ספרים כתב:בל"נ כל מי שיתרום בזה אזכרנו בשם הניק. באותיות קטנות ובצורה מכובדת בסוף הספר.
אחשדרפנטובסקי כתב:גם ניק כמו שם הניק שלי תזכיר שם?
ספרים כתב:בהחלט כן, אני מתכוון להתחיל לאסוף מכאן חומר ולתת קרדיט לכל ניק אשר תרם ודיבר לעניין.
אחשדרפנטובסקי כתב:ספרים כתב:בל"נ כל מי שיתרום בזה אזכרנו בשם הניק. באותיות קטנות ובצורה מכובדת בסוף הספר.
גם ניק כמו שם הניק שלי תזכיר שם?
תוכן כתב:אני מודיע בזה שכל דבר שלוקחים ממני לספר זה שלא יזכירו את ניקי, כך אתפרסם בעולם הוירטואלי כעניו מופלג.
ספרים כתב:לאחרונה מצאתי בכמה וכמה קובצים ובמות נכבדות שאיני רוצה לפרסם בשמם, שהאריכו והעתיקו מתוך הפורום וממה שניקים שונים תרמו לפורום.
למותר לציין שהדבר צורם מאוד והוא אינו אנושי אם כי שאיני יודע אם יש בזה איסור או אפשר שכל הכותב כאן בפורום הדבר נעשה ברשותם של מנהלי האתר הרב אוצר החכמה והרב א"ס.
אך בכל אופן יתכן וכדאי לשמוע דעת חכמי הפורום בזה.
א. אם יש בה איסור כל שהוא.
ב. במידה וירצה מאן דהוא לתת קרדיט הרי לא יוכל לכתוב ניק פלוני
ג. אפשר שבכל אופן חייבים לציין ראיתי באוצה"ח.
ד. במידה וכל הכותב כאן בפורום יידע שהחומר שהוא תורם יעתיקו אותו ולריק עמל הרי זה עלול להבריח אנשים מוכשרים שיש להם מה לתרום אשמח לשמוע דעת חכמי הפורום בנידון.
אגב, אני באמצע כתיבת תשובה בנושא ובל"נ כל מי שיתרום בזה אזכרנו בשם הניק. באותיות קטנות ובצורה מכובדת בסוף הספר.
ספרים כתב:לשיטתך מותר גם לפרוץ את דיסק אוצר החכמה לזיכוי הרבים למה לא?!
גם אם זה מותר אבל זה מריח לא טוב?
וראה שוב שבפתיחת האשכול כתבתי שיתכן וזה מותר אבל זה כואב למחבר ולמה להכאיב לו?
דוק שוב הרב שליט"א
פנינים כתב:הפנו אותי לאשכול זה ואכתוב בקיצור נמרץ
כבר דשו בעניין במערכת יתד נאמן לגבי ציטוט מויקיפדיה ולאחר שנועצו בגדולי הדור ועם הדילים של קרן ויקימדיה הוחלט שחומר הניקים שייכת לויקימדיה
רישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה 3.0 לא מותאם
כלומר, חומר הניקים של הויקיפדים השונים שייך אך ורק לקרן ויקימדיה העולמית
רישיון CC-BY-SA-3.0
הפועל יוצא,
עליך לייחס את היצירה (לתת קרדיט) באופן המצוין על ידי היוצר או מעניק הרישיון (אך לא בשום אופן המרמז על כך שהם תומכים בך או בשימוש שלך ביצירה).
ומשם, להשליך על החומר המתפרס בפורום אוצה"ח, כל העושה שימוש בחומר של הניקים השונים השייך למנהלי האתר ה"ה הרב א"ס והרב אוצה"ח חייב לתת קרדיט לאוצה"ח.
אם אתה פונה אליהם באישי, אתה כבר יכול לבקש מהם רשות.ישראל הר כסף כתב:אני כותב כרגע קטע למתיבתא ונעזרתי בחומר מגוון שהועלה כאן באשכול מסויים.
אין לי איך לציין את זה. מה אני אמור לעשות חוץ מלהודות באישי לפלוני ופלוני?
צניעומעלי כתב:אכן, מחששות כעין אלו נמנעתי כמה פעמים להעלות חידו"ת לפורום, שמא יטלום אחרים, ושמא לכשאדפיסם בספרי יגלה מאן דהו מיהו המסתתר מאחורי ניקי. יש פתרון לזה?
ספרים כתב:וכך הוא החוק לגבי ספרים שאם מישהו כותב סמל של הזכויות שמורות אסור להעתיק ממנו וכך גם נפסק להלכה, מפני תיקון העולם.
וראה מש"כ בזה קודמי הרב פנינים.
שליטא כתב:פנינים תגיד זה לא תמוה שמותר בכלל לגשת לערכות של גויים ולתבוע שם שלא לפי חוקי התורה ??
עמקן כתב:האם הנתבע סירב לדין תורה? גם אם זה היה המעשה האיך ב"ד יכולים להתיר ללכת לערכאות להוציא ממון שאינו חייב ע"פ דין? [אולי בשביל זה הוא וויתר על הממון בסוף.]
פנינים כתב:אבקש להבהיר.
ג. דברים גרנדיאונוזים, כסוגיית חברון פוניבז' גרודנא, וכו', שאינם מסכימים להתפשר, ומבקשים יקוב הדין את ההר, והדיינים חוששים ליטול אחריות, לפסוק דין תורה פרופר, ללא פשרה, וכמבואר כ"ז בחו"מ, באופן כזה, מוציאים הבי"ד היתר לערכאות, וכפי שכבר כתבתי, היתר לערכאות, אינו דבר שבדיעבד, ברגע שניתן היתר לערכאות, שוב אין בה כל איסור.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 488 אורחים