שעושה עמך! איך אומרים ב"נשמת": "אילו פינו מלא שירה כים, ולשוננו רינה כהמון גליו וכו'- אין אנחנו מספיקים להודות לך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו ולברך את שמך על אחת מאלף אלף אלפי אלפים ורבי רבבות פעמים הטובות שעשעת עם אבותינו ועמנו!!". [זהו מספר עם עשרים אפסים!! כמספר התאים- המורכבים יותר מכל מכונה- שיש בגוף? כמספר הכוכבים המאזנים את היקום? מי יכול לדמיין מספרים שכאלה?!].
הרואה כתב:לדעתי הסגנון של סימני קריאה וכתיבה חרדית (מרנן ורבנן וכו') יכול לגרום סלידה לאנשים שממש מסתפקים. מה עוד שהוא לא בונה רק על דברים שבלתי ניתנים להפרכה.
ברקים רב כתב:זה "הרב סגל" שמטריד בטלפונים?
יושב סתר כתב:רק כעת ראיתי את האשכול הזה.
מצורף קובץ ארוך, רציני ומושקע מאד שנערך לפני 20 שנה ע"י הג"ר יעקב סגל מישיבת ברכת יוסף - קרית הרצוג המפורסם בגישתו למתמודדים בשאלות באמונה, את שם הקובץ שהודפס במהדורה מצומצמת הוא קרא "לתוהה האלמוני", הקובץ יצר בשעתו הרבה עניין בקרב העוסקים במלאכת הקודש, כעת שאני רואה שהוא מטפל בנושאים רבים שנידונו כאן בפורום, אני משחרר אותו לכאן. מומלץ בחום!
יושב סתר כתב:עוד מכתביו של הרב סגל הנ"ל.
[יצויין שבכירים בארגוני הקירוב עומדים עמו בקשר צפוף]
ר' יעקב שו"ב האמין כי כל יהודי הנהו תמים וצנוע כמוהו. נזכר אני בליל שבת חרפי אחד, לאחר סעודת השבת יצאנו, אני עם מספר חברים, לטיול קל ... תוך הטיול התחיל שלג כבד לרדת. החלטנו להכנס לבית הכנסת דחסידי ראדזין. לבית הכנסת הגיע גם ר' יעקב שו"ב והתחיל לקרוא קריאת שמע בהתלהבותו המיוחדת. הקשבנו ברטט וביראת הכבוד לקריאתו. כמה טוב ונעים למאמין כמוהו! העירונו אחד לשני. משגמר את קריאתו ניגש אלינו, שפשף יד ביד כדרכו ותוך חיוך של שביעת רצון ותום כמעט ילדותי, פתח בשיחה איתנו ואמר: "שמעתי שאתם חוזרים בתשובה וכו', וכו'". כששיחתנו הפכה לויכוח, ענה לנו ר' יעקב: "למה לנו להתווכח?! אביא לכם מאמר חז"ל ידוע ומשכנע, ובטחני שגם אתם תסכימו לאמיתות הדברים: בעת קבלת התורה הביא השי"ת את כל הנשמות העתידות להיוולד עד סוף כל הדורות, וכל הנשמות הכריזו עם כל ישראל באותו מעמד 'נעשה ונשמע!' , ומה יש עוד להתווכח?!". הכריז בניצחון. ובחיוך של מנצח ומלא שביעות רצון, הוסיף: אני מודה לד' על שהמציא לי את המאמר המתאים, ועל ידי כך יכלתי לקיים את דברי חז"ל שאמרו: "דע מה שתשיב..." , והפטיר: "שבת שלום!" ופנה לתלמודו"
אברהם ישראל כתב:שלום חברים
אני מתכתב עם כמה אנוסים. פירוש חרדים בלבוש ובלב אתאיסטים. חלקם עדיין שומר מצוות חלקם מחלל שבת בסתר
שאלה- הוא שואל. האם יש הוכחה לאמיתות התורה מחוץ לתורה. דהיינו מבלי להביא ראיות מהתורה.
כגון ארכיאולוגיה של תקופת יציאת מצרים שמסופר שהיו מכות מצרים וניסים וכו'
ארכיאלוגיה שמראה שעם גדול היה במדבר 40 שנה בזמן יציאת מצרים דהיינו לפני 3400 שנה
פשוט לא מתקבל בליבו שרשרת הדורות של עם ישראל. ממעמד הר סיני כל התנ"ך משנה גמרא וכו'. לדעתו אפשר לשכתב זאת בלא שזה היה באמת. דברי בלע. אבל בכפירה זו הוא נפל לצערי.
אם יקבל תשובת מספקות הוא יחזור להאמין. הוא אדם אמיתי מאוד לא נקודה של תאוות וכו' לא עבדו ע"ז אלא להתיר להם את העריות. הוא פשוט בצער גדול שאינו מוצא לדעתו שום הוכחה מחוץ לתורה?
עד גיל 25 היה בישיבה. כעת בן 30 הסיפור שלו זה שנתיים. הוא ואשתו. ובניו בחיידר.
לייטנר כתב:אני רואה שחביבים עליך דברים הכתובים בספר, אז אני מצרף קטע מתוך ספר יזכור על קהילת הורודלה. השוחט בהורודלה ר' יעקב צ'סנר, כשמו כן היה - איש תם יושב אהלים:ר' יעקב שו"ב האמין כי כל יהודי הנהו תמים וצנוע כמוהו. נזכר אני בליל שבת חרפי אחד, לאחר סעודת השבת יצאנו, אני עם מספר חברים, לטיול קל ... תוך הטיול התחיל שלג כבד לרדת. החלטנו להכנס לבית הכנסת דחסידי ראדזין. לבית הכנסת הגיע גם ר' יעקב שו"ב והתחיל לקרוא קריאת שמע בהתלהבותו המיוחדת. הקשבנו ברטט וביראת הכבוד לקריאתו. כמה טוב ונעים למאמין כמוהו! העירונו אחד לשני. משגמר את קריאתו ניגש אלינו, שפשף יד ביד כדרכו ותוך חיוך של שביעת רצון ותום כמעט ילדותי, פתח בשיחה איתנו ואמר: "שמעתי שאתם חוזרים בתשובה וכו', וכו'". כששיחתנו הפכה לויכוח, ענה לנו ר' יעקב: "למה לנו להתווכח?! אביא לכם מאמר חז"ל ידוע ומשכנע, ובטחני שגם אתם תסכימו לאמיתות הדברים: בעת קבלת התורה הביא השי"ת את כל הנשמות העתידות להיוולד עד סוף כל הדורות, וכל הנשמות הכריזו עם כל ישראל באותו מעמד 'נעשה ונשמע!' , ומה יש עוד להתווכח?!". הכריז בניצחון. ובחיוך של מנצח ומלא שביעות רצון, הוסיף: אני מודה לד' על שהמציא לי את המאמר המתאים, ועל ידי כך יכלתי לקיים את דברי חז"ל שאמרו: "דע מה שתשיב..." , והפטיר: "שבת שלום!" ופנה לתלמודו"
מקדש מלך כתב:לייטנר כתב:אני רואה שחביבים עליך דברים הכתובים בספר, אז אני מצרף קטע מתוך ספר יזכור על קהילת הורודלה. השוחט בהורודלה ר' יעקב צ'סנר, כשמו כן היה - איש תם יושב אהלים:ר' יעקב שו"ב האמין כי כל יהודי הנהו תמים וצנוע כמוהו. נזכר אני בליל שבת חרפי אחד, לאחר סעודת השבת יצאנו, אני עם מספר חברים, לטיול קל ... תוך הטיול התחיל שלג כבד לרדת. החלטנו להכנס לבית הכנסת דחסידי ראדזין. לבית הכנסת הגיע גם ר' יעקב שו"ב והתחיל לקרוא קריאת שמע בהתלהבותו המיוחדת. הקשבנו ברטט וביראת הכבוד לקריאתו. כמה טוב ונעים למאמין כמוהו! העירונו אחד לשני. משגמר את קריאתו ניגש אלינו, שפשף יד ביד כדרכו ותוך חיוך של שביעת רצון ותום כמעט ילדותי, פתח בשיחה איתנו ואמר: "שמעתי שאתם חוזרים בתשובה וכו', וכו'". כששיחתנו הפכה לויכוח, ענה לנו ר' יעקב: "למה לנו להתווכח?! אביא לכם מאמר חז"ל ידוע ומשכנע, ובטחני שגם אתם תסכימו לאמיתות הדברים: בעת קבלת התורה הביא השי"ת את כל הנשמות העתידות להיוולד עד סוף כל הדורות, וכל הנשמות הכריזו עם כל ישראל באותו מעמד 'נעשה ונשמע!' , ומה יש עוד להתווכח?!". הכריז בניצחון. ובחיוך של מנצח ומלא שביעות רצון, הוסיף: אני מודה לד' על שהמציא לי את המאמר המתאים, ועל ידי כך יכלתי לקיים את דברי חז"ל שאמרו: "דע מה שתשיב..." , והפטיר: "שבת שלום!" ופנה לתלמודו"
מבין ריסי עיניו של הכותב ניכר שאכן השיב להם כהלכה...
עזריאל ברגר כתב:א. אשכול בנושא "הוכחות לתורה מן השמים" - viewtopic.php?f=51&t=46099
ב. יש הרבה אשכולות בענין הדילוגים בתורה, והדברים חוזרים על עצמם שוב ושוב.
כנראה עוד מעט אעשה איחוד גדול, ואעביר לשם גם את הדיונים מכאן.
שומע ומשמיע כתב:יישר כוחך. האם נתקלת באיזו תשובה למה ששאלתי כאן.
עזריאל ברגר כתב:א. אשכול בנושא "הוכחות לתורה מן השמים" - viewtopic.php?f=51&t=46099
ב. יש הרבה אשכולות בענין הדילוגים בתורה, והדברים חוזרים על עצמם שוב ושוב.
כנראה עוד מעט אעשה איחוד גדול, ואעביר לשם גם את הדיונים מכאן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 148 אורחים