מיוחס כתב:איך אפשר להגיד ליצנות בעלמא על דבר שהציל כל כך הרבה אנשים
אילו היה זה פיקוח נפש מאי שנא לפני האירוסין או אחרי האירוסין, אתמהה?
רבי מיוחס אתה מאמין שיש דבר כזה בת פלוני לפלוני?
והרבה דרכים למקום?
מחלת טאי זקס (או: טיי זקס באנגלית: Tay-Sachs Disease) היא מחלה תורשתית קטלנית, שרוב הילדים הלוקים בה מתים בשנות חייהם הראשונות בשל נזק מוחי קשה הנובע מחוסר באנזים חיוני האחראי על חילוף חומרים של שומנים. המחלה איננה ניתנת לריפוי.
יילוד עלול ללקות במחלת טאי זקס רק אם שני הוריו הם נשאים של האלל הרצסיבי הגורם לה. במקרה כזה, יש סיכוי של 25% שהיילוד ילקה במחלה, וסיכוי של 50% שהוא יהיה נשא של הגן. מחלת טאי-זקס נפוצה בקרב יהודים אשכנזים בשיעור ניכר פי כמה מאשר תפוצתה בקרב אוכלוסיות אחרות; 1 מכל 27 יהודים אשכנזים בארצות הברית, למשל, נושא את הגן הפגום, לעומת 1 מתוך 200 בקרב האוכלוסייה הכללית. המחלה נפוצה גם בקרב יהודים יוצאי מרוקו.
בישראל, מסבסד משרד הבריאות בדיקת סקר גנטי לגילוי המחלה לכל אדם הרוצה בכך. אם האדם נמצא נשא, ייבדקו בשנית שני בני הזוג. אם שניהם ימצאו נשאים (והאישה בהריון או שתיכנס להריון בעתיד) - יהיה צורך לבצע בדיקת מי שפיר או בדיקת סיסי שליה כדי לגלות אם העובר לוקה במחלה הקטלנית.
בעלזער כתב:להרב אוצה"ח
הייתה כאן התנגשות תגובה!
אני מדבר בצורה כזאת שהבחור עשה מטעם הישיבה והיא מטעם הסימינר בגיל 18 כפי המקובל היום, הנתונים נמצאים אצלהם במחשב, אתה רק צריך להשיב על תאריך לידה פלוס מספר, מאי שנא לפני השידוך מאי שנא אחרי השידוך?
דיברתי עם אחד הדיינים החשובים ברבנות הראשית ואמר לי שאין כל איסור לעזוב שידוך, ואצל בני עדות המזרח זה מעשים שבכל יום.
אז מה ההבדל בין לפני השידוך או אחרי השידוך לפי ההלכה
ידידיה כתב:בעלזער כתב: וכידוע הסיפור עם מושי הולצברג שנותר בחיים אחד לפליטה רק בגלל זה שהלכו עם הראש בקיר ולמרות שדור ישרים אסר עליהם להתחן הם שמעו בקול הרבי שלהם. והתחנו
רבי בעלזער,
אולי תפרט את "הידוע", יש לפחות אדם אחד שלא שמע מהמעשה.
בעלזער כתב:ידידיה כתב:בעלזער כתב: וכידוע הסיפור עם מושי הולצברג שנותר בחיים אחד לפליטה רק בגלל זה שהלכו עם הראש בקיר ולמרות שדור ישרים אסר עליהם להתחן הם שמעו בקול הרבי שלהם. והתחנו
רבי בעלזער,
אולי תפרט את "הידוע", יש לפחות אדם אחד שלא שמע מהמעשה.
ידידיה שאל את החברים בכולל מה היה פעם פיגוע בהודו בבומבי שנותר שם רק אחד לפליטה ממשפחת הולצברג וההורים קבורים בהר הזיתים ליד שתי ילדים שמתי מהמחלה.
ורק מושי הולצברג שנולד בריא נותר להם לפליטה.
---
להרב אוצה"ח כנ"ל אצטרך להתיישב ולכתוב יותר באריכות ועם מקורות.
בעלזער כתב:חיכתי לתגובה שלך וידעתי שהיא תבוא, אך אני שמעתי מהסבא שאמרו לו גורמים מהצבא שאין כל הסבר בעולם איך רק הוא נותר לפליטה.
בגולה כתב:בעלזער כתב:חיכתי לתגובה שלך וידעתי שהיא תבוא, אך אני שמעתי מהסבא שאמרו לו גורמים מהצבא שאין כל הסבר בעולם איך רק הוא נותר לפליטה.
לא מבין הקשר לענין?
בגולה כתב:בעלזער כתב:חיכתי לתגובה שלך וידעתי שהיא תבוא, אך אני שמעתי מהסבא שאמרו לו גורמים מהצבא שאין כל הסבר בעולם איך רק הוא נותר לפליטה.
לא מבין הקשר לענין?
ידידיה כתב:הרב בעלזר, הסיפור סיפור. לאיזה צד הוא משמש כראיה?
בעלזער כתב:ידידה רואה את שתי קברי הילדים בהר הזיתים שמתו מן המחלה ומזה אמר להביא ראיה שהיה להם לשמוע בקול דור ישרים, ויש מביאים ראיה ממושי הולצברג שנותר לפליטה מעל לדרך הטבע בזכות זה ששמעו בקול הרבי שלהם.
בעלזער כתב:בגולה כתב:בעלזער כתב:חיכתי לתגובה שלך וידעתי שהיא תבוא, אך אני שמעתי מהסבא שאמרו לו גורמים מהצבא שאין כל הסבר בעולם איך רק הוא נותר לפליטה.
לא מבין הקשר לענין?
ידידה רואה את שתי קברי הילדים בהר הזיתים שמתו מן המחלה ומזה אמר להביא ראיה שהיה להם לשמוע בקול דור ישרים, ויש מביאים ראיה ממושי הולצברג שנותר לפליטה מעל לדרך הטבע בזכות זה ששמעו בקול הרבי שלהם.
בעלזער כתב:הרב אוצה"ח אצטרך להכין תשובה יותר מפורטת בכל אופן האדמו"ר מאנשינוב שליט"א וכן האדמו"ר מלובאביטש זי"ע היה מורה שאין להתייחס לתוצאות דור ישרים וגם אם שתיהם נשאים ניתן להמשיך בשידוך, וכידוע הסיפור עם מושי הולצברג שנותר בחיים אחד לפליטה רק בגלל זה שהלכו עם הראש בקיר ולמרות שדור ישרים אסר עליהם להתחן הם שמעו בקול הרבי שלהם. והתחנו
בעלזער כתב:יש חסידים שכדי לדעת אם זה הזיווג שלהם, כלומר, לא עתידות, אלא מה נגזר פעם כשהיה יושב ומזווג זיווגים כותבים קוויטל לרבי שלהם והוא משיב זה חי זה מת.
ויש שאין להם מורה דרך, ואז הם מביאים קוויטל לגרפולוג ואז מתעורר בגרפולוג תחושות ואינטואיציות ואומר זה חי וזה מת פלוס חותמת של דור ישרים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 401 אורחים