מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

יוזמה! שירות חיפוש, איתור וצילום מקורות תורניים לכל מי שחפץ בכך

גליונות שבועיים להורדה. עצה ותושיה בעניינים טכניים
עמק המלך
שם מלא: עדי יפרח

יוזמה! שירות חיפוש, איתור וצילום מקורות תורניים לכל מי שחפץ בכך

הודעהעל ידי עמק המלך » ד' נובמבר 20, 2024 10:46 am

שלום וברכה,
ב"ה שחנני בהתמצאות במאגרי הספרים התורניים הקיימים בחינם ובתשלום, לרבות חיפוש ואיתור מקורות גם כשיש רק קצה חוט לבקשה.
ובכן, רציתי להתייעץ עם חברי הפורום הנכבדים,
ברצוני לייצר שירות מבוסס אימייל/וואטספ שבו למעשה אקבל פניות ובקשות לשליחת מקורות תורניים ידועים (לדוגמא: שו"ת הריב"ש סימן א') או לחלופין שאינם ידועים (לדוגמא: זכור לי שכתוב בספר פלוני כך וכך, זכור לי סיפור מהחת"ס, אפשר בבקשה מקורות בהם דיברה תורה על שמות בעלי החיים) בתשלום סמלי לשליחת מקור.
היוזמה נוצרה עקב הצורך הנ"ל:
1. לא תמיד לאנשים יש בהישג יד את הספרים שהם מבקשים מתוכם מקורות, בנוסף לא תמיד יש להם את הזמן לעשות את התהליך הבירוקטרי של התמצאות במחשבים, חיפוש, הדפסה וכו'.
2. יש פעמים שאנשים מחפשים מקורות שאינם מפורשים, הם זוכרים במעורפל, או לא זוכרים כלל ורוצים מקור לסיפור מסוים על פלוני, או על מדרש אגדה שלא מוצאים.

והשאלה העקרית: האם יתכן לזה ביקוש?

דרומי

Re: יוזמה! שירות חיפוש, איתור וצילום מקורות תורניים לכל מי שחפץ בכך

הודעהעל ידי דרומי » ד' נובמבר 20, 2024 10:58 am

אני חושב שיהיה ביקוש לכזה דבר, רק השאלה הגדולה היא איך מתמחרים את זה, כי לפעמים רק להבין מה ביקש השואל לוקח יותר זמן מאשר החיפוש...

לכאורה כפרוייקט של אדם יחיד זה פחות ילך, יותר מתאים כשירות של מכון / מוסד שכבר קיים ומוכר בציבור (כגון: אוצר החכמה או קול הלשון וכדומה), בדומה לכך ש'עוז והדר' משווקים את החוברות של 'אוצר גאוני הדורות' וכו' ועל הדרך הקימו גם 'בית הוראה', ובדומה לכך שעיתון 'משפחה' מפרסמים גם 'פודקאסטים' לשמיעה וכן על זה הדרך

דוד ויהונתן

הודעהעל ידי דוד ויהונתן » ב' נובמבר 25, 2024 10:08 pm

יש ביקוש רב לפרויקט מסודר שיאגד את כל המקורות הקיימים בציבור החרדי בצורה טובה
אך אני חושב שצריך לבסס זאת על כמה ספריות תורניות שיקמו בכמה מקומות בארץ באזורים החרדיים
וכך לאגד בהם גם את הקבצים והעלונים והעיותנים החרדיים היוצאין מעל"ע וגם מי שירצה לחפש מקור מסויים יוכל לקבלו עם ידי תשלום סימלי
אפשר להעזר בתמחור של הספריה הלאומית
אני התחלתי להקים משהו כזה מקווה בס"ד שיצבור תאוצה

כדכד

הודעהעל ידי כדכד » ב' נובמבר 25, 2024 10:20 pm

....
נערך לאחרונה על ידי כדכד ב ג' נובמבר 26, 2024 10:14 am, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “עזר אחים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 46 אורחים