יודל'ה כתב:
מזמור שיר כתב:רעיתי שתחי' שאלה אותי על העובדה המפליאה, שבלויה של מרן זצ"ל השתתפו המוני אנשים מחוגים שרחוקים בהשקפתם מרחק רב מהשקפת עולמו של הגרי"ש. וכידוע שהגרי"ש נלחם גם בחוגים אלו על כמה דברים. והנה בהלויתו באו רבים מהם לחלוק לו כבוד.
ואמרתי לה שאפשר שההסבר לזה נצא בדברי רש"י בפרשת השבוע. וזה לשונו בפל"א פסוק ה': וימסרו - להודיעך שבחן של רועי ישראל כמה הם חביבים על ישראל עד שלא שמעו במיתתו מה הוא אומר (שמות טז) עוד מעט וסקלוני ומששמעו שמיתת משה תלויה בנקמת מדין לא רצו ללכת עד שנמסרו על כרחן. עכ"ל. הרי שכך היא דרכו של עולם, שגם מי שלא מכופף עצמו ודעותיו לרועי ישראל, בשעת מיתתן הוא מצטער על היעדרו של הרועה.
שליטא כתב:סיפור אישי על הרב אלישיב זיע"א
..פעם שאלתי את הרב אלישיב שאלה בהשקפה
הצגתי לרב אלישיב את השאלה שלי, באיזה השקפה לבחור כזו או אחרת...
כאשר בתוך תוכי המון זמן חשבתי לעצמי איזה תשובה הרב אלישיב יתן לי ובאיזה השקפה הוא יגיד לי לבחור...
//////////////
..אני לא יכול להסביר את השאלה כוון שהיא שאלה קצת מורכבת הקשורה למחלוקת בין שני רבנים בישיבה שלמדתי בה, איך צריך להנהיג בישיבה, כאשר אני חשבתי לעצמי איך אפשר לעשות פשרה בין הדעות שלהם ועם זה הלכתי לרב אלישיב
כאשר אמרתי לאנשים את הרעיון שלי איך אפשר ליישב את המחלוקת, כולם אמרו לי שזה רעיון טוב ובאמת חבל שיש מחלוקת עם יש כזה רעיון... כשהייתי אצל הרב אלישיב... וכו'
שליטא כתב:לא הבנתי מה מוזר בסיפור שהבאתי
..(אני התפעלתי מהדרך שהרב אלישיב עשה את זה, כי הוא ענה לי בלי לענות לי בכלל וזו גאונות אמיתית)
יורה דעה כתב:שליטא כתב:לא הבנתי מה מוזר בסיפור שהבאתי
..(אני התפעלתי מהדרך שהרב אלישיב עשה את זה, כי הוא ענה לי בלי לענות לי בכלל וזו גאונות אמיתית)
עוד פעם אתה סותר את עצמך מיניה וביה?..
שליטא כתב:מה נ"מ? נ"מ כאשר גדולי האחרונים אומרים מהלך שאיננו מוכרח בסברא - לפי הגרב"צ צריך/אפשר למצוא מהלך אחר , לפי הגרי"ש צריך לסמוך על גדולי האחרונים כל עוד פשוט להם אותה סברא (אבל אם לא פשוט להם בעצמם כגון שהם יודעים שהם נדחקים לפרש אז הגרי"ש מודה לגרב"צ) - את זה שאלתי את הגרי"ש וזה מה שהוא אמר לי (או יותר נכון הבנתי ממנו)
יוסףלוי כתב:שליטא כתב:מה נ"מ? נ"מ כאשר גדולי האחרונים אומרים מהלך שאיננו מוכרח בסברא - לפי הגרב"צ צריך/אפשר למצוא מהלך אחר , לפי הגרי"ש צריך לסמוך על גדולי האחרונים כל עוד פשוט להם אותה סברא (אבל אם לא פשוט להם בעצמם כגון שהם יודעים שהם נדחקים לפרש אז הגרי"ש מודה לגרב"צ) - את זה שאלתי את הגרי"ש וזה מה שהוא אמר לי (או יותר נכון הבנתי ממנו)
אולי זו בעצם השאלה ששאלת את הגרי"ש? [ואע"פ שכתבת שהשאלה הייתה בהשקופה, הרי דרך הלימוד הוא דרך ההשקופה וכמו שכתבת...]
ס''ק כתב:[וכידוע ישב באירועים עם הידים על השולחן]
מורה צדק כתב:שילב אצבעותיו זו בזה
ס''ק כתב:ללא קשר לאיזה השקפה, רק לדרכי הלימוד, רביה"ק הגרי"ש זיע"א לשואלים אותו על דרך הלימוד, הי' נוהג פעמים רבות [ומפורסם בתפארת בחורים] להראות מכתב של א' מגדולי הדורות האחרונים, שמחזרה של שלש פעמים אינו שווה כלום, וכדי להמשיך ללמוד לפרק הבא צריך לחזור לכה"פ עשר פעמים מיד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 86 אורחים