הוגה ומעיין כתב:ישראל תא שמע כתב על מעט על הספר ב"עלי ספר" ד, עמודים 29-34, אך דבריו עוסקים יותר באופי הפסיקה שבשערי דורא ולא בגלגולי נוסחיו ונוסחי הגש"ד.
איש_ספר כתב:איך יתכן שהרשב"א (בתורת הבית) מגיה את חיבורו של ר' יצחק מדורא? [/b]תשובה - למי שלא יודע - בהמשך.
איש שלום כתב:איש_ספר כתב:איך יתכן שהרשב"א (בתורת הבית) מגיה את חיבורו של ר' יצחק מדורא? [/b]תשובה - למי שלא יודע - בהמשך.
קושיא מאד מאד מוזרה. מהיכן משמע כאן שהתהב"א מגיה את השערי דורא???
איש_ספר כתב:אגב ל"ו שערים שהוזכר כאן, באיזה מקום מתואר שרב"מ לווין גער במו"ל הרב בינדאוויץ במעמד הרב קוק, על עבודתו הבלתי מדויקת, מישהו זוכר סיפור כזה?
איש אשכולות כתב: שערי דורא של מכון המאור, בחנויות.
אברימי כתב:יש למי מכאן מידע על: מחיר הספר/ היכן ניתן להשיגו/ הנחות שבוע הספר?
מדבר כתב:איש אשכולות כתב: שערי דורא של מכון המאור, בחנויות.
מה רמת העבודה האם גבוהה כמו הטור שלהם או אותיות מרובעות ולמטה כמה ציונים?
בנשק כתב:שלו' שלו' לכל באי בית גדול זה. לע"ע אין אני מחובר לרשת מכמה טעמים ולכן הנני מנוע מלהשתתף כאן כמאז אל דרך מקרה והעברה.
ברמב"ם פרנקל ספט"ו מהל' מאכ"א נדפס כך: דג טמא שכבשו עם דג טהור, [ציר]הכל אסור, ועי"ש בשנו"ס שכתבו כ"ה בכתה"י ובראשונים שהעתיקו לשון הרמב"ם, בין הראשונים הנזכרים שם הם הגהות שערי דורא ריש סימן נ'. אלא שעיינתי בהגהות שערי דורא שם וליתא לתיבת ציר !
בינה נא זאת! כתב:בעוד ימים אחדים אמורה להתפרסם ביקורת על הספר מאת אחד המהדירים העוסקים בתחום חכמי אשכנז.
איש_ספר כתב:איש_ספר כתב:אגב ל"ו שערים שהוזכר כאן, באיזה מקום מתואר שרב"מ לווין גער במו"ל הרב בינדאוויץ במעמד הרב קוק, על עבודתו הבלתי מדויקת, מישהו זוכר סיפור כזה?
כתב לי רבי שמחה עמנואל: ראה אוצר הגאונים יבמות עמ' 38 הערה ח וראה גם בספרי דרשה לפסח, עמ' 4-3.
[באוצר הגאונים שם המדובר על תוספות הרי"ד ליבמות שהו"ל הרב ביידנוביץ בירושלים תרצ"א].
מיכאל550 כתב:רב סליחות!
אמרתי לו שההגהות בכתב יד על פי רוב אי אפשר לקרוא ובדרך כלל לא מובנות. הבעלים אמרו לי שמה שהיה זה מה שיהיה אז המשכתי גם להקליד את הבלתי ידוע.
הלכתי יום שלם לאוניברסיטה העברית וראיתי כתב יד ודפוסים ישנים של ל"ו שערים. אחרי יום מיידע במיוחד החלטתי שאין בכוחי לפענח נכון אפילו הג"ה אחת שמופיע בכתב יד על גבי הדפוס.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: א. חיים ו־ 191 אורחים