ח. רוזנברג כתב:(אולי כבר שאלתי בעבר, איני מוצא)
מישהו מכיר את "בצאת ישראל" הזה?
סבי ז"ל היה שר אותו, ודומני שזה מוכר אצל משפחות ליטאיות (אולי רמ"ש שפירא היה שר את זה?)
פולסברג כתב:מי יודע במה מדובר?
צורב מתחיל כתב:פולסברג כתב:מי יודע במה מדובר?
שמך מעולם, מוכר בישיבות. שמעתי שבישיבת תפרח בשנים האחרונות שרים כך ביו"כ. אולי יצא גם בדיסק של רל"י שושן.
איש_ספר כתב:יש"כ על ההפניה. ויותר ממה שכתוב שם יש בספר שתח"י (מאמרים ורשימות מאת י אובסי).
פולסברג כתב:על התרגשות מנגינה עי' תיאור נפלא על רג''נ בההספדים עליו.
ואם כבר, האם יש מקור שאמר החת''ס שהיה נותן חצי מהעוה''ב שלו לכח הנגינה? [שאלתי פעם ולא קבלתי תשובה]
ר' יעקב אדלשטיין זצ"ל לא התייחס לזה כשיבוש אלא כמסורת.סגי נהור כתב:מישהו טען לי לאחרונה שבשום מדינה לא לימדו את הילדים בחדר לומר חיילם אל"ף איי, ושלמעשה החולם הרשמי גם בליטא ורייסין הוא חוילם כמקובל בשאר ארצות מזרח אירופה. אם זה נכון, ולמעשה מדובר בשיבוש, מובן מדוע כמעט נעלם חולם זה מהנוף.
עץ הזית כתב:ר' יעקב אדלשטיין זצ"ל לא התייחס לזה כשיבוש אלא כמסורת.סגי נהור כתב:מישהו טען לי לאחרונה שבשום מדינה לא לימדו את הילדים בחדר לומר חיילם אל"ף איי, ושלמעשה החולם הרשמי גם בליטא ורייסין הוא חוילם כמקובל בשאר ארצות מזרח אירופה. אם זה נכון, ולמעשה מדובר בשיבוש, מובן מדוע כמעט נעלם חולם זה מהנוף.
בעל התפארת כתב:עץ הזית כתב:ר' יעקב אדלשטיין זצ"ל לא התייחס לזה כשיבוש אלא כמסורת.
ובכל זאת לא העביר לילדיו את המסורת הזו.
איש_ספר כתב:התפרסם כעת עיבוד חדש לשירו של ריה"ל ישאלוני רעיוני, בגרסתו ובלחנו של הראי"ה ובעיבודו של הרב הנזיר. מרגש מאד!
גיזונטע קאפ כתב:משולש כתב:איני יודע מי מחליט איזה מסורת קיבלנו מאבותינו בגלל שהם לא יכלו לעשות אחרת ואיזה בדווקא.
כל הציבור הישיבתי (ואף מחוצה לו) אומרים "תיירה" "מייראדיק" ("שמען" אולי זה לא קשור)
ואגב, כמדומני שזכורני אחד מהר"מים החשובים בפוניבז שהוא יליד הארץ, שאומר בשיעור "זה ביירר ליי אחד וזה ביירר ליי אחד ושניהם בייררים להם עייד אחד" אבל אני לא בטוח בזה.
זה שפראך בעלמא, קריאת שמע ותפילה אף אחד לא אומר ככה,
וואלף כתב:אדם יסודו מעפר ע"י הגרש"י בורנשטיין זצ"ל מלפני חמישים שנה במסיבה בארה"ב
באמונתו כתב:גיזונטע קאפ כתב:משולש כתב:איני יודע מי מחליט איזה מסורת קיבלנו מאבותינו בגלל שהם לא יכלו לעשות אחרת ואיזה בדווקא.
כל הציבור הישיבתי (ואף מחוצה לו) אומרים "תיירה" "מייראדיק" ("שמען" אולי זה לא קשור)
ואגב, כמדומני שזכורני אחד מהר"מים החשובים בפוניבז שהוא יליד הארץ, שאומר בשיעור "זה ביירר ליי אחד וזה ביירר ליי אחד ושניהם בייררים להם עייד אחד" אבל אני לא בטוח בזה.
זה שפראך בעלמא, קריאת שמע ותפילה אף אחד לא אומר ככה,
קריאת שמע של מרן החזו"א זצ"ל, מצ"ב: ובהברת חולם כמו הליטאים - שהוא כמו "צירה".
עושה חדשות כתב:עזריאל ברגר כתב:לא שמעתיו מעולם בחב"ד, אלא בברסלב, על "יונה מצאה" (המתחיל "יום שבתון").
שבת בברסלב
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 183 אורחים