גוראריה כתב:מעניין מה ההגדרה של 'סיימו'
אם נניח, רק מציון 80 או 90 ומעלה, הרי שיש הרבה יותר, כאלו שיודעים ברמת 70 וכד'.
יש לי חבר ששקד על התכנית ובשנים הראשונות היה מסור לזה מאד, אח"כ לרגל הרבה עיכובים כבר לא היה ביכלתו לחזור הכל לפני כל מבחן והוא נבחן בלי להתכונן ומקבל כ75
אמרתי לו שלענ"ד לדעת 75 בלי להתכונן שוה יותר מ100 עם להתכונן....
מורה צדק כתב:יש נתונים כמה התחילו בזה וכמה סיימו?
יודל'ה כתב:כיצד ניתן ליישם כזאת הלכה למעשה, בלי להיכנס מה דעת הרבנים בזה,
יודל'ה כתב:האם יש איזה סדר חזרה מיוחד שעל ידה אפשר להצליח בזה או שצריכים להיות בעל כשרון מיוחד ובעל זכרון לא פחות מכך?
גוראריה כתב:מעניין מה ההגדרה של 'סיימו'
אם נניח, רק מציון 80 או 90 ומעלה, הרי שיש הרבה יותר, כאלו שיודעים ברמת 70 וכד'.
יש לי חבר ששקד על התכנית ובשנים הראשונות היה מסור לזה מאד, אח"כ לרגל הרבה עיכובים כבר לא היה ביכלתו לחזור הכל לפני כל מבחן והוא נבחן בלי להתכונן ומקבל כ75
נויירא כתב:לגבי הרבנים ודאי שהם מעריכים ומתפעלים מהדבר, ברור שזה מדהים, אבל הרי לרבים לא מתאים להיכנס לכזה דבר וזה לא טוב להם מכל הבחינות, אז אם לפני התכנית הרבים היו משבחים ומתפעלים, היו רואים זאת כהוראה כללית וציבורית, 'פנימה פנימה', והיו הרבה מצטרפים שלא כראוי להם.
גם עכשיו לפני שיתחיל הסיבוב החדש, ואנשים יתחילו לחשוב להיכנס אליו, ייאמרו כמה דרשות ספקניות וכדו'
כזכור ככה היה ביתד באיזור הכנס הקודם של דרשו
גוראריה כתב:יש לי חבר ששקד על התכנית ובשנים הראשונות היה מסור לזה מאד, אח"כ לרגל הרבה עיכובים כבר לא היה ביכלתו לחזור הכל לפני כל מבחן והוא נבחן בלי להתכונן ומקבל כ75
ערער בערבה כתב:גוראריה כתב:יש לי חבר ששקד על התכנית ובשנים הראשונות היה מסור לזה מאד, אח"כ לרגל הרבה עיכובים כבר לא היה ביכלתו לחזור הכל לפני כל מבחן והוא נבחן בלי להתכונן ומקבל כ75
ולענ"ד, לדעת 0% בלי ללמוד בכלל, שווה יותר מ-70% עם ללמוד.
סעיף כתב:בתקופה האחרונה יש לי שאלה שמציקה לי ואמרתי להעלותה כאן לחוו"ד חברי הפורום:
בעוד תקופה הולך להיות מבחן מסיים של קנין ש"ס דרשו שבו ייבחנו בערך כמאה אברכים על כל הש"ס כולו, כל הציבור עומד בהפעלות ומתפעם שבלי עין הרע יש כאן קבוצה גדולה של 'ש"ס יודען' כפשוטו, ואני שואל איפה הייתם במשך כל השנים כאשר התוכנית התחילה וכאשר המשיכה שאז התייחסו לזה בזלזול ועכשיו פתאום מאד מתפעלים,
ואסביר טוב את שאלתי שבעצם מתחלקת לשתים:
א. מדוע כשמתחיל תוכנית כזו הרמי"ם והרבנים לא כ"כ התלהבו ממנה [ובלשון המעטה אפשר לומר שאפילו המעיטו בערכה], וישנם כמה שאפילו מסרו כל מיני דרשות נגד זה שיש הלומדים דפים בלי ללמוד המפרשים [שזה לא שוה כ"כ וכו'], ולפתע עכשיו אותם רבנים כאשר באו אליהם המשלחת של דרשו [יחד עם כמה נבחנים] יצאו מהתפעלות ודברו בשבחם כמה שזה דבר גדול.
ב. אני שואל על העם הפשוט, מדוע כשיש אברכים שלומדים בתוכניות החזרה של דרשו משום מה לא כ"כ מסתכלים עליהם בהתפעלות ואולי קצת מזלזלים בהם, ולפתע עכשיו כולם יוצאים מהכלים איך שיש בדור הזה 'ש"ס יודען'.
אחשדרפנטובסקי כתב:ערער בערבה כתב:גוראריה כתב:יש לי חבר ששקד על התכנית ובשנים הראשונות היה מסור לזה מאד, אח"כ לרגל הרבה עיכובים כבר לא היה ביכלתו לחזור הכל לפני כל מבחן והוא נבחן בלי להתכונן ומקבל כ75
ולענ"ד, לדעת 0% בלי ללמוד בכלל, שווה יותר מ-70% עם ללמוד.
ולדעתי, לדעת 70 אחוז עם ללמוד, שווה יותר מ100 אחוז בלי ללמוד.
סעיף כתב:אני לא הולך להיות שם [ולא שאין לי כרטיס, יש לי אלא] בגלל מה שכתב נויירא שבעצם לא אוחזים מזה וזה רק... עיין לעיל
שיבר כתב:במפעל הש"ס המבחנים קשים בהרבה,
שיבר כתב:ההצלחה של מבחני דרשו לעומת מפעל הש"ס נובעת בין השאר הודות למבחנים הקלים שעורכים דרשו (ואף מתהדרים בזה במובן מסויים) ולאפשרות להבחן על גמ' רש"י בלבד.
במפעל הש"ס המבחנים קשים בהרבה, והנבחנים במסגרת של 70 דף, הינם "ש"ס יודן" ברמה גבוהה יותר, על אף שלא ידוע לי שעורכים שם מבחנים המקיפים את כל הש"ס בבת אחת.
לומד כתב:סעיף כתב:אני לא הולך להיות שם [ולא שאין לי כרטיס, יש לי אלא] בגלל מה שכתב נויירא שבעצם לא אוחזים מזה וזה רק... עיין לעיל
יש לך כרטיס ולא הלכת?
עוקר הרים כתב:אינני מבין! מצדדים לכאן, ומצדדים לכאן. איך זה שלא מתפעלים ממי שהתמיד בלימוד הש"ס כולו משך שבע וחצי שנים, וניגש על כך עתה לבחינה?
הלוא עצם זה שגומר בדעתו לגשת להיבחן "על כל הש"ס כולו", ואין זה משנה אם זה רמה כזו או אחרת, הרי זה מעורר התפעלות וקנאת סופרים.
מה לנו להיכנס לדעתם של גדולים בהוראותיהם, אם זה כן שיטה או שיש שיטות טובות הימנה? המציאות חזקה יותר מכל תאוריה.
"אשריכם תלמידי חכמים". אשריכם! ראויים אתם לכל שבח ותהילה. עמדתם בעקביות ובהתמדה משך מחזור שלם של דף היומי! אשריכם מה טוב חלקכם!
ולכל הנושאים והנותנים בדבר, שאינני מאמין שמי מהם מתהדר בתואר הנכסף של 'ש"ס איד': הרפו ידיכם מן הקודש, ואל תגבבו בדברים הנובעים ממצפון מייסר ומלב מתפלץ. חילקו להם בפירגון עמוק את כבודם הראוי. ומקסימום אפשר לערוך "בואו חשבון" נוקב וכנה: למה אכן לא זכיתי להימנות על אותו לגיון נאצל - למרות ה'שיטה' עליה אני אמון. למה בשורה התחתונה - ש"ס אינני יודע? ואולי, אולי בסיום הבא נוכל כבר לכתוב דברים אחרים.
מי יתן...
חבל שכדי לנגח את דרשו אתה גם מעוות את הנתונים,סעיף כתב:ההצלחה של דרשו לעומת מפעל הש"ס היא שלש סיבות א. כסף ב. כסף ג. כסף....
זה הכל! אם למפעל הש"ס היה את האמצעים שיש לדרשו זה היה היום הארגון החזק ביותר בציבור החרדי, כיון שלזה גם יש קונצזס מכל הגדולים ואין את הבעיות שהוזכרו לעיל,
ובאמת חבל שדרשו שיש לה כסף מבזבזת את זה בצורה ראוותנית [למשל, אם היו לוקחים את כל הכסף שהשקיעו בשביל השבוע הראוותני עם כל החגיגות וכל הפרסומות , והיו מכניסים בזמנו לתוכנית של קנין ש"ס עוד 300 אברכים היה היום 200 אברכים שנהיים ש"ס אידען ולא רק 45, ועוד כל מיני דוגמאות של בזבוז כספים לפרסומות ולכבוד] לעומת מפעל הש"ס שמשקיעה בצורה רצינית ויסודית עם מבחני גפ"ת ברמה גבוהה אך באמצעים דלים ביותר, כאשר בשנים האחרונות כמעט ולא שייך להכנס לשם, ורק מדי פעם אנחנו שומעים על אחד שנפטר שהוא היה מנבחני מפעל הש"ס.
ארי במסתרים כתב:חבל שכדי לנגח את דרשו אתה גם מעוות את הנתונים,סעיף כתב:ההצלחה של דרשו לעומת מפעל הש"ס היא שלש סיבות א. כסף ב. כסף ג. כסף....
זה הכל! אם למפעל הש"ס היה את האמצעים שיש לדרשו זה היה היום הארגון החזק ביותר בציבור החרדי, כיון שלזה גם יש קונצזס מכל הגדולים ואין את הבעיות שהוזכרו לעיל,
ובאמת חבל שדרשו שיש לה כסף מבזבזת את זה בצורה ראוותנית [למשל, אם היו לוקחים את כל הכסף שהשקיעו בשביל השבוע הראוותני עם כל החגיגות וכל הפרסומות , והיו מכניסים בזמנו לתוכנית של קנין ש"ס עוד 300 אברכים היה היום 200 אברכים שנהיים ש"ס אידען ולא רק 45, ועוד כל מיני דוגמאות של בזבוז כספים לפרסומות ולכבוד] לעומת מפעל הש"ס שמשקיעה בצורה רצינית ויסודית עם מבחני גפ"ת ברמה גבוהה אך באמצעים דלים ביותר, כאשר בשנים האחרונות כמעט ולא שייך להכנס לשם, ורק מדי פעם אנחנו שומעים על אחד שנפטר שהוא היה מנבחני מפעל הש"ס.
היו שם אתמול 120 (!) אברכים שנבחנו על כל הש"ס כולו בחדא מחתא, וזאת מלבד אלפי הנבחנים שנבחנים בקביעות בכל חודש על 30 דפי הדף היומי. 359 מסיימי המחזור הראשון של קניין הלכה, אלפי נבחני הדף היומי בהלכה ועוד מגוון תכניות.
דרשו מפרסמים עכשיו כל הזמן מודעות הקוראים לציבור לבוא להצטרף לנבחני הדף היומי, תראה לי עוד ארגון אחד שכל הזמן אומרים "רק תבוא ותבחן".
הגישה של דרשו היא להשקיע את עיקר הכסף בלמתג את העסק ולעשות את כל הלימוד יוקרתי ולכן הם משקיעים הרבה בפרסום ומיתוג ובדיוור ישיר ומכובד וכו', אפשר לחלוק על גישה זו אבל עובדה שבשורה התחתונה זה מצליח.
גם לדעתי לאחרונה הם קצת נסחפו עם כל הטרראם אבל זה נובע קצת מהתמימות של ר' דוד הופשטטר ובכך שההנהלה של דרשו מנצלים את היסחפותו כדי להגדיל את העסק והמערכת אבל זה לא נובע מרדיפת כבוד כפשוטה.
בשורה התחתונה, בכל דבר יש מעלות וחסרונות, אבל כמה קטנוני להתפס לזוטות ולחלקים השליליים במקום לצאת מהכלים מהתרגשות למראה 120 האברכים שקנו קניין בש"ס.
צביב כתב:נ"ל שעיקר הפרסומות מיועדות לתורמים ...
נוטר הכרמים כתב:עברתי מהר על האשכול החדש - ישן,
ובאמת, כמה נדיר, כולם צודקים.
אין ספק שלהרבה לומדים לא מתאימה בכלל התוכנית הזאת,
וזו עצת היצר להרפות מההשקעה הארוכה והקשה, השקטה וחסרת הזרקורים,
שכרוכה בלימוד עיוני - ישיבתי ברמות ובסגנונות שונים.
ומאידך, בדורינו, לאור הריבוי הכמותי המבורך והאדיר של הלומדים,
וכי אין זו חובת השעה ממש להציב כזו תוכנית עצומה ואדירה למי שמתאים ומיועד לכך?
ובאשר למרחב הציבורי, אכן כדאי לשמור על איזון נכון,
זה לא הוגן ומוצדק לגרום חלישות הדעת ותחושת פיספוס
לאברכים יקרים שמשקיעים דמם וחלבם לברר את הסוגיות לעומק ולרוחב,
ולומדים בשקידה ובעקביות לא פחותים.
יושב ירושלים כתב:בתור אחד שזכה בחסד ה' לעבור את כל התכנית אני ממליץ בחום, ולכל השואלים מצו"ב חוברת עם ליקוט מראיונות עם נבחנים על שלל תובנות ועצות כ"א לפי דרכו:
יושב ירושלים כתב:בתור אחד שזכה בחסד ה' לעבור את כל התכנית אני ממליץ בחום, ולכל השואלים מצו"ב חוברת עם ליקוט מראיונות עם נבחנים על שלל תובנות ועצות כ"א לפי דרכו:
שברי לוחות כתב:האם יש איזה לוח חזרה מסודר לתוכנית דרשו?
גימפעל כתב:שברי לוחות כתב:האם יש איזה לוח חזרה מסודר לתוכנית דרשו?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 261 אורחים