עשוי לנחת כתב:כדאי להקפיץ אשכול זה שוב באלול, נוכל לספר על עוד כמה ישיבות שנעלמו...
גוראריה כתב:עשוי לנחת כתב:כדאי להקפיץ אשכול זה שוב באלול, נוכל לספר על עוד כמה ישיבות שנעלמו...
ברוח ימי חגיגות סיום הש"ס ועל משקל הנ"ל, הזכיר לי את אחד מידידי שהתקשר אלי נרגש בעיצומו של סיום הש"ס הקודם. "הזכירו אותי במעמד רבים" הוא סיפר לי.
הכיצד? התפלאתי.
עשו א-ל מלא רחמים לכל אלו שהתחילו את המחזור הקודם ולא זכו לסייייים.......
לייטנר כתב:גוראריה כתב:עשוי לנחת כתב:כדאי להקפיץ אשכול זה שוב באלול, נוכל לספר על עוד כמה ישיבות שנעלמו...
ברוח ימי חגיגות סיום הש"ס ועל משקל הנ"ל, הזכיר לי את אחד מידידי שהתקשר אלי נרגש בעיצומו של סיום הש"ס הקודם. "הזכירו אותי במעמד רבים" הוא סיפר לי.
הכיצד? התפלאתי.
עשו א-ל מלא רחמים לכל אלו שהתחילו את המחזור הקודם ולא זכו לסייייים.......
דרויאנוב סיפר על ההוא ששולף מכיסו כתבה, ואומר: "כתבו עלי כאן". "איפה?" אומרים לו. והלה עונה: "ראיתם שכתוב 'צחוק באולם'? זה אני!"...
ישעיהו לוריא כתב:מי יודע מי היה ראש ישיבה בשם ישיבת חדרה בשנות הכ' נחוץ לי. תודה גדולה.
ישעיהו לוריא כתב:מי יודע מי היה ראש ישיבה בשם ישיבת חדרה בשנות הכ' נחוץ לי. תודה גדולה.
מורה צדק כתב:ישעיהו לוריא כתב:מי יודע מי היה ראש ישיבה בשם ישיבת חדרה בשנות הכ' נחוץ לי. תודה גדולה.
אני חושב שבחדרה היו שתי ישיבות בזמן עבר, היתה את ישיבת חדרה של ר' יענקל'ה גלינסקי והיה סניף של ישיבת איתרי.
שלום כתב:בסוף שנות ה-ל' (בערך תשל"ז-ל"ח) קצת הסתובבתי בישבת חדרה. היא נקראה "איתרי" והרב אוליפנט היה מגיע אליה לפעמים. הר"י גלינסקי יבל"א היה המשגיח. כמדומני שראש הישיבה היה הרב אייכנשטיין כיום ר"י אהל אהרן.
רבינו הגודל כתב:ישיבת באר שבע, הינה ישיבה שהתפצלה מתפרח בעת שר אביעזר פילץ הגיע לשם, אולם לאחר זמן קצר כל הישיבה נספתה , בתאונת דרכים בעת שנסעו בטיול בג'יפ ,יהא זכרם ברוך,
כרם כתב:רבינו הגודל כתב:ישיבת באר שבע, הינה ישיבה שהתפצלה מתפרח בעת שר אביעזר פילץ הגיע לשם, אולם לאחר זמן קצר כל הישיבה נספתה , בתאונת דרכים בעת שנסעו בטיול בג'יפ ,יהא זכרם ברוך,
מאיפה הסיפור הזה?
כמדומני שכולם חיים לאוי"ט.
גלאגוזים כתב:ישיבת "הרי יהודה" במושב בית מאיר בראשות הגר"צ כהנא זצ"ל
בברכה המשולשת כתב:גלאגוזים כתב:ישיבת "הרי יהודה" במושב בית מאיר בראשות הגר"צ כהנא זצ"ל
לפני מספר מועט של שנים, כשבקרתי בבית מאיר, הישיבה היתה קיימת.
מורה צדק כתב:ישעיהו לוריא כתב:מי יודע מי היה ראש ישיבה בשם ישיבת חדרה בשנות הכ' נחוץ לי. תודה גדולה.
אני חושב שבחדרה היו שתי ישיבות בזמן עבר, היתה את ישיבת חדרה של ר' יענקל'ה גלינסקי והיה סניף של ישיבת איתרי.
משום מה לא הזכירו את הישיבה של זורייבין בחיפה. היה גאון אדיר למי שיודע.
לייטנר כתב:קיבלתי באישי:משום מה לא הזכירו את הישיבה של זורייבין בחיפה. היה גאון אדיר למי שיודע.
חקר כתב:היתה גם ישיבתו של הרמ"ז שצ'יגל שהסטייפלער זצ"ל מסר בה שיעורים [לא זוכר כרגע את שמה], על מקומה נמצאת כיום ישיבת בית מתתיהו.
שי אבי דוד כתב:להמחשה בלבד
גוראריה כתב:ישיבת יסודי התורה בת"א.
לפני כששים שנה היתה ישיבה קטנה כזאת בראשות הגר"ש גרוסברד זצ"ל, כהמשך לת"ת הזה
מאיר סובל כתב:גוראריה כתב:ישיבת יסודי התורה בת"א.
לפני כששים שנה היתה ישיבה קטנה כזאת בראשות הגר"ש גרוסברד זצ"ל, כהמשך לת"ת הזה
ישיבת רבי שרגא גרוסברד בתל אביב היתה הלא סניף "ישיבה קטנה" לישיבת בית יוסף נוברדוק של חמיו רבי הלל ויטקינד.
אגב- ישיבת באר שבע, היתה בראשות רבי נתן איינפלד ורבי... ויספיש. נסגרה לפי השמועה עקב אי הסתדרות ראשי הישיבה. אבל היא תפקדה כמה שנים יפות, אחד הרמי"ם היה הגרד"צ מרצבך, בהקשר לתלמידי ישיבת באר שבע הספרדים שאינם מתקבלים בישיבות אשכנזיות כתב אליו הסטייפלר את מכתבו החריף "אשר באמת הוא שלא כדין ה' יכפר" [מצולם ב"השקדן" חלק שני פרק ט"ז].
ומי זוכר את "ישיבת אשקלון"?? היום קיים כולל אברכים ע"ש הקדש זה בבית הכנסת "אהל תמר" רחוב יונה הנביא בבני ברק, בראשות "ראש ישיבת אשקלון" הג"ר יעקב ולפא.
מאיר סובל כתב:נחלת ראובן בפ"ת היתה ישיבה תיכונית.
הרב אהרן כץ שהיה גם ראש ישיבת פ"ת כממלא מקום אביו הג"ר ראובן כ"ץ [ולא עלה יפה בקנה אחד עם הג"ר יחיאל גורדון ראש הישיבה דלומז'ה וגיסו רבי לייב עוזר (אביו של ראש ישיבת כולל לומז'ה הנמצאת עד היום בבנין ההסטורי ברחוב הרצל בפ"ת - רבי אליעזר עוזר). הישיבה התיכונית נפתחה באותה חצר של ישיבת לומז'ה.
רבי יחיאל גורדון ורבי לייב עוזר הקפידו על הישיבה התיכונית, ו"קיללו" אותה שתיהפך לישיבה קדושה מן המנין.
לימים אחרי שנסגרה ישיבת נחלת ראובן - נפתחה בבנין זה ישיבת אור ישראל הגדולה ע"י הרב ניימן.
בברכה המשולשת כתב:גלאגוזים כתב:ישיבת "הרי יהודה" במושב בית מאיר בראשות הגר"צ כהנא זצ"ל
לפני מספר מועט של שנים, כשבקרתי בבית מאיר, הישיבה היתה קיימת.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 115 אורחים