שמואל דוד כתב:עיין בקיצור שלחן ערוך סימן י סעיף כ׳ שכתב שמסיר את הכריכות מהאצבע וב׳ או ג׳ כריכות מהזרוע
ק״ק שלא ראיתי נוהגים כן, ומה המקור לדין זה?
שמואל דוד כתב:עיין בקיצור שלחן ערוך סימן י סעיף כ׳ שכתב שמסיר את הכריכות מהאצבע וב׳ או ג׳ כריכות מהזרוע
תפילין של ראש חולץ תחילה וכו׳ — וחולץ תפילין של ראש אחר שמסיר הרצועה מהאצבע. מגן אברהם ס״ק ב׳ בשם גליא רזיא. אליהו רבה אות ד׳. פרי מגדים אשל אברהם אות ב׳. יפה ללב אות ג׳. מיהו לדעת מה״ר שמואל ויטאל ז״ל יסיר גם ב׳ או ג׳ כריכות מן הזרוע ואחר כך יסיר תפילין של ראש וכו'.
יהודה בן יעקב כתב:וכן אני נוהג, ע"פ מה שלימדני אבי ז"ל
עזריאל ברגר כתב:אותי לימדו להסיר ארבע כריכות, מתוך אמירה ש"כך נהג הרבי מליובאוויטש".
תלמוד_ישן כתב:עזריאל ברגר כתב:אותי לימדו להסיר ארבע כריכות, מתוך אמירה ש"כך נהג הרבי מליובאוויטש".
האם ידוע מהו מקורו או טעמו של הרבי מליובאוויטש?
יהודה בן יעקב כתב:שמואל דוד כתב:עיין בקיצור שלחן ערוך סימן י סעיף כ׳ שכתב שמסיר את הכריכות מהאצבע וב׳ או ג׳ כריכות מהזרוע
כן כתב בכף החיים סי' כח, התפילין של ראש חולץ תחילה וכו׳ — וחולץ תפילין של ראש אחר שמסיר הרצועה מהאצבע. מגן אברהם ס״ק ב׳ בשם גליא רזיא. אליהו רבה אות ד׳. פרי מגדים אשל אברהם אות ב׳. יפה ללב אות ג׳. מיהו לדעת מה״ר שמואל ויטאל ז״ל יסיר גם ב׳ או ג׳ כריכות מן הזרוע ואחר כך יסיר תפילין של ראש וכו'.
ובספר הכוונות המסודר ממהר"ש וויטל כ' בהגהותיו שיסיר הכריכות מהאצבע וב' או ג' כריכות מהזרוע ויסיר של ראש ואח"כ ש"י יחליץ מיושב והטלית יהיה עליו עד שיסיר התפילין ע"ש:
עזריאל ברגר כתב:תלמוד_ישן כתב:עזריאל ברגר כתב:אותי לימדו להסיר ארבע כריכות, מתוך אמירה ש"כך נהג הרבי מליובאוויטש".
האם ידוע מהו מקורו או טעמו של הרבי מליובאוויטש?
איני יודע, וראוי להעיר שאף אינני בטוח שבאמת כך הוא נהג (כמדומני ששמעתי את הדברים מהרב טוביה זילברשטרום).
ובספר "מעשה מלך" (עכ"פ מהדורת תשע"ג) לא כתב בזה כלום.
עיין אשכבתא דרבי
https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=3404&pgnum=83
בפנים ליד ציון לט
ושם נסמן לדבריו כאן
https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?r ... =&pgnum=64
ובקובץ הערות תתלח עמוד 84 (ועוד) הובא מכתב הרבי בזה. יש באוצר ואיני בקי בקישורים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 158 אורחים