הבל הבלים כתב:לא דייקת בלשון הרמ"א הנ"ל
מי שהוא גדול הדור ומפורסם בדורו בכך
וזה נוגע לדינא למעשה לכל דיני רבו מובהק
קריעה, השבת אבידתו, אופן הקימה לפניו ועוד
ברסלב כתב:אני הק' נכנסתי לפוניבז' בלי פרוטקציה, מורי ורבי רבי ירוחם קפלן גיסו של רבי ברוך דוב פוברסקי שליט"א היה עמי בידידות רבה, והייתי אצלו בן בית.
ברסלב כתב:יתכן וכדאי לפתח את האשכול גם בנושא האם יש רק גדול אחד, והאם שתלן בכל דור ודור הכוונה רק לאחד דווקא אם לכמה.
כמו כן, מעניין לדעת,
מה היה קורה אילו המשיח לדוגמא היה מגיע בזמן החפץ חיים מי היה נלקח להיות לכהן גדול, החפץ חיים האור שמח או רבי שמעון שקאפ הכהן ז"ל.
אני מנסה לתת כיוון מחשבה ותו לא.
בברכה המשולשת כתב:ברסלב כתב:יתכן וכדאי לפתח את האשכול גם בנושא האם יש רק גדול אחד, והאם שתלן בכל דור ודור הכוונה רק לאחד דווקא אם לכמה.
כמו כן, מעניין לדעת,
מה היה קורה אילו המשיח לדוגמא היה מגיע בזמן החפץ חיים מי היה נלקח להיות לכהן גדול, החפץ חיים האור שמח או רבי שמעון שקאפ הכהן ז"ל.
אני מנסה לתת כיוון מחשבה ותו לא.
מה זה קשור לגדרי גדול הדור?
יין המשמח כתב:איתא בגמ' דאמר רשב"י ראיתי בני עלי' והם מועטין אם שנים הן אני ובני
יין המשמח כתב:איתא בגמ' דאמר רשב"י ראיתי בני עלי' והם מועטין אם שנים הן אני ובני ואם א' אני.\
וע"ז נאמר וצדיק יסוד עולם, שבכל דור ישנו הצדיק שהוא מבני עלי' בדורו.
ואיתא בזהר דבכל דור יש אתפשטותא דמשה - כלומר, אדם שיש לו את נשמת משה והוא המשה שבדורו.
אלו הם מקורות מועטים מתוך רבים.....
שליטא כתב:ברסלב גם הגמרא אומרת שאין דור ודור שאין בו לו' צדיקי יסוד עולם... נו ומה זה אומר??
האם זה אומר שכל גדולי הדור בימינו הם הם הלו' צדיקי יסוד עולם שהגמרא מדברת עליהם??
יתכן שכן זה ברור אבל גם יתכן מאד שלא..
זה שה' שתל מעטים בכל דור ודור אין זה אומר שזה מכוון ישיר לגדולי הדור המוכרים כי זה לא עובד בצורה חיצונית
זה הכל
ברסלב כתב:כפי שכתבתי לך, כבר שאלו את החזו"א ז"ל ואיך נדע מיהו הגדול הדור הבא, והשיב שכלל ישראל אינם טועים בזה, והם מריחים את זה, איני יודע היכן זה מודפס, ואם זה בכלל מודפס, יבואו הידענים ויוסיפו, והחוש יעיד, שהחזו"א צדק בזה, ועד שלא שקעה חמה וכו' ולא אלמן ישראל, וכביכול טרם פשט את הרגל חלילה. יש מנהיג לבירה, ויש ששתלן בכל דור ודור. וגם אם בעודם בחיים לא תמיד רואים את זה אך כעבור זמן כולי עלמי מודים, וכבר האריך בזה הנועם אלימלך זי"ע וגם בזמן האר"י הק' היו כאלו שגיחכו עליו וכפי שכותב רח"ו ז"ל ששאל את מורו ורבו מדוע אינו הופך אותו לגל עצמות והשיב לו שהוא גלגלול של קורח.
ראה גם רבינו ראב"ע כמה הוא בכה על חוסר מזלו, וכפי הנראה בזמנו לא הכירו בגדולתו ועוד הרבה כהנה. וראה רמב"ם רבינו יונה שריפת התורה בצרפת ועוד ועוד.
דחסתי הרבה חומר בתגובה קצרה מפני חוסר הפנאי.
מוקירך ברסלב
חומר למחשבה.
אבקש לספר משהו קצר, כי כבר כתבתי שאני מתמקד בדברי תורה, לאחר פטירתו של הסטייפלער זי"ע בכיתי מאין הפוגות, והקרה לי השם יתברך, איש חכם ונבון אשר בארץ המה, ואמר לי בזה"ל עוד תווכח לדעת שהתור אצל מרן הגר"ח שליט"א ישתרך פי כמה, וגיחכתי אז, וראה גם הספדו של הגאון רבי משה מרדכי שולזינגר ז"ל שנשא לאחר שהרב הגדול תלמידו של הסטייפלר זי"ע בכה ואמר צו וועמען גייט מען יעצט... לאחר פטירתו של הסטייפלער זי"ע.
ברסלב כתב:שליטא כתב:ברסלב גם הגמרא אומרת שאין דור ודור שאין בו לו' צדיקי יסוד עולם... נו ומה זה אומר??
האם זה אומר שכל גדולי הדור בימינו הם הם הלו' צדיקי יסוד עולם שהגמרא מדברת עליהם??
יתכן שכן זה ברור אבל גם יתכן מאד שלא..
זה שה' שתל מעטים בכל דור ודור אין זה אומר שזה מכוון ישיר לגדולי הדור המוכרים כי זה לא עובד בצורה חיצונית
זה הכל
שליטא כתב:...השאלה שלי היא גופא על זה שהרב עובדיה והרב אלישיב הם גדולי הדור, כלומר מה זה בעצם אומר לנו עם ישראל? או לי ולך?? בסדר הם גדולי הדור, אבל נו ואז?? מה זה אומר לנו?? מה אנחנו צריכים לעשות עם זה?? והאם זה דבר שקשור לענין הלכתי או גם שלא קשור לענין הלכתי?? ואם כן, האם יש לזה מקור בתורה או שלא??
שליטא כתב:ברסלב
אני לא שאלתי האם הרב עובדיה או הרב אלישיב הם גדולי הדור כי פשוט שהם גדולי הדור ומי שחולק על זה הוא אפיקורס וזה מה שהחזו"א אמר כו' כנ"ל
בתחילת האשכול אמרתי כך "לצערי הרב חפשתי וחפשתי במקורות חז"ל ולא מצאתי את המושגים גדול הדור נשיא הדור ואמונת חכמים, כפי מה שנוהגים להסביר אותם כיום.... כו' "
כלומר השאלה שלי היא גופא על זה שהרב עובדיה והרב אלישיב הם גדולי הדור, כלומר מה זה בעצם אומר לנו עם ישראל? או לי ולך??
בסדר הם גדולי הדור, אבל נו ואז?? מה זה אומר לנו?? מה אנחנו צריכים לעשות עם זה?? והאם זה דבר שקשור לענין הלכתי או גם שלא קשור לענין הלכתי??
ואם כן, האם יש לזה מקור בתורה או שלא??
השאלות ברורות??
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 184 אורחים