הפצת המעיינות כתב:ידידך - נעים ההליכות כתב:כל חרדי בר דעת חש מבוכה כל שהיא על היותו חרדי.
על היותו חרדי?! דבריך גורמים למבוכה!
בוודאי, והוא לא היחיד, אף אני חש כמוהו ועוד רבים מחברי. כפי שאמר ר' אשר וויס "בושה תכסה פנינו".
פרנקל תאומים כתב:יתכן שהיוזמה הזאת של ''אשפוזי בית'' לחולים בינוניים היא אכן הברקה מעולה ו''חשיבה מחוץ לקופסה'' שהתבררה/תתברר כישועה גדולה.
היזמה הזו הצליחה רק בגלל שהיא מתקיימת על קבוצה קטנה. אין אפשרות לעשות זאת על כל החולים בארץ (אולי אחרי היערכות נרחבת של משרד הבריאות תהיה אפשרות כזו), הרי גם כך ידי הרופאים עמוסות עבודה, אז להוסיף להם נסיעות והתרוצצויות ברחבי הערים?
רק לחשוב כמה זמן יקח לרופא לעשות "ביקור משמרת" אצל כל מטופליו.
אחד השיחים כתב:אני אומר זאת מידיעה מבפנים, כך שללא עוררין, אסור בהחלט ללכת לבתי החולים למי שחפץ להישאר בחיים!!!!
מה השטויות הללו?!
מה פירוש אתה מדבר מפנים, ואנחנו חיים על כוכב אחר? היום לצערינו הרבה אנשים מכירים מפנים את מחלקות הקורונה, גיסי מאושפז כעת בבית חולים, מספר על יחס מצוין.
הרופאים והאחיות שעובדים במחלקות קורונה הם לא עובדים זרים מתיאלנד, הם אותם רופאים ואחיות שפגשנו בהם כל חיינו במחלקות השונות של בתי החולים, רובם אנשים טובים ומסורים.
ואם הטיפול שלהם לא מספיק טוב, זה רק בגלל שיש עליהם עומס גדול מידי. ומי אשם לדעתך בעומס?
הניסיון להעליל רע על הרופאים לא יכפר על הזלזול הפושע בחיי אדם של הציבור.
נוטר הכרמים כתב:אם לא תחזור בפעם המאה על הבידוד המוזר של חבישת המסכה מכל המכלול, כאשר אני והרבה אחרים טוענים לך לכל אורך הדרך,
שאין לך הוכחות מספיקות לחשיבות הקריטית של חבישת המסכה, בנתונים שלפנינו
(כפי שגם טוענים הגרמ"ש קליין שליט"א, הגרמ"מ קארפ שליט"א, ועוד מגדולי ההוראה).
חבישת מסכה היא הגנה יעילה מאוד מפני התפשטות הנגיף. זוהי עובדה רפואית פשוטה, שהוכחה בהרבה מחקרים, אתה יכול לקרא על זה.
"ההוכחות" שאתה מביא מההתנהגות של הציבור הן מגוחכות מכדי שאתחיל להתווכח איתך.
וזה ממש לא שאלה לגדולי תורה, זוהי שאלה לרופאים.
אתה צודק שלא רק מסכה עוזרת, ישנן עוד דרכים שמירת מרחק וכדו', הסיבה שטוענים דווקא על חבישת מסכה היא שעל שאר ההנחיות אפשר לטעון שהם גורמות לביטול תורה ותפילה ואילו על מסכה אי אפשר לטעון זאת.
שים לב שאתה לעולם לא עונה לגופו של טיעון, תמיד מנסה לחמוק בטענות סרק.