
אתמול במהלך השבת קודש נפגשנו עם אחי ר' יוסף ומשפחתו, שנמצאים אצל חותנו בצפת.
תוך כדי ביקור לא ארוך אצל חותנו שיחי', סיפר לי שגילה יחוס לא נודע, במגילת יוחסין בספר הזכרון שירת דבורה (נד' גם בספר פנס שלמה) מופיע שם [בענף ג מספר 8] של אחד מעיר זסלאב בשם רבי פנחס זוסמן שאביו היה אב"ד שם, והיה חתנו של "ר' יששכר בער מזסלאב".
לטענת אחי מדובר גאון קדוש שחי בתקופה הראשונה של החסידות, והיה מגדוליה, הגה"ק ר' יששכר דב בער זצוק"ל שהיה רב בעיר זלאטשוב, והיה רבו של בעל באר מים חיים וסידורו של שבת, ונזכר בעוד ספרים כמו מאור ושמש וכו'. מתורתו בדרוש וחסידות נדפס ספר 'מבשר צדק', וגם נדפס מתשובותיו ספר בשם 'בת עיני'. בסוף ימיו עלה לארה"ק, דר בצפת תקופה קצרה מאוד, ונקבר כאן, ויש מערה מיוחדת, מערת המבשר צדק.
האם למישהו ידוע בקשר ליחוס הנ"ל?
אנא עבדא כתב:איך קוראים לספר סיפור חייה של מרת רעכא שטרנבוך? (בעברית!)
אראל כתב:האם נכון השמועה ששמעתי, אשר מייסדי בעלי בתי הקפה הידועים בארה"ב Starbucks, היו צאצאים למשפחת שטרנבוך שהיגרו לארה"ב והתבוללו?
פרנצויז כתב:אנא עבדא כתב:איך קוראים לספר סיפור חייה של מרת רעכא שטרנבוך? (בעברית!)
שם הספר: איככה אוכל וראיתי
viewtopic.php?f=7&t=10290&p=117842&hilit=#p117842
https://merhav.nli.org.il/primo-explore ... lang=iw_IL
אראל כתב:האם נכון השמועה ששמעתי, אשר מייסדי בעלי בתי הקפה הידועים בארה"ב Starbucks, היו צאצאים למשפחת שטרנבוך שהיגרו לארה"ב והתבוללו?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 436 אורחים