מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

כנס אחוות התורה - רשמים

דיונים ועניינים בענייני השקפה, מצוות מתחדשות, ארץ ציון וירושלים.
חברא

Re: כנס אחוות התורה - רשמים

הודעהעל ידי חברא » ה' אוקטובר 31, 2024 11:31 am

בברכה המשולשת כתב:
צופה_ומביט כתב:יהיה לתועלת אם מי שמביא כאן קישור או מעלה קובץ יוכל בצדו לסכם בקצרה את הנאמר שם, אפילו בנקודה.
תודה רבה.

אם הכוונה למה שהבאתי מזיו מאור, אז הוא מביא שם מסמך מלפני עשור של שתי "חוקרות" פמיניסטיות, שנדון גם בחלק מהדברים שהובאו לעיל.

המסמך עצמו הובא לעיל.

החושב

הודעהעל ידי החושב » ה' אוקטובר 31, 2024 11:49 am

צופה_ומביט כתב:יהיה לתועלת אם מי שמביא כאן קישור או מעלה קובץ יוכל בצדו לסכם בקצרה את הנאמר שם, אפילו בנקודה.
תודה רבה.

מסכים.
עדכנתי את ההודעה שלי.
(תודה לGPT)

החושב

הודעהעל ידי החושב » ה' אוקטובר 31, 2024 11:53 am

בברכה המשולשת כתב:פורסם כעת

סיכום
במאמרו, זיו מאור מביע את עמדתו לגבי סוגיית גיוס החרדים לצה”ל, במיוחד מהזווית של הציבור הדתי-לאומי. מאור מתאר את התסכול ההולך וגובר בקרב הציבור הציוני-דתי לנוכח האדישות החרדית לסוגיית הגיוס. הוא מדגיש כי פתרון המשבר אינו יכול להימצא במישור החוקי בלבד, אלא דורש התמודדות תרבותית מעמיקה.

מאור מתייחס למסמך שפורסם בשנת 2013 על ידי ד”ר כרמית הבר ואלוף משנה פנינה שרביט-ברוך, שטוען כי כאשר ערך גיוס חיילים דתיים וחרדים מתנגש עם מעמדן של הנשים בצה”ל – על האחרון לגבור. לדעתו של מאור, מסמך זה מייצג עמדה קנאית וקיצונית, המאפיינת את “החושך הפמיניסטי” אשר מנרמל ערכים פמיניסטיים קיצוניים על חשבון שמירת ההלכה.

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ה' אוקטובר 31, 2024 12:30 pm

חברא כתב:על הטענות התורניות של הרב גרנות, יש לציין את דבריו של הגר"ד לנדו שליט"א לארז אשל:

הגר''ד לנדו על הצבא1.png

הגר''ד לנדו על הצבא2.png

הגר''ד לנדו על הצבא.pdf

כשם שלרב נויגרשל, בדברו על גיוס בני ישיבות, מותר לטעון טענות תורניות ולצטט מקורות, כאשר הכל אינו אלא שטויות במיץ עגבניות, כך לרב תמיר גרנות מותר.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 12:41 pm

טענה מוזרה.
נכון, לכולם מותר לדבר שטויות. מה זה נוגע לנו.
אותנו מעניינת מה האמת.

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ה' אוקטובר 31, 2024 12:45 pm

לא באתי לטעון לזכותו של הרב גרנות לדבר שטויות, אלא להשיב על ההשגה עליו מכח דברי ר' דב לנדו.
אני גם לא אומר שהוא אכן מדבר שטויות.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 12:46 pm

על זה בדיוק הגבתי.
במה מה שכתבת הוא תשובה להשגה עליו מכוח דברי הרב לנדא?

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ה' אוקטובר 31, 2024 1:31 pm

דברי רד"ל אינם מתייחסים לדברי הרב גרנות, הם ניסיון לערער על זכותו לומר את דבריו.
על כך כתבתי את מה שכתבתי.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 1:37 pm

עקביה כתב:דברי רד"ל אינם מתייחסים לדברי הרב גרנות, הם ניסיון לערער על זכותו לומר את דבריו.
על כך כתבתי את מה שכתבתי.

קודם כל, תלוי מה אומרים. האם טוענים הלכות, או השקפות.
הגר"ד דיבר על הלכות.

שנית, לא חושב שמדובר בערעור על הזכות לדבר, כל אחד יכול לדבר, אלא על הזכות לפסוק הלכות.

שלישית, אני עדיין לא מבין מה אתה טוען. אז דברי הגרד"ל מערערים גם את הזכות של הרב נויגרשל לומר את דבריו, במה זה עוזר משהו לרב גרנות?

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ה' אוקטובר 31, 2024 1:57 pm

צופה_ומביט כתב:שנית, לא חושב שמדובר בערעור על הזכות לדבר, כל אחד יכול לדבר, אלא על הזכות לפסוק הלכות.

שלישית, אני עדיין לא מבין מה אתה טוען. אז דברי הגרד"ל מערערים גם את הזכות של הרב נויגרשל לומר את דבריו, במה זה עוזר משהו לרב גרנות?

ארז אשל לא בא לפסוק הלכות.

כשם שאיש אינו מערער על זכותו של הרב נויגרשל לדבר ככל אשר על לבו, כך יש לנהוג ברב גרנות.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 1:58 pm

עקביה כתב:ארז אשל לא בא לפסוק הלכות.

בבקשה תקרא שוב את השיחה.

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ה' אוקטובר 31, 2024 2:10 pm

קראתי את מה שהובא לעיל: נכון אינני יודע הלכה, לכן באתי אל הרב לשאול.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 2:11 pm

די, זה חסר טעם.

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ה' אוקטובר 31, 2024 2:12 pm

מסכים.

חברא

הודעהעל ידי חברא » ה' אוקטובר 31, 2024 5:55 pm

מכתב לאחי הדתי לאומי.pdf
(109.58 KiB) הורד 125 פעמים

דרומי

הודעהעל ידי דרומי » ה' אוקטובר 31, 2024 8:51 pm

לענ"ד מכתב זה טוב לו שלא בא מאשר בא. לא אאריך, אבל עצם האיזכור של החזו"א והראי"ה קוק כאן הוא מיותר ומלמד על ניתוק מסויים מהמציאות. מאז הראי"ה קוק עברו יותר משמונים שנה, דתי-לאומי ממוצע לא יודע הרבה על הרב קוק ולא זה מה שמנחה אותו בחיי היום יום. גם דעת הראי"ה עצמו אינה ברורה בכלל בכל היחס למדינה כיום. הצעקה של הדתי-לאומי הממוצע היא צעקה רגשית, וכל ההתפלספות בהיסטוריה רחוקה לא מתאימה כאשר אנו בעיצומה של מלחמה אמיתית על כל המשתמע מכך.

גם הסחת החיצים כלפי השמאל בתל אביב ילדותית ואינה הולמת את רצינות המצב.

ואחרון חביב: למה אין אף מלה אחת על כך שאנו מתפללים עליכם ורוצים בהצלחתכם מכל הלב וכו' וכו'. מינימום מתבקש.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 11:02 pm

ועוד ועוד "חיילים חרדים מספרים על עצמם", ואידך זיל גמור:

שלום... היקר
אני גאה בך על העמידה האיתנה לצדינו הציבור החרדי ולומדי התורה.
ולכן חשוב לי להשמיע את החויה שלי כחרדי בשירות הצבאי בשח"ר כחול ( חיל האויר )
לפני שהתגייסתי התחייבו בפניי התחיבויות רבות על מנת שאתגייס ואתרום למדינה וגם אשמור על אורח חיי.
אבל מייד לאחר הגיוס בלשון המעטה לא עמדו בהרבה מן ההתחיבויות ועל כל דבר היינו אמורים להילחם.
אביא לך כמה דוגמאות
1.הבטיחו לנו שלא יהיה לנו בשירות מפקדת
ואז בשבוע השני של הטירונות המפקד שלנו חלה ובמקומו מתייצבת מפקדת כמובן שסירבנו לשמוע לה ולקבל ממנה פקודות
ואז הגיע האיום של סירוב פקודה ושנישפט על כך בחומרה כמובן שהתקשרנו מייד לראש מדור חרדים והם היו חייבים לרדת מהעץ.
2. הם התחייבו לחיילים מהזרם החב"די שבזמן הטירונות הם יצאו לטבול כל בוקר במקווה ( זה חובה אצלם ) מה שלא קרה מעולם
בסוף הסכימו להם שייפתחו בריכה במקלחות וזה ישמש כמקווה.
3.לאחר מכן בשירות עצמו חייבו אותנו לצאת ליום ספורט שזה אומר לצאת עם חיילות בלבוש לא הולם על אזרחי כמובן שסירבנו ואז שוב כמעט העלו אותנו למשפט על סירוב פקודה ושוב ראש מדור חרדים התערב לטובתינו.
בשמירות על אף שהובטח לנו שלא נשמור עם בנות לא שמו עלינו פס וביצענו שמירות יחד עם חיילות.
בימי הזיכרון והשואה היינו אמורים לצאת בזמן שחיילת שרה כי לא הבינו שעדיף שנימנע מלהכנס לאירוע מאשר לצאת באמצע ולפגוע בחיילות ששרות
כמובן כל טקסי סיום תקופה ואירועים שונים ושאר סיורים היו במעורב גם בטיול וגם בנסיעה באוטובוס.
אז להגיד שהצבא מוכן לקלוט חיילים חרדים זה שקר וכזב אני פשוט כאוב על העוול שעושים לציבור שלי
אני כחרדי נשוי עובד הצלחתי לעמוד ולשמור על אורח חיי החרדי אבל ראיתי רווקים שנכנסו איתי יחד ויצאו מהצבא ברמה רוחנית ירודה לגמרי.
*יש כמוני לא מעט מהמשפחה שלי ומהחברים שלי שהתגייסו ומתגייסים ואנחנו רואים בזה זכות עצומה*
אבל להגיד שהצבא מותאם לחרדים זה שקר וכזב
במיוחד לבחורים צדיקים שכל חייהם ספונים באהלה של תורה שוודאי במצב הנוכחי של הצבא אין לי ספק שיירדו לשאול תחתית.
תאמין לי שאם הצבא היה מוכן לקלוט חרדים ולהשקיע בבסיסים שמותאמים 100 אחוז בשבילם בלי חוק ובלי בגץ אלפי חרדים היו מתגייסים בדיוק כמו שאלפי חרדים יצאו לשוק העבודה.

להודעה צורפה תעודת השירות במילואים של הכותב, עם פרטיו ותמונתו, בן 34 כיום, בדרגת סמל ראשון.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 11:17 pm

ועוד ראיון תקשורתי מוסרט עם חייל חרדי בשם דובי, ששירת 12 שנה בגדוד החרדי, בכל תפקידי הפיקוד והקצונה, כיום הוא מ"פ בגדוד חרדי במילואים:
הצבא משקר, אין צורך בחרדים. יש פה 3000 חרדים שהתגייסו בשלב ב', אני מכיר מלא אנשים, פונים אליי, דובי, גייסו אותי, אני רובאי 03, רובאי 03, קח אותי אליך. אין מה לעשות איתם. הם יושבים בבית, הם לא עושים שום דבר. הצבא סתם פשוט מיישר קו עם כל מיני גורמים שהמטרה שלהם זה לשסע בעם ישראל, במקום לעשות ההיפך. אומרים כל הזמן שיש חוסר בלוחמים. בצבא לא חסר כוח אדם! יש עשרות אלפי חיילים שלא עושים כלום מבוקר עד ערב בצבא. לצבא לא חסר כוח אדם. חסר לצבא לוחמים. מי אמר שהחרדים טובים בלהיות לוחמים? אולי החרדים - בוא נפתח קריה בבני ברק, ותראה איך שיבואו לך 30,000 משרתים. בוא נפתח שם קריה. יש לי אח ב8200, יש לי אח שהוא נהג D9, כל אחד יש לו את היכולות שלו, מי קבע שהם דווקא כלוחמים. ויתירה מכך, אתה רוצה אותם כלוחמים? - אני לפני 4 חודשים פתחתי פלוגה [חרדית] ועד היום אין לנו נשקים. הקימו את חטיבת "השומר", הרמטכ"ל החליט לפתוח אותה, עתודה מטכ"לית, יש לנו משימות מטכ"ליות, אין לנו נשקים כבר 4 חודשים! חטיבת "השומר", אנחנו גדוד, "מגן דוד", גדוד חרדי, בוגרי המסגרות החרדיות בצה"ל. כבר 4 חודשים אין לנו נשקים. אין לנו נעליים. אני רוצה להחליף נעליים לחיילים שלי, אומרים לי "אין נעליים לצבא". שלא ישקרו. אם עכשיו יבואו 1000 חרדים להתגייס - אין מה לעשות איתם. משקרים לציבור בצורה הכי מזעזעת שיכולה להיות. במקום שהצבא, זה שנכשל, שישתוק, ושישב בשקט - הוא לא עשה את העבודה שלו לפני ה7.10, לא ב7.10, לא אחריו - ממשיך להסית, ממשיך לקחת חלק בתזמורת, ורוקד על הדם שלנו. זה לרקוד על הדם שלנו. אני מה7.10 במילואים, כדי לקבל משימה - אני רץ. הולך לגבעתי אומר להם "תקשיבו, יש צורך בחיילים?" אומרים לי "כן", - "תביאו לנו נשקים אנחנו באים". הם בשוק, אומרים "מה, אין לכם נשקים?!" - "כן, אין לנו נשקים, תביאו לנו ציוד אנחנו נבוא". וככה אנחנו רצים מגזרה לגזרה כדי לקבל משימות, כדי להיות חלק בהגנה על המדינה ולהיות חלק מהדבר הזה, ועד עכשיו - גם בני גנץ היה אצלנו בשבעה, אמרתי לו: בני גנץ אתה בקבינט, אין לנו נשקים. "אני לא מכיר את זה, אני אבדוק, אני אחזיר לך תשובה". פשוט - בדיחה אחת גדולה. וברור שהוא לא חזר אליי. אין ציוד לצה"ל, הצבא לא ערוך, הצבא לא מוכן לקלוט את החרדים. הכל ספינים. הכל שקר.

דרופתקי דאורייתא

הודעהעל ידי דרופתקי דאורייתא » ה' אוקטובר 31, 2024 11:38 pm

החושב כתב:
עקביה כתב:הרב יגאל לווינשטיין מתראיין ומדבר על גיוס חרדים.
https://www.youtube.com/watch?v=ojE1vyG-jh8&t=200s

נדמה לי שאין מסבירן הוגן וטוב ממנו לעמדה החרדית.

לגמרי. כאן יש יותר בהרחבה
https://www.youtube.com/watch?v=KMu2VJG1wdE

יישר כח על הקישור, הלכתי במיוחד לצפות, והרב מדבר בטוטו"ד, דבר דבור על אופניו, וכדאי שדבריו יהדהדו בכל הארץ.

לעומתו שמעתי מקודם את הרב גרנות יחד עם הרב שמואל אליהו, והבנתו את ציפור הנפש של הציבור החרדי רחוקה מהבנת הרב לוינשטיין.
יש לו הרבה חלומות, והוא אומר בפה מלא שהרב קוק רואה בחברה החרדית קלקול, ויש לתקן אותה שהחומר יהיה יחד עם הרוח...
בנוסף שניהם אמרו שהחברה החרדית מונהגת ע"י עסקנים עבריינים, והרבנים הגדולים לא באמת שולטים, בקיצור הרבה סלט אחר המחילה.

ניכר היה מדבריו שהוא מאוד מחזיק ממדינת ישראל וראשיה, וכמה חבל שלא שמעתי ביקורת על כל שדרת הפיקוד הצהל"י שלא התפטרה כבר מזמן אחרי כשל פיקודי כזה נוראי (יהיו שיאמרו בגידה ממש), ועוד מעזה למנות מפקדים חדשים ברוחה ומאוייה (בארה"ב לדוגמא, ניסו לרצוח את המועמד לנשיאות, יום לאחר מכן ראשת ה-PBI התפטרה מתפקידה, וכאן במדינה הקלוקלת וראשיה החצופים כלום, בקושי מתנצלים). אין ביקורת שבשדרת הפיקוד יש ווטו על מפקדים אמוניים, וכשאחד הבכירים מהם נצפה באמירת סליחות פוטר מיד.

כמה חבל שחיצי ביקורתו לא מופנים גם על מערכת המשפט הציבורית והצבאית העומדת לרועץ כנגד כל ריח קדושה יהדות ומסורתיות, ובשנאה נוראה ניצבת כנגד כל מי שלא חושב כמותה, ומוכנה למסור ולהעליל על יהודים יקרים ועל מדינת ישראל וחייליה עולם ומלואו, ממש "מוסרים"!. ואילו כשמו"ל עיתון מהחשובים בארץ, מוסר ומעליל על המדינה שלו בדברים שהם ממש בגידה, אין ממערכת המשפט הזו אפילו קול אחד שיאיים עליו ועל שכמותו במאסר, וזה דוגמאות קטנות.
אז עלינו הרב גרנות אתה בא בטענות???

כפי שאמרתי למעלה הציונות הדתית ברובה מאמינה ב"מדינת ישראל", ועל כן מוכנה להקריב הרבה מהקדוש והיקר לה למענה, יהיו שיאמרו בנאיביות עיוורת, הן בפן הרוחני והן בפן הגשמי (מיטב בניה, מהם צדיקים אמיתיים ששמעתי עליהם נוראות ממש, נהרגים למען ערכים מעוותים), משא"כ החרדים מאמינים ב"ארץ ישראל" ועל כן הם לא יתגייסו לעולם, אם "מדינת ישראל" הנוכחית ומערכתה המשפטית והצבאית, תמשיך בהתנהלותה המושחתת ובערכים המעוותים והאנטי מוסריים שסיגלה לעצמה. אנחנו לא נועדנו להיות בשר תותחים של החברה מתל-אביב המשתמטים האמיתיים.

שיהיו הדברים לזכר הקדושים הצדיקים: יעקב הלל, אביעד ניימן, גלעד אלמליח, הלל עובדיה, והרב גולדברג, ושאר קדושים הי"ד

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ה' אוקטובר 31, 2024 11:50 pm

דרופתקי דאורייתא כתב:בארה"ב לדוגמא, ניסו לרצוח את המועמד לנשיאות, יום לאחר מכן ראשת ה-PBI התפטרה מתפקידה,

למיטב זכרוני, איפה, לא חלמה להתפטר [והיה שם מחדל עצום כידוע, שג"כ גובל בבגידה וכו']. אבל אחרי שבוע כשעברה אמבוש בשימוע בקונגרס שהורכב מרפובליקנים, שלא הניחו לה והציקו לה ובזו לה, והיא לא ענתה על כלום, והכל הוסרט ושודר - אז אחרי יומיים מהשימוע התפטרה. מהבושה, או כדי לשמור על הכבוד שלה כביכול.
סדנא דשמאל פטרוני ומושחת חד הוא.

[לכשעצמי אין לי שום ספק שהבחירות הקודמות שם היו שוד, ויש לזה הוכחות. וגם כעת כבר מצטברים שם אירועי שוד קולות, ועוד בקושי התחילו לבחור באמת. מיותר לציין איזה צד מרמה ושודד את הקולות, ולמה הוא נזקק לזה].
נערך לאחרונה על ידי צופה_ומביט ב ה' אוקטובר 31, 2024 11:53 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.

דרופתקי דאורייתא

הודעהעל ידי דרופתקי דאורייתא » ה' אוקטובר 31, 2024 11:53 pm

צופה_ומביט כתב:
דרופתקי דאורייתא כתב:בארה"ב לדוגמא, ניסו לרצוח את המועמד לנשיאות, יום לאחר מכן ראשת ה-PBI התפטרה מתפקידה,

למיטב זכרוני, איפה, לא חלמה להתפטר [והיה שם מחדל עצום כידוע, שג"כ גובל בבגידה וכו']. אבל אחרי שבוע כשעברה אמבוש בשימוע בקונגרס שהורכב מרפובליקנים, שלא הניחו לה והציקו לה ובזו לה, והיא לא ענתה על כלום, והכל הוסרט ושודר - אז אחרי יומיים מהשימוע התפטרה. מהבושה, או כדי לשמור על הכבוד שלה כביכול.
סדנא דשמאל פטרוני ומושחת חד הוא.

יתכן שאתה צודק, בשורה התחתונה התפטרה.
המדינה שם מבחינת אמון למדינה מתוקנת בהרבה מהמדינה כאן.

ישעיהו לוריא

הודעהעל ידי ישעיהו לוריא » ו' נובמבר 01, 2024 1:32 am

צופה_ומביט כתב:ועוד ועוד "חיילים חרדים מספרים על עצמם", ואידך זיל גמור:

ואז הגיע האיום של סירוב פקודה ושנישפט על כך בחומרה כמובן שהתקשרנו מייד לראש מדור חרדים והם היו חייבים לרדת מהעץ.
2. הם התחייבו לחיילים מהזרם החב"די ,,,,,,

בסוף הסכימו להם שייפתחו בריכה במקלחות וזה ישמש כמקווה.
3.....................
כמובן שסירבנו ואז שוב כמעט העלו אותנו למשפט על סירוב פקודה ושוב ראש מדור חרדים התערב לטובתינו.

בשמירות על אף שהובטח לנו שלא נשמור עם בנות לא שמו עלינו פס
אני כחרדי נשוי עובד הצלחתי לעמוד ולשמור על אורח חיי החרדי אבל ראיתי רווקים שנכנסו איתי יחד ויצאו מהצבא ברמה רוחנית ירודה לגמרי.
*יש כמוני לא מעט מהמשפחה שלי ומהחברים שלי שהתגייסו ומתגייסים ואנחנו רואים בזה זכות עצומה*
אבל להגיד שהצבא מותאם לחרדים זה שקר וכזב
במיוחד לבחורים צדיקים שכל חייהם ספונים באהלה של תורה שוודאי במצב הנוכחי של הצבא אין לי ספק שיירדו לשאול תחתית.
תאמין לי שאם הצבא היה מוכן לקלוט חרדים ולהשקיע בבסיסים שמותאמים 100 אחוז בשבילם בלי חוק ובלי בגץ אלפי חרדים היו מתגייסים בדיוק כמו שאלפי חרדים יצאו לשוק העבודה.

להודעה צורפה תעודת השירות במילואים של הכותב, עם פרטיו ותמונתו, בן 34 כיום, בדרגת סמל ראשון.

השורות שהדגשתי מראות, שלפעמים בודדות, אחרי לחץ כבד, הצבא כן נכנע.
מה שאומר, שכנראה אם החרדים היו מגייסים את כל כוחם הפוליטי, הציבורי וארגוני, שהצבא יהיה כן מתאים לחרדים, או שרק עובדים נשואים יתגייסו לחטיבות מותאמות, היה קורה כמעט בוודאות אחד מהשתיים: או שהצבא היה מתחנן להעיף אותם ולוותר עליהם - או שהצבא היה באמת משתנה לטובה.
אז אם החרדים היו מעוניינים, יתכן וכן היה פתח, אבל הצבא וודאי שלא מעוניין. כאמור אפילו הי"ד על יודקין לא הסכימו ורק אחרי אמבוש תקשורתי נאלצו להיכנע. וההדגשה על תקשורתי ותו לא. לא בגלל חשש מחרדים שיימנעו מלהתגייס בגלל הסירוב והניכור למילה הי"ד, לא בגלל התחשבות במשפחה או במסורת. רק מפחד תקשורת שלילית. הם סוכנים פוליטיים קטנים במדים. שום דבר לא צבאי ומקצועי.

ומשהו לא פופולרי:
אפריון נמטיה להרב שלמה גורן שעשה את המאבק העמוק והיסודי למען כל הדברים הדתיים שכן יש בצבא. הכשרות במיוחד, ועוד הרבה פרטים קטנים.
מי שמבין מה זה לקחת את הפלמחניקי"ם או את הכופרים של האצ"ל והלח"י, ולהכריח אותם להסכים לשינויים ולאלמנטים דתיים משמעותיים בפקודה, מבין כמה הוא עשה דבר גדול. במנותק מכל הדעות עליו ועל מעשיו האחרים.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ו' נובמבר 01, 2024 10:38 am

ידידיה מאיר:

1.

ביום ראשון השבוע הייתה לי הזכות להנחות את האזכרה במלאות שנה לנפילתו של סרן אורי מרדכי שני הי"ד מקריית ארבע. אורי נפל במוצב כיסופים ביום שמחת תורה בקרב גבורה שעוד יילמד.

באזכרה תיארו בני משפחתו, רבותיו וחבריו את דמותו המאירה, ויונתן רזאל ביצע את הלחן החדש והמקסים שכתב בהשראתו למילים "קומי אורי כי בא אורך, וכבוד ה' עלייך זרח". אבל לפני האירוע באולם, התקיימה עלייה לקברו שבהר הרצל. בדרך לשם נכנסתי להר מהכניסה הלא נכונה, לחלקה הלא נכונה, ומצאתי את עצמי פתאום באמצע הלוויה ענקית. שאלתי את אחד מההמונים, שנהרו להר, מי הקדוש שמובא עכשיו לקבורה, והוא ענה לי: גלעד אלמליח. זכרתי את השם מה"הותר לפרסום" של הבוקר, אבל בין כל החללים הרבים של היממה הקשה לא הספקתי להגיע לסיפור חייו. בלילה, כשחזרתי הביתה, חיפשתי את השם שלו בגוגל והבנתי איזו זכות גדולה נפלה בחלקי להשתתף באשכבתיה דגלעד. כמובן שכל יהודי שנפל בשל היותו יהודי, ובוודאי בקרב על הגנת העם והארץ, הוא קדוש. אבל גלעד היה כבר בחייו משהו מיוחד מאוד. את הסיפורים המופלאים שקראתי עליו לא אשכח עוד זמן רב (גם לא את זעקות השבר ששמעתי בלוויה).

הנה רק ציטוט קטן מתוך דברים שקראתי באחת הכתבות מפי חבר שלו מישיבת שדרות: "גלעד הי"ד היה תלמיד חכם שקרא ושנה בשקידה מופלאה, הגה בתורה באהבה ובלי הפסקה. תורתו קרנה בהארת פניו מלאות המתיקות. היה רודף חסד מתוך הצנע לכת, חיפש את אותם האנשים, צעירים וקשישים כאחד, הפחות בולטים כדי להיות להם לחבר, להקשיב לתמוך ולסייע. גלעד היה מלא אהבת החיים בפשטות, ומקרין שלווה לכל החבורה, חבריו לא זוכרים מעולם שהתלונן או שלא היה חיוכו הביישן נסוך על פניו, ותמיד הדגיש שהוא בטוח וסומך על הנהגת ה' את עולמו. גלעד בנה את ביתו בשמחה ומתוך תחושת שליחות על שרשרת נצח ישראל, והדגיש שזו המשימה מבחינתו. הוא אהב את מדינתנו אהבת נפש וציפה לישועתה. עליו הכתוב אומר: 'ישראל אשר בך אתפאר'".

2.

קראתי את התיאור הזה פעם ופעמיים. לצערי אפילו שמו של תלמיד הישיבה שאחראי לתיאור הזה אינו כתוב (מה שמלמד הרבה גם עליו, יבדל"א). אילו אנשים אנחנו מאבדים פה בימים אלה. אילו אנשים חיו בתוכנו ולא ידענו.

יממה קודם לכן, בליל שבת, הלכתי שוב לקבלת שבת במאהל הגבורה. מדויק יותר: רגליי נשאוני שוב למקום הקדוש הזה. כבר כתבתי פה שאני מקווה שהוא יהפוך ממאהל למבנה קבוע, ושכל מי שמגיע לירושלים יעלה אליו לרגל כדי לנשום אוויר פסגות של גבורה יהודית. ואני מדגיש: יהודית. הרוח שנושבת במאהל הגבורה, הדיבורים שנשמעים שם מההורים שאיבדו את היקר מכל, שונים מהרוח של גיבורים צבאיים כמו אהוד ברק, יאיר גולן, בוגי יעלון, דן חלוץ וישראל זיו. הרי כל האנשים האלה שהזכרתי עכשיו נלחמו במסירות נפש למען ביטחון מדינת ישראל בשדה הקרב, חירפו את נפשם, ותודה רבה להם על כך, אבל הגבורה הזאת לא הייתה מחוברת לקודש. ברור שהשורש של מסירות הנפש של כל יהודי שנלחם על ארץ ישראל הוא הנשמה היהודית ומסירות הנפש של אברהם אבינו – כן, גם אהוד ברק הוא צאצא של אברהם אבינו – אבל מגבורה צבאית שאינה מחוברת לתורה, ובטח מגבורה שמחוברת לכפירה, נשאר בסוף בעיקר מאצ'ואיזם. לפעמים אפילו בריונות. הכיבוש (מהסוג הזה) באמת משחית.

ובדיוק לכן אני חושב שהסכסוך בין הציונות הדתית לחרדים, והדיבורים הקשים שאנחנו שומעים בימים האחרונים מחלקים בציונות הדתית על החרדים, הם איום אסטרטגי וסכנה. לשני הצדדים. אנסה להסביר את זה ברגישות וברגישות.

3.

אני מקבל תגובות רבות מאנשים טובים שנעלבים מכך שאני מכנה בבמות שונות בתקשורת את מה שקורה בשיח בימים האלה "הקמפיין" נגד החרדים. חיילים נהרגים, משפחות מרובות ילדים הופכות למרובות יתומים, חיילים נפצעים, אנשים פה טוחנים מאות ימי מילואים, עסקים מתפרקים, נשים וילדים לא ישנים בלילה – ומול כל הכאב הזה, מול הזעקה שלנו, אתה אומר "קמפיין"?

אז קודם כול ולפני הכול, לא נראה לי שיש אדם אחד שמפקפק במחיר הכבד שהציונות הדתית משלמת במלחמה הזאת, הרבה מעבר למשקלה באוכלוסייה. מדינה שלמה מסתכלת בהערכה ובהערצה על גיבורי המגזר, אלה שנפלו ואלה שחיים לאורך ימים ושנים ונלחמים. ברור שהקושי של הלוחמים בסדיר ובמילואים ושל כל המעגלים שמקיפים אותם הוא אמיתי. מיותר בעיניי אפילו לומר את זה. השאלה למי אתה מפנה את הזעקה שלך ואיפה אתה חושב שנמצא הפתרון לבעיות. ופה, כן, יש חתיכת קמפיין.

4.

אתם מבינים? כי אם לא, יש לי דוגמה מצוינת ואקטואלית שתסביר את זה: האם הזעקה של עינב צינגאוקר, אימו של מתן החטוף, אותנטית? ברור. היא קורעת לב. הבן שלה חטוף בעזה. אנחנו מסוגלים בכלל להבין מה היא מרגישה? אבל האם אין פה קמפיין שלוקח בציניות את הכאב הבלתי נתפס שלה, ושל עוד משפחות חטופים, לכיוון של הפלת נתניהו, הקמת ממשלת שמאל, יציאה מעזה, כניעה לחמאס שתפגע בסיכוי להחזיר את כל החטופים ותגרום לחטיפות נוספות, חלילה?

העובדה שהזעקה שלך הכי אמיתית, והמצוקה שלך הכי מצוקתית, לא אומרת שבעלי אינטרסים לא מהנדסים לך את התודעה ומשתמשים בזעקה ובמצוקה האותנטיות שלך כדי לקדם מטרות אחרות.

יותר מזה, ככל שהכאב שלך גדול יותר, והנפש שלך סוערת יותר, כך אתה נמצא בקבוצת סיכון להיות קורבן של קמפיינרים וספינולוגים.

וזה בדיוק מה שקורה לרבים וטובים במגזר בימים אלה. הם משלמים את המחירים הכבדים ביותר, אבל מנוצלים על ידי בעלי אינטרסים פוליטיים, שגורמים להם לחשוב ש:

א. הפתרון לכל עומס המילואים הוא גיוס חרדים.

ב. אם נצעק ונעלוב בחרדים או נצטט להם פסוקים הם ישתכנעו ויתגייסו בהמוניהם.

5.

אז בואו נדבר על שתי הנחות היסוד הללו. נתחיל בראשונה: במצב מתוקן חרדים שתורתם לא אומנותם אכן צריכים להתגייס. מאז המלחמה יש רבים כאלה, שאכן רוצים להתגייס. רבים מאוד. אלפים. אבל מה לעשות שצה"ל עדיין תקוע בקונספציה שכשיש התנגשות בין הגדלת כוח האדם ובין קידום נשים לתפקידים קרביים – הערך האחרון קובע. תקראו את המסמך שכתב המכון הישראלי לדמוקרטיה יחד עם המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ושצה"ל אימץ: "יש להבחין בין שלבים ומסלולים בהתייחס לדרישות ההפרדה של חיילים דתיים וחרדים. יש מקום לרגישות בין־תרבותית ולהענקת רשת תומכת, אך אין להסכים להפרדה מוחלטת. במסלולים התנדבותיים (קורס קצינים, קורס טיס, קורס חובלים וכדומה) וכן בשירות קבע על כל חייל לקבל עליו את הערכים המקובלים על צה"ל ועל המערכת הממשלתית בישראל, ואין להסכים לפגיעה כלשהי בשירות הנשים ובכלל זה בשיבוצן".

מי הנפגע הראשי מהחלטות פרוגרסיביות כאלה? נכון, חיילים ואנשי מילואים דתיים. כלומר, אני חושב שזה פוגע בכל חייל ובכלל במבצעיות של הצבא (ובעיקר פוגע בסייעתא דשמיא שאנחנו כל כך צריכים בימים אלה. הרי זה פסוק מפורש ומפחיד בתורה: "ולא יראה בך ערוות דבר – ושב מאחריך"), אבל חיילים דתיים מתמודדים בשנים האחרונות עם מצבים בלתי אפשריים, והצבא לא סופר אותם. הוא יודע שבכל מקרה הם יהיו שם ויבטלו את דעתם ואמונתם מפני המערכת. ראיתם את התיעוד מהדיון שהיה השבוע בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בנוכחות היוהל"ם, שבו חברת הכנסת מיכל וולדיגר מ'הציונות הדתית', ניסתה, בחיל ורעדה, להקריא מכתב של אישה שבעלה נמצא ימים ארוכים במילואים, והיא רק מבקשת שהוא לא יישן ביחד עם חיילות כי זה סותר את דרך חייו?

לא נתנו לה אפילו להמשיך את הקראת המכתב והתנפלו עליה בצעקות: איך את מעיזה לפגוע בערך המקודש ביותר לצה"ל, שילוב בנות בתפקידים קרביים? הרי לא אכפת להם מהמילואימניק המשיחי הזה ומאשתו.

ראיתם את התמונה שדובר צה"ל הוציא מהתקיפה ההרואית באיראן ושפורסמה בעמוד הראשון של העיתונים? נווטת הקרב והטייס אוחזים יד ביד בקוקפיט של מטוס הקרב. ההיסטוריה שנעשתה פה היא לא התקיפה המדהימה באיראן, אלא העובדה שבין מאות אנשי צוות האוויר שהטיסו 140 מטוסים, היו ארבע נווטות. זה מה שחשוב לדובר צה"ל. זאת תמונת הניצחון.

6.

לרב יגאל לווינשטיין, ראש מכינת 'בני דוד' בעלי ש־26 מבוגריה נפלו במלחמה האחרונה, הייתה לכאורה את כל הלגיטימציה להגיד לחרדים: ממני תראו וכן תעשו. אני השילוב המושלם של ספרא וסיפא. אבל מה הוא אומר בכל ריאיון? הוא מזהיר את החרדים שלא יתפתו להבטחות השווא של הצבא. והוא מוסיף ואומר שגם אם הצבא היה רוצה להקים מסגרות שמתואמות לחרדים, אי אפשר להיות בטוחים שבג"ץ לא יבטל את ההסדרים הללו. אגב, מי שבאמת מתעניין הרי יודע שיש אינספור יוזמות של שירות חרדי (שירות לאומי-אזרחי וגם צבאי. כל כך הרבה מסגרות נפתחות בימים אלה). הן שקטות. הן עדינות. וכן, הן איטיות. לא "שלום עכשיו" ולא "חטופים עכשיו". קמעא קמעא. אתם לא שומעים עליהן בתקשורת כי המטרה בקמפיין היא להפסיק את המלחמה וללכת לבחירות, לא באמת לגייס חרדים. והמטרה היא בעיקר לייצר כאוס, כל הזמן. כאוס עכשיו!

אבל מעל הכול, יש כל כך הרבה בעיות קריטיות שגיוס חרדים לא יפתור. למשל, תפיסת המוסר המעוותות של הצבא שעולה בחיי חיילינו; הקונספציה של בכירי המטכ"ל ששוללת כיבוש שטחים מהאויב (אני כבר לא מדבר על התיישבות); ההתערבות של הפצ"רית ומערכת המשפט בהחלטות צבאיות; מינוי בכירי הצבא על ידי הרמטכ"ל כצלמו וכדמותו; ובעיקר - הרחקה של מפקדים בכירים עם רוח לחימה שהולמת את רוח הגבורה של לוחמינו מעמדת קבלת ההחלטות. אומר זאת כך: במלחמת מצווה הכול יוצאין, אפילו חתן מחופתו וכלה מחדרה - חוץ מעופר וינטר. שמעתי דיווח שלפני כמה חודשים הגיע וינטר לרמטכ"ל ואמר שאם הוא לא מתמרן בעזה לפחות שייתן לו להקים גדודים לחרדים. זה רעיון מצוין ממש: בדיוק אנשים כאלה, כמו וינטר, יכולים באמת לדאוג לצורכי הלוחם החרדי. נו, מה אתם חושבים הייתה התשובה של הצבא?

7.

אבל עזבו את כל מה שכתבתי פה עד עכשיו. נגיד שאתם צודקים במאה אחוזים והבעיה העיקרית של הצבא, ומה שמפריד בינו ובין ניצחון מוחלט, הוא כמה אלפי חרדים שיגויסו בכפייה ומיד ישונעו בניידות של לוכדי עריקים לחזית, וישחררו ממילואים את כל מי ששם, ויילחמו בחירוף נפש, כי הרי לא צריך שום ניסיון ושום חינוך ומורשת קרב, ישר מפוניבז' לג'באליה, בכוח. אני זורם איתכם. אבל תגידו, מה קרה לנו? ממתי מדברים ככה לאנשים שלא חושבים כמונו? זאת הרמה? זה השיח? נכון, יש מחלוקות עמוקות, חשוב שיהיו מחלוקות. אבל האם כך למדתם בבתי המדרש הציוניים־דתיים לנהל מחלוקות?

ערב המלחמה, כשהייתה סרבנות קשה ומסוכנת מהצד הפוליטי השני, רבנים בציונות הדתית קראו לשבת ולדבר, וקיבלו ואירחו במאור פנים את בריוני 'אחים לנשק', שלא התנצלו עד היום על מסיבות הסרבנות שארגנו (לא נשכח איך הכריזו, יחידה אחרי יחידה, על עוד ועוד סרבנים, בסרטון וידאו מתוקשר שגם סינוואר ראה). יש לנו מחלוקת גדולה עם הסרבנים האלה, הם אמרו, אבל הם אחים, לא אויבים. האם החרדים אינם אחים?

8.

מוזר שצריך להגיד דברים כה פשוטים: יש מה ללמוד מכל מגזר. בוודאי מהמגזר החרדי. יש לו אידאולוגיה. והיא מבוססת ורצינית מאוד. יש כאן עולם שלם של תורה, וחינוך, וחסד, ונתינה, והסתפקות במועט, והערצה אל הקודש. מגזר שמצליח להעביר מדור לדור, בצורה מעוררת קנאה, את המורשת המפוארת שלו מול כל אתגרי התקופה, התקופות.

אז אתם חושבים אחרת. בסדר. אבל האם אתם מנסים להבין אותם, או שאתם רק צועקים עליהם שהם "משתמטים" ומדברים אליהם דרך מאמרי שטנה בתקשורת החילונית שמתעבת אותם (כמעט כמו שהיא מתעבת אתכם) ודרך סרטונים ביוטיוב? אומרים שר' דב לנדא מחשב מסלול מחדש, לאחר שנחשף השבוע לראשונה לפסוק "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה" בסטורי באינסטגרם.

וברצינות: לאן נעלמו ההכלה והאחדות? אפילו על אריאל שרון ערב ההתנתקות הנוראה לא כתבו את מה שכתבו השבוע על החרדים. וגם על עמותות שמאל שרוצות לפנות יישובים שלמים פיזית מהבית לא כתבו כך. וכמובן, על כל יושבי האולפנים אלופי הקונספציות שקוראים לנו משיחיים והזויים ולא התנצלו על כל התחזיות השגויות שלהם לאורך השנים. כמות הבוז וההתנשאות שהתפרסמה פה בימים האחרונים על ידי כותבים מהמגזר, תמיד תחת הכותרת המקסימה "אחיי החרדים", שברה שיאים של 75 שנה. האם זה יביא לגיוס של חרדי אחד? בדיוק להפך. זה רק גורם למגזר החרדי לצופף שורות ולהיכנס לעמדת מגננה. ובצדק.

9.

שמעתי השבוע מכמה משפחות שכולות, ואלמנות צה"ל, דבר שהפך לי את הבטן: הן קיבלו פניות, מאנשי הקמפיין הזה, שהן חייבות להתראיין ולצאת בקול גדול, בשם הבנים שנפלו, נגד הפרזיטיות החרדית – כי זה מה שיציל את המצב ויש פה הזדמנות היסטורית. אחת המשפחות קיבלה את הפנייה הזאת תוך כדי שהיא יושבת שבעה. עד כדי דחוף להם לסכסך פה בין הציונות הדתית לחרדים.

אז כן, זה קמפיין. אחד הציניים והמוצלחים שהיו פה. ולא בכדי, משום שהוא יושב על כאב אמיתי מאוד. הוא יושב על נהרות של דם. אבל המטרה הגדולה של מחולליו היא להפיל את ביבי ולהקים ממשלה חדשה בלי הנציגים של אלה שדמם נשפך. וָאומר לך: בדמייך תעופי לאופוזיציה. ואכן, מבחינתם יש פה הזדמנות היסטורית, הנה, אולי הפעם זה יקרה. אולי הפעם נצליח סופסוף.

השבוע, ממש תוך כדי הקמפיין נגד החרדים, עלה קמפיין חוצות חדש, בעלות של מיליוני שקלים, שמספר את כל הסיפור: "שר האוצר או שר המגזר? – הגיע זמן בחירות". מי זה שר האוצר שנגדו מסית השלט? בצלאל סמוטריץ', כמובן. ומי זה המגזר שנגדו מסית השלט? המגזר זה המשיחיים האלו שכמה פעמים בשבוע נפגשים בהר הרצל.

כן, הם הראשונים שיודרו מממשלת השמאל שתוקם כאן בשנייה שיצליחו לפצל את הגוש המאמין לטובת "ברית המשרתים" (הו, הנה עוד מונח שנשמע טוב ומרגש ברגע הראשון, ואפילו מאחד. אבל איך אפשר להקים את "ברית המשרתים" כאילו אין יותר ימין ושמאל? והרי ה-7.10 הוכיח שיש שמאל והוא טעה, ושאם הימין לא יתחיל לנהל את העסק - אין לנו תקומה חלילה. עם כל הכבוד לרעות הנפלאה, בין המשרתים בנמ"ר יש דעות שונות, וראינו לאן חלק מהן יכולות להביא אותנו).

ולמה נראה לכם שהציבור המסורתי לא הצטרף למאבק בחרדים? הרי גם הוא משרת בהמוניו, וגם הוא היה רוצה שהחרדים ישרתו יותר, אבל עליו כנראה קשה לעבוד. וחוץ מזה, לציבור הזה אין אנשי תקשורת דתיים, ודתיים לשעבר, שבזים כל היום למגזר החרדי ובעיקר למגזר החרד"לי. הציבור המסורתי לא קורא את עלוני השבת ולא נחשף לציוצים. ובכלל, הציבור המסורתי אוהב את התורה ואוהב את הצבא. הוא אוהב כיפות שחורות וסרוגות גם יחד, לא בסתירה. הוא אוהב קדושה, צדיקים, רבנים וראשי ישיבות. משהו בריא עמוק בפנים אומר לו שלא צריך לריב ולסכסך, בטח לא עכשיו. ביחד ננצח זו לא סיסמה ריקה. זה ביחד לא רק בתוך הטנק.

10.

אז אחיי הסרוגים, למרות כל הכאב הנורא, למרות התסכול, בואו ננסה לנהל את הוויכוח העמוק הזה קצת אחרת. הצדיקים הטהורים אינם קובלים על החרדים, אלא מוסיפים אור. מוטב שניכשל באהבת חינם מאשר בקמפיין שנאת חינם.

עקביה

הודעהעל ידי עקביה » ו' נובמבר 01, 2024 12:20 pm

צופה_ומביט כתב:ידידיה מאיר:

יפה מאד!
יישר כח!!

דרומי

הודעהעל ידי דרומי » ו' נובמבר 01, 2024 4:09 pm

אכן, מיוחד מאוד!

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » א' נובמבר 03, 2024 9:04 pm

ח. רמון:
לא רק שמכל ניסיונות הגיוס הנוכחיים לא יגויס אפילו תלמיד ישיבה אחד בכפייה, אלא שכל העניין הזה נשען על מרמה פוליטית של כל הצדדים.

בשביל מפלגות השמאל-מרכז יותר חשוב להשתמש בסוגיית גיוס חרדים כקרדום פוליטי לחפור בו מאשר ממש לגייס חרדים. לראיה, באף ממשלה שהובלה בידי השמאל לא היה ניסיון לגייס חרדים (ההפך הוא הנכון). אפילו בממשלת השינוי של בנט-לפיד שלא נשענה על המפלגות החרדיות, לא היה שום ניסיון לגייס חרדים בכפייה וחוק הגיוס המוצע עתה הוא שכפול של החוק שהוצע באותה התקופה. ומי שהתירוץ שלו לכך הוא ש"אז לא הייתה מלחמה" בעצם אומר שממשלת בנט-לפיד הכינה הצעת חוק גיוס (תהליך מורכב למדי) מתוך מחשבה הזויה שישראל לא תהיה מעורבת במלחמות בעתיד.

שופטי בג"ץ יודעים היטב שאין כל קשר בין גיוס חרדים ל"עיקרון השוויון" או ל"שוויון בנטל" היות שבעקבות פסק הדין שלהם עצמם חובה להוציא צווי גיוס לערבים ולכל שאר הקבוצות שמקבלות פטור, אבל הדבר לא נעשה, והם לא מחייבים זאת.

שר הביטחון והרמטכ"ל שדיברו על גיוס חובה המוני של חרדים יודעים היטב שאין להם כלים לכפות זאת. מ-3,000 החרדים שנשלח להם צו ראשון ביולי לצלילי תרועות "מהפכת גיוס החרדים" בתקשורת - התייצבו רק 230 איש. למרות שהצבא הוציא צווי עיכוב יציאה מהארץ למאות חרדים שלא הגיעו ללשכת הגיוס, החברה החרדית נחושה שלא להתגייס לצבא.

דרומי

הודעהעל ידי דרומי » א' נובמבר 03, 2024 9:34 pm

עוד ועוד אישי ציבור חשובים מהציבור הדתי לאומי מזהירים שכל הקמפיין כנגד 'השתמטות' החרדים אינו אלא נסיון להפלת הממשלה ולחיזוק השמאל (מה שכל ילד רואה ומבין, אבל לצערנו לא כל המבוגרים).

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ב' נובמבר 04, 2024 12:46 am

ועוד ועוד אומרים את העובדות:

לצבא יש מחסור בכוח אדם? שוחררו עשרות/מאות אלפי חיילים מאומנים בגלל תפיסת "צבא קטן וחכם". [עוד קונספציה]. המוני חיילים בתפקידים מיותרים. המוני חיילים בתפקידים לא לוחמים ולא מסוכנים. המוני משתמטים / ג'ובניקים / תפקידי מקפצה לקריירה מכניסה - מתל אביב ואגפיה [איך אמרה אותה עיתונאית למה השמאל עומד עכשיו על הרגליים האחורניות... כי נגמרו הימים האלה שמרימים טלפון למי שצריך וכו'].

שילוב נשים בצבא הוא הערך הכי עליון [בגלל ארגוני הנשים החזקים, והטירוף הברוטאלי של הפרוגרס] - ועבור זה מסכנים חיים כפשוטו [יש בלי סוף דוגמאות מסמרות שיער. וכבר נגבו חיים ל"ע כקרבן לאליל הזה]. הצבא לעולם לא יוותר על הערך הזה, עבור שום דבר, בטח לא עבור גיוס חרדים.

בהמשך לכך: צה"ל כיום הוא גוף חינוכי במודע, שבניהול השמאל מטרתו המוצהרת להפוך את כל הנכנסים אליו לבעלי השקפות ליברליות. [למי שרצה הדגמה: כמה אחוז מהעיסוק הצה"לי-תקשורתי בתקיפה הישראלית באיראן התמקד בכך שמתוך מאות מטוסים ואנשי צוות - היו 4 נווטות]. הצבא והשמאל רועדים מהיום שבו יתגייסו אלפי חרדים ויהפכו את הצבא ל"משיחי" ודתי. הלחץ לגייס חרדים [ולא רק 3000 בשנה, את כולם! עכשיו! שיוויון!!] הוא אחד מהשניים: או בלוף שלא מתכוון לרגע למה שהוא אומר, או כוונה מראש לשנות את הציבור החרדי.

המערך המשפטי [במדינה ובצה"ל] מינה עצמו למבין וקובע בביטחון - ופוגע בבטחון המדינה ובחיי חיילים ואזרחים יותר מכל מי שלא מתגייס. [זה עתה פורסם ש"השופט קבע" כי במעשי הדובר וכו' היו פגיעה במפעילים ובשיטות מודיעין ובמטרות הלחימה בלה בלה בלה. השופט קבע. מה מבין השופט במטרות לחימה, במודיעין, במדיניות, בתוצאות לטווח ארוך וכו' - יותר מאיש ביטחון, ממדינאי, או מכל אזרח אחר? מי הוא ואיזו הכשרה יש לו לקבוע את ההשפעה של פעולה מסויימת על מטרות הלחימה, ריבונו של עולם. זה דבר ששייך לדיוני קבינט, לא לשופט (אחד). וזה עוד בלי לדבר על כל הסיפור, שלקרוא לו "אכיפה בררנית" זה כמו לקרוא להוריקן דרגה 5 "בריזה"].

בהמשך לשני הנ"ל: חסר כוח אדם? מונעים קידום ופיקוד מבעלי השקפות ימניות, מוכשרים ככל שיהיו, טובים לביטחון ככל שיהיו. מכינה קד"צ ששיכלה עשרות בוגרים, יותר מכל תל אביב, רוצים לסגור כי היא "משיחית". וכו' וכו'. [ובכלל במעבר למסלול קצונה וכיו"ב חותמים על הצהרת ויתור על מסלול חרדי וצרכיו]. בהתאמה לכך - הצבא מנוהל לפי השקפות שמאל [כולל כשזה מתנגש עם הדרג המדיני, עם הממשלה הנבחרת], בדברים גדולים וקטנים. אז צרכי ביטחון קובעים את הצורך הצבאי - או ערכים קובעים יותר? [ואיזה ערכים?]. שיקולים ערכיים - ורק של שמאל ופרוגרס - פוגעים בפועל בצרכים הצבאיים ובביטחון המדינה, ומזינים בפועל את אויבינו. אז "כוח אדם", זה מה שחסר לצבא? "מה עושים עם הכוח אדם" - זו השאלה הקודמת לכל דבר אחר.

עצם התביעה ל"שיוויון בנטל" לא נתבעת בצורה שוויונית, כל שכן הסנקציות. יש עוד ציבורים שלא מתגייסים, ולא פוצים כלפיהם פה.

סך המערכות השולטות כיום במדינה בפועל [מערכת המשפט, תקשורת, קפלן וכו'] פגעו ופוגעות בביטחון המדינה ובמטרות המלחמה פגיעה אנושה, ברמה שגובלת בבגידה כפשוטו, בסיוע לאויב בזמן מלחמה כפשוטו, בלי שום פרופורציה של אחד מאלפי אלפים לאי-ההתגייסות החרדית. אבל הן חובקות אחת את ידי השניה, יוצרות חזית של לחץ מטורף ושטיפת מוח והינדוס תודעה - שמגבה את עצמה, ומאשימה את החרדים. [בבעיות ביטחון וכלכלה, שהשסע בעם, סרבנות, הסתה למרד משקיעים וכו', גורמים להן הרבה יותר].

ולגבי השטות של "לדוד המלך היה צבא":
כנראה שכחו שאצלו היו אלף למטה אלף למטה, חלוקה של חצי חצי בין לומדי תורה לבין חיילים [מלבד מה שכל הצבא שומר תו"מ ומנוהל כהלכה ע"י מלך צדיק וסנהדרין ומפקדים צדיקים וכו']. על כל חייל [דתי "משיחי" ירא וחרד] - לומד תורה. האם כבר יש כיום במדינת ישראל יחס של חצי-חצי בין לומדי תורה לבין חיילים?

אליסף

הודעהעל ידי אליסף » ג' נובמבר 05, 2024 7:06 am

מה ההסבר לכך שיש כל כך הרבה נופלים ר"ל מהציונות הדתית? היצוג שלהם בקרבי הוא גדול יותר מגודל המגזר באוכלוסיה?

בברכה המשולשת
שם מלא: רועי הכהן זק

הודעהעל ידי בברכה המשולשת » ג' נובמבר 05, 2024 8:38 am

אליסף כתב:מה ההסבר לכך שיש כל כך הרבה נופלים ר"ל מהציונות הדתית? היצוג שלהם בקרבי הוא גדול יותר מגודל המגזר באוכלוסיה?

בהחלט.

גביר

הודעהעל ידי גביר » ג' נובמבר 05, 2024 8:59 am

דיון ארוך ומפורט בעניין החייבים ביציאה למלחמה והפטורים ממנה ישנו בספרו של הרב צבי סגרון 'ארץ הצבי' סימן ד.

סגי נהור

הודעהעל ידי סגי נהור » ג' נובמבר 05, 2024 10:42 am

בברכה המשולשת כתב:
אליסף כתב:מה ההסבר לכך שיש כל כך הרבה נופלים ר"ל מהציונות הדתית? היצוג שלהם בקרבי הוא גדול יותר מגודל המגזר באוכלוסיה?

בהחלט.

וגם הנכונות להתייצב שוב ושוב למילואים ולא להתחמק או לחפש הקלות.

הרואה

הודעהעל ידי הרואה » ג' נובמבר 05, 2024 11:55 am

סגי נהור כתב:וגם הנכונות להתייצב שוב ושוב למילואים ולא להתחמק או לחפש הקלות.

שמעתי שמי שהיה בהסדר מלכתחילה גם דורשים ממנו יותר ימי מילואים ממי שעשה שירות מלא

גביר

הודעהעל ידי גביר » ג' נובמבר 05, 2024 12:14 pm

לדעתו של דב שוורץ, פרופ' למחשבת ישראל, חוקר הציונות הדתית ואידיאולוג של השמאל-מרכז הדתי-
"במלחמת 'חרבות ברזל' נפלו לוחמים רבים בני הציונות הדתית. מסירות הנפש נובעת לדעתי מהערך המרכזי המיוחס למדינה ומהתפיסה המטפיזית של אחדות ישראל בציונות הדתית" [דב שורץ, הציונות הדתית מאין ולאן, תל אביב תשפ"ד, עמ' 129]

חרט

הודעהעל ידי חרט » ג' נובמבר 05, 2024 2:13 pm

יהושע שני, אביו של סרן אורי מרדכי הי"ד שנפל בקרבות בשמחת תורה סמוך למוצב כיסופים, פונה הבוקר (שלישי) לעיתונאי המגזר הדתי ומבקש מהם להפסיק את שנאת החינם כנגד המגזר החרדי.

בציוץ שפרסם ברשת X הוא מספר על הצעקות שחטף בנו, אח שכול ששירת בצבא ובעל חזות חרדית, ואמר כי הקמפיין נגד הציבור החרדי הצליח לעשות את מה שיסנוואר לא הצליח.

"לקלמן ליבסקינד וחבריו אחיי הדתיים, כוונתכם טובה - אך מעשיכם? אנא קיראו בלב פתוח", כתב.

האב השכול מוסיף: "הקמפיין שלכם נוחל הצלחה אדירה. יש קרע פנימי עמוק. מה שלא הצליחה מחאת קפלן - אתם מצליחים לעשות. והאיראנים מביטים בהנאה. אתמול בני, בעל חזות חרדית, ששירת בצבא ואח שכול, חטף צעקות בתור לסופר בטבריה, "שבגללו חיילים מתים". אז באמת שאפו. הצלחתם במה שלא הצליחו האחים לנשק, במה שלא הצליח סינוואר.

כמה חרדים יתגייסו בעקבות הקמפיין שלכם? ימים יגידו. אבל בינתיים בשם התורה אתם מרבים שנאת חינם בשעה שאנו כ"כ זקוקים ללכידות. לאן נעלם כל מה שלמדנו על ראיית הטוב, על תהליך, על אהבת ישראל? ולאן נעלמה התבונה הפוליטית? אתם לא יכולים לראות שני צעדים קדימה ולהבין שאתם מובילים ממש בכוח לממשלת שמאל-חרדים?

אנא - הפנו את הכוח שלכם לקריאה נחרצת של עוצמה ושל ניצחון. עוד כמה מאות חרדים לא יושיעו אותנו, אם גם הם ישרתו את הפצ"רית! צוואת בני היא: שינוי הדיסקט בצה"ל, הכרעה, ניצחון ולא לעזיבת שטחים שכבר שוחררו בדם ילדינו היקרים. במותם ציוו לנו ניצחון היסטורי, מתוך קומת הקודש של הציונות הדתית, ולא מתוך פוסטים מסכסכים בפייסבוק וציוצים בטוויטר. כותב בכאב, יהושע שני אביו של סרן אורי הי"ד".

בציוץ נוסף ברשת X שצבר תהודה רבה כתבה מיכל אגמון מספר מילים הממחישות את השבר אותו חווה החברה הישראלית: "תשמעו סיפור קצר על חכם סיני. שומר יערות בעיירה נידחת נרדם פעם באמצע המשמרת, וכשהתעורר נחרד לגלות שכל העצים עולים באש.

המשטרה המקומית פתחה מיד בחקירה, ועצרה אדם חסר אחריות ששיחק עם גפרורים ביער וגרם לשריפה הגדולה.

המשפט שנפתח אחרי כמה ימים חילק את תושבי העיירה לשתי מחנות: חבריו של השומר טענו שזאת אשמתו של האיש שהדליק את האש, בעוד תומכיו של המצית צעקו לעבר השומר: 'זה קרה במשמרת שלך, אתה הראש - אתה אשם'.

עבר שם זקן סיני ואמר להם: במקום לריב אחד עם השני - תאשימו את החרדים שלא עזרו לכם לכבות את האש".

יצחק אייזיק

הודעהעל ידי יצחק אייזיק » ג' נובמבר 05, 2024 3:09 pm

כמו"כ פורסם היום ע"י ח"כית מהליכוד:
בכנס שעשיתי על הנושא הגיע בחור חרדי לוחם שאמר לי כך:
התגייסתי במחזור 2013.
היינו 200 חרדים.
היחיד שנשאר חרדי הוא אני.
כל השאר הפכו לחילונים גמורים.
זה לא רק הכשרות, זה הלם תרבותי שהצבא לא ערוך אליו והוא לא משקף במאומה את החוויה של חובשי הכיפות.
חרדים זה עולם אחר, השוק התרבותי שלהם הוא אחר והתוצאה מאוד ברורה:
הם מסירים את הכיפות וחוזרים מהצבא חילונים לחלוטין.
יש לזה פיתרון אבל קודם צריך להכיר בבעיה.
ואף אחד לא מוכן להקשיב.

].[/quote]

ובכן, התפרסמה ההקלטה מהכנס עליו דיברה אותה חכית ומה שנאמר בה היה *קצת* שונה "היחידי שחזר לישיבה הוא אני, כל השאר לא חזרו לישיבה"
מדובר על גדוד נצח יהודה שרוב המתגייסים החרדים אליו גם ככה לא למדו בישיבה קודם. אין בעובדה שהם לא חזרו לישיבה שוב דבר שמראה על הדרדרות רוחנית כתוצאה מהצבא.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ג' נובמבר 05, 2024 3:25 pm

במקביל, אפילו ר"ד לייבל מודה השבוע שהצבא עדיין אינו ערוך לקליטת חרדים:
הרב דוד לייבל, המעודד חרדים שאינם לומדים תורה להתגייס לצה"ל, התייחס השבוע לסוגיית גיוס בני הישיבות במסגרת שיעורו השבועי וטען כי הצבא עדיין אינו ערוך לקליטת חרדים. "כל מי שאינו לומד תורה צריך להתגייס, אך המערכת הצבאית עדיין אינה ערוכה לקליטת חרדים", אמר. לדבריו, נדרשת הקמת מסגרת צבאית מותאמת עם פיקוח רבני. "השקעתי זמן רב בשיחות עם הצבא לגיבוש מודל החטיבה החרדית. נחוץ עיגון התנאים בפקודות מטכ"ל והקמת ועדת רבנים מפקחת, כדי להבטיח שמירה על אורח החיים החרדי", הסביר. לאחרונה פורסמו עקרונות חטיבת החשמונאים, המיועדת לחיילים חרדים. המסמכים מראים כי צה"ל אימץ את דרישות הרב לייבל להתאמה מקסימלית למגזר החרדי. הסוגיה היחידה הטעונה פתרון היא הקמת ועדה רבנית אזרחית במינוי משרד הביטחון ועיגון התנאים בפקודות הצבא.

כמו"כ, הן א. לוי והן ר' יואל בן-נון מדברים בשפה דומה/משלימה [השמטתי את ההצעות הרעיוניות והמעשיות שלהם]:
א"ל:
צריך להגיד את האמת: החרדים צודקים. הוראת היועמ"שית לבטל את התמיכה במעונות יום ומשפחתונים לנשים עובדות שבני זוגם אינם עובדים ולומדים בכולל, היא טעות. למעשה היא חלק מקונספציה שגויה.
נתחיל מההתחלה. הצעירים החרדים, ברובם הגדול לא משרתים בצה"ל, וגם, ספוילר, לא ישרתו בעתיד. לא יקרה. אפשר לכעוס, להתנגד, להגיד שזה לא צודק, זה באמת מאוד לא צודק. אבל השילוב של קבוצה סגורה, שמקיימת אורח חיים שונה מהותית מהרוב החילוני, יחד עם כוח פוליטי חזק מאוד שיש לה בידיים, מנע בעבר וימנע בעתיד את השירות הצבאי. כל הדיבורים עכשיו בממשלה ובכנסת לא עוסקים ברצינות בעידוד חרדים להתגייס. אלה הם רק ניסיונות של פוליטיקאים לגזור קופון מהמצב.
מצד הציבור הרחב, לעומת זאת, זה דיבור של כעס שבא מרצון לנקמה בחרדים. נקמה על כך שהבן שלי משרת בצבא והבן שלך לא. אני יודע על מה אני מדבר. כשאני כותב את הדברים הבן שלי, שיצא הערב לחופשה מהמילואים, יושב מולי.
מאחר שאי-אפשר לגייס את החרדים, התחילו לנסות למצוא דרכים להציק להם. למשל הוראת היועמ"שית לא לתמוך במעונות יום לילדים של משתמטי גיוס. ההוראה הזו היא חלק מניסיון היסטורי עקום לקשור בין רווחה לשירות בצבא. פעם, כשרצו למנוע מהערבים ומהחרדים לקבל קצבאות, קשרו בינם לבין שירות בצבא. היה לזה אפילו שם — קי"ץ, קצבת יוצאי צבא. בין 1970 ל-1996 הייתה קצבת ילדים ששולמה למשרתי מילואים. השאלה החשובה היא: מה הקשר בין רווחה לשירות צבאי במדינה מתוקנת? האם ילדי החרדים המשתמטים פחות זקוקים למעונות? פחות צריכים חינוך?
במקרה הזה הוראת היועמ"שית עוד יותר בעייתית. הרוב המוחלט של הנשים החרדיות עובדות. הן המפרנסות העיקריות, כשהבעל יושב ולומד. ביטול הקצבאות למעונות יעורר בעיה גדולה. מי ישמור על הילדים? האברכים? הם לא ילכו לכולל כדי לשמור על הילדים? הצחקתם אותי. זה ייפול על כתפי הנשים. ואז אחת משתיים: או שהעומס הכבד שיש גם היום על האישה החרדית יגדל עוד יותר, או שהיא תצטרך להפסיק לעבוד כדי לטפל בילדים. מה הרווחנו? שהחלק העובד בחברה החרדית יחזור הביתה?
תגידו, משהו בכל זאת צריך לעשות. אי-אפשר לסבול את המצב הזה שבו בנינו משרתים בצבא, ובניהם משתמטים. לפני שנדבר על מה שאפשר לעשות, צריך להבהיר מה לא: אסור לקשור רווחה לשירות צבאי. מי שנזקק, חרדי, חילוני או ערבי, צריך לתמוך בו. השמאל החברתי במדינת ישראל כל כך עסוק בכעסו על החרדים, שהוא שכח שזה תפקידו כשמאל, להתנגד לקשר הפסול הזה.

ר"י ב"ן:
במלחמת העצמאות (השמינית) המתמשכת, צה"ל ומדינת ישראל זקוקים לאלפי לוחמים נוספים, שיתייצבו לשירות מתוך אמונה עמוקה ורוח לחימה – בתוך זה מבקשים בצה"ל לגייס כ-3000 לוחמים בעלי כושר קרבי, לחטיבה חרדית, בתנאי שירות שישמרו על אורח החיים החרדי (עד כמה שאפשר).
אם יתייצבו אלפי חרדים לשירות בצה"ל בלי שום מוטיבציה, בלי אמונה בצדקת הדרך ובלי רוח לחימה, ישלחו אותם הביתה תוך זמן קצר, כי חיילים חסרי אמונה ורוח לחימה אין בהם שום תועלת במלחמה, והם רק יגרמו נזק לצה"ל !
פגיעה כלכלית קשה בחברה החרדית אולי תעורר רגשות של 'נקמה צודקת' בציבורי המגויסים הנושאים על גבם נטל כבד ומתמשך, אך לא תביא למתגייסים בחוסר ברירה, שום אמונה בצדקת הדרך, ואפס רוח לחימה!
לכן, המאבק על סבסוד המעונות שייך כולו לפוליטיקאים קטנים, וחבל שנגררים אליו רבנים ואמהות, הורי לוחמים ואלמנות – שום דבר טוב לא יצא, לא מסבסוד המעונות, ולא ממניעתו מהמשתמטים.
אני בטוח לחלוטין, שיש בחלקים שונים של החברה החרדית אלפי לוחמים פוטנציאליים בעלי כושר קרבי, חדורי אמונה ורוח לחימה, והם אינם מתגייסים רק בגלל הלחץ של ראשי הישיבות והרבנים יחד עם מנהיגי הציבור החרדי, שלא מאפשר להם עצמאות.
אבל משבר כלכלי שייגרם לחברה החרדית לא יפתח פתח לגיוס מרצון, לא יועיל ללחימה, ורק יחמיר את המצב ואת הקיטוב בעם ישראל!
מה יעשו לוחמי המילואים המשרתים בסבב שלישי, ונשותיהם הנושאות בנטל הילדים ?
חובה לדרוש מצה"ל למהר יותר בהקמה מחדש של מסגרות שירות, ולהחזיר במהירות לשירות מילואים אלפי לוחמים ששוחררו בשנים הקודמות, בגלל הטעות החמורה של 'צבא קטן וחכם' – בכל מקרה, גיוס חרדים ישפיע על המילואים רק בעוד כמה שנים, ואי אפשר להמתין.
אולם הדרישה הזאת שאין לה מתנגדים אידיאולוגיים, אין בה גירוי יצרים פוליטי, ולא תמשוך כותרות בתקשורת – ודווקא משום כך היא אמת, ויש בה פוטנציאל מספיק להקלת הנטל הכבד מן הלוחמים במילואים ובעיקר מנשותיהם, שהם הם החדורים אמונה בצדקת הדרך, ומלאים רוח לחימה – ה' ישמור עליהם!

דרומי

הודעהעל ידי דרומי » ג' נובמבר 05, 2024 3:55 pm

נקודה שצריך לקחת בחשבון:

רבים מהמשפחות החרדיות כיום בארץ הם עולים או צאצאי עולים מחו"ל.

עלייה זו היא תועלתית למדינה מהרבה בחינות.

ברור שאם החרדי היה יודע שעלייתו לארץ תחייב את בניו להתגייס, הוא היה נשאר בחו"ל, והוא עלה לארץ רק כתוצאה מהססטוס קוו שנשמר עד כה.

צופה_ומביט

הודעהעל ידי צופה_ומביט » ג' נובמבר 05, 2024 4:26 pm

דרומי כתב:עוד ועוד אישי ציבור חשובים מהציבור הדתי לאומי מזהירים שכל הקמפיין כנגד 'השתמטות' החרדים אינו אלא נסיון להפלת הממשלה ולחיזוק השמאל (מה שכל ילד רואה ומבין, אבל לצערנו לא כל המבוגרים).

ועוד כותב ע"כ - וגם מראה את האבסורד וההחמצה שבזה:
https://www.inn.co.il/news/652525

הנקודות בקצרה:
א. במקום לנצל את המוממנטום לחיזוק שאיפות הציונות הדתית מאז ומעולם, מדינה [וצבא] דתית-שמרנית יותר, לאומית יותר, ימנית יותר, בטחונית יותר וכו' - נפלו ברשת של קמפיינרים ציניים ידועים שכל מטרתם המרושעת והידועה לגרום בכל זה בדיוק את ההיפך, ע"י פירוק גוש הימין-דתיים מבפנים.
ב. הקמפיין והסנקציות מונעים עוד יותר גיוס חרדים ואמון חרדי בצבא ובמדינה, ובולמים מגמה שכבר התחילה.
ג. במקום להפנות את הכאב והזעם לכתובות האמיתיות הידועות האחראיות [בעיני אדם, אותן עיניים שמאשימות את החרדים] לאסונות, מפנים אותם לחרדים שלכל היותר לא עוזרים כעת לתקן את הנזקים.
ד. הציבור הכי מתנדב במדינה לא "משתמט" סתם, בוודאי שיש לו סיבות, וצריך להקשיב לטענותיו.

דרומי

הודעהעל ידי דרומי » ג' נובמבר 05, 2024 6:54 pm

אכן, מאמר נכון ושנון. הלוואי וימצאו אוזניים קשובות אליו. הנה המאמר במילואו:

יום אחד, והוא לא רחוק כל כך, יֵשבו היסטוריונים לכתוב את קורות התקופה שלנו. אינני מקנא בהם: סביר להניח כי הם ימרטו את שערות ראשיהם או יחבטו אותו בקיר מגודל התסכול וההחמצה.

איך ייתכן שציבור יקר ונפלא כל-כך, עם שאיפות גדולות כל-כך, בנה את עצמו ביסודיות כמאה שנה, וכשהגיעה סוף סוף שעתו הגדולה, הוא החמיץ גוֹל מול שער ריק, בדקה ה-90, בגמר גביע העולם?!

למזלנו הטוב, ההיסטוריה עוד נכתבת בימים אלו, ועל אף שכבר נעשו טעויות למכביר, עדיין לא מאוחר לתקן. מוטב מאוחר מלעולם לא. אחרת, לעולם לא נסלח לעצמנו על האיוולת הזו.

כוונתי כמובן להצטרפות הנלהבת של אחיי מהציונות הדתית לקמפיין גיוס החרדים.

המובן מאליו מוטב שייאמֵר: ודאי שאני בעד שחרדים יתגייסו לצה"ל. צריך להסביר דברים פשוטים כל כך?! זו מצווה גדולה מדאורייתא. אני מתבייש שבכלל אני צריך לכתוב את זה. כמו לכתוב שצריך לשמור שבת. הרי רק בשבת הקרובה נקרא על אבינו אברהם העברי, שמתגלה גם כראש ישיבה המלמד דעת ה' וגם כמצביא צבאי המכרית את אויבי ה' במלחמה ובחרב.

אבל זה בכלל לא הנושא כאן! אין שום קשר בין גיוס חרדים, לבין הקמפיין לגיוס חרדים! אדרבה, אין דבר המעכב ומפריע יותר לגיוס חרדים, מאשר הקמפיין לגיוס חרדים בכפייה, תוך השמצות והטלת סנקציות כלכליות.

ראשית כל, נשאל: למה זה הנושא עכשיו? מי החליט שזה הנושא שאנו צריכים לעסוק בו כעת?

נכון, קמפיינר מושחז וערמומי. הוא החליט שבזה נעסוק כעת. ומה היו כוונותיו? טוב, זה די ברור.

מחנה הימין-אמוני מגובש ומנצח, צובר הצלחות ופופולאריות בקרב אזרחי ישראל. ביפרים מתפוצצים, חיזבלונים בורחים, ביבי נתניהו כוכב עולמי והעם מגובש יחד עד הניצחון המוחלט. חייבים לחבל בזה איכשהוא.. מה עושים? מציתים מחלוקת פנים-קואליציונית וגורמים לירי בתוך הנגמ"ש.

איזו סוגיה שנויה במחלוקת? כמובן, גיוס חרדים לצה"ל!

כך נרוויח גם זעזוע הקואליציה ע"י סכסוך הציונות דתית בחרדים, גם נעמיק את הקיטוב והפילוג (אנרכיה תמיד עוזרת), נבלום את חוק המעונות ע"י דתיים שימושיים, וכך נוביל להפלת הממשלה! והכי חשוב: נגביה עוד יותר את החומה המפסקת בין החרדים ובין צה"ל, נפגע עוד יותר באמון החרדים בצה"ל שממילא נמצא בשפל, נבלום את המגמה העולה של חרדים המעוניינים לשרת בצה"ל, ועל הדרך הרווחנו פגיעה בהתחרדות הצבא שנהיה לנו משיחי מיום ליום. גאוני, לא?

רק ניגע בעצב החשוף של כאב האלמנות והיתומים, נתקשר למשפחות שכולות על מנת שיצטרפו לקמפיין (אין שום אתיקה או בושה אצל קמפיינרים), נחדיר מסר סמוי כאילו כל החיילים מתים בגלל החרדים (זה כבר הגיע לפסיכוזה כאילו יש להם דם על הידיים...), וכך גם נסיח את הדעת מהמחדלים של צמרת צה"ל ואחריותם להימשכות והתארכות המלחמה.

- ואם הסרוגים ייקלטו שעושים עליהם סיבוב?..

אממ, אל חשש... הם אף פעם לא ניחנּו בבינה יתירה בכל מה שנוגע לסדר יום תקשורתי..

חוץ מזה, שזה יושב בדיוק על הרצון האובססיבי להיות המגזר המושלם: תמיד כיף לחבוט בחרדי ולמצוא חן בעיני האדון החילוני. אתה מדגיש בזה את נאמנותך, על רקע המשתמט שלא מתמסר כמוך. אתה יוצא הכי טוב: אתה גם סובל ונהרג ובכל זאת ממשיך לשרת. אתה קדוש מעונה, אתה סמל למסירוּת ללא תנאי. תאמין לי, הם יבלעו את זה כמו דג רעֵב...

הרי גם אם נאמץ את הביקורת המחמירה ביותר כלפי אחינו החרדים, לכל היותר, נטען כנגדם שהם עומדים מן הצד ולא מסייעים לעם ישראל בשעת צרתו. (מישהו פעם שאל את עצמו כיצד ייתכן שהחברה בה אחוז ההתנדבות הוא הגבוה ביותר במדינת ישראל, לפי נתוני הלמ"ס, 'משתמט' מחובתו?.. מישהו ניסה פעם להקשיב לטענותיהם?..). אבל יש כאן אחראים ישירים לבעיה שנוצרה! אם זה כנופיית הסרבנים שעודדו את אויבינו להתקיף אותנו. כולנו ראינו את ההלימה המזעזעת בין פקודות הסוכן האיראני לדף המסרים של קפלן! ואם זה צמרת מערכת הביטחון שבחרה לא לדווח לדרג המדיני, ששקעה עד צוואר בקונספציה, ואם זה משיחי השקר של אוסלו וההתנתקות שהבטיחו לנו סינגפור של המזרח התיכון. אני באמת שואל: מדוע הזעם הקדוש לא מופנה גם כלפיהם?!

יש מי שפוצץ את הגשר, יש מי שהתרשל מלתקן אותו, והסרוגים למטה אצים רצים לטפל במי שנופל ונפצע קשות, תוך כדי שהם צורחים על החרדי שמביט בהם מן הצד. לא יותר הגיוני לצרוח על האלה למעלה שבגינם נהרגים ונפצעים רבים כל כך?!

אך זוהי בדיוק נפשו של העבד. אין הוא מסוגל להרים ראשו למי שלמעלה ממנו. הוא פורק את תסכוליו רק על מי שלדעתו נמצא מתחתיו. הוא צועק על החרדי למה הוא לא מצטרף גם הוא להיות גלגל כמוהו, כאשר לא עולה בדעתו להחליף את הנהג הסורר ששוב ושוב מוביל אותנו אל פחתים ומהמורות...

בעולם מקביל, היתה הציונות הדתית ממנפת את גודל השעה לתרומה מכרעת לביטחון ישראל.

בעולם מקביל, הציונות הדתית שמנסה מאז ימי אוסלו והגירוש לְשָנוֹת את פרדיגמת החשיבה של מערכת הביטחון, היתה מנצלת את זכותה הטבעית כנושאת עיקרית בנטל השירות, להתוות מדיניות בטחונית התואמת לרוחם של בניה המשרתים במסירוּת נפש כבר מעל שנה!

בעולם מקביל, הציונות הדתית שבימים אלו קוברת את מיטב בניה, את היפים שבפירותיה, היתה מתייצבת קבל-עם-ועולם ומכריזה: סליחה, בניי לא מתו לשווא! בניי מתו על מנת לשחרר ולהתיישב בכל חבלי מולדתנו: עזה ודרום לבנון! היא היתה דורשת ניקוי יסודי למאורת הצפעונים שביהודה ושומרון. היא היתה מדברת בביטחון כלביאה שכּוּלה, ולא כעני שואל על פתח.

בעולם מקביל, הציונות הדתית שסובלת יותר מכולם מניסויים פרוגרסיביים שעושים עליה בצה"ל, כמו למשל חיילות המוכנסות לתוככי מצבים אינטימיים עם אבות לילדים הנבוכים עד העצם ומפחדים לדבר על כך, כמו למשל צוערים בקורס מג"דים שנאלצים לשמוע השוואות בין ציונות דתית לחמאס. המגזר הזה שתולשים מזרועו את משאת נפשו שבעדו הוא נלחם, המשיח, צריך היה לקום ולומר, עד כאן! אני לא טוב רק בשביל למות. יש אידיאל גדול עבורו אני נלחם, ואין לי שום כוונה להתנצל או להתבייש בו! (ובעבורו גם הציונות החילונית נלחמה בעבר, לפני שהסתאבה בפרוגרס...)

בעולם מקביל, היתה הציונות הדתית דורשת להפסיק עם שיטת הלחימה הכירורגית, שכפתה על צה"ל הפצ"רית שמעדיפה את חיי האויב על חיי חיילינו (כמו שהוכיחה בביטול נוהל יתוּש, למשל), ולעבור לשחרור שטח והחזקה בו! לעבור ללחימה אגרסיבית יותר! לחדול עם הפשיטות, ולבצע טיהור שטח! להפסיק לנהל סכסוך, ולהתחיל להכריע, למען ה'!

הֲיֶשְׁנָהּ עֵת מתאימה יותר להביע בגלוי את מאויי נפשנו יותר מעתה???

לוּ חכמו ישכילו זאת, אחיי הסרוגים, כי אז היו רואים בחרדים פיתרון, ולא בעיה. לא צריך לצרף אותם לצה"ל, צריך לצרף את צה"ל אליהם, ואנו הראשונים שצריכים להבין ולדרוש זאת!

שהרי מיד אחרי שמחת תורה, היתה התעוררות גדולה מאוד בקרב הציבור החרדי להתגייס ולקחת חלק בהגנת המולדת. צריכים היינו לאמץ אותם אל חיקנו, לצופף שורות יחד עם החרדים, ולומר: די! הם ואנחנו צועדים בדיוק לאותה מגמה: מדינה יהודית. ככה, פשוט.

חדלו לכם עם טיפולי ההמרה שכפיתם על צה"ל, תוציאו את האג'נדות הפרוגרסיביות שסירסו את צה"ל עד השפל שהיה בו ערב שמחת תורה, תפסיקו עם הכּוּר היתוך שמחנך מחדש את מי שלא חושב כמוכם, ויחד נקלוט בצה"ל את אחינו החרדים, שישתלבו איתנו במסגרות ייעודיות ויהודיות, תוך שמירה על קדושת המחנה והקפדה על דקדוק מצוות, ונחזק עוד את השותפות הטבעית הזו! כתף אל כתף למען צבא יהודי, נגד הכפייה הפרוגרסיבית. יש יותר פשוט מזה?

אך כל זה לדאבוני, בעולם מקביל..

לצערי, אנו רוב שחי בתודעת מיעוט. אנו מלך הלבוש סחבות כעבד נקלה. אנו נביא הכובש את נבואתו, ומתחנחן בפני נערים שוטים...

ואולי השנה האחרונה שינתה בנו משהו? אולי למדנו משהו מסטירת הלחי ההיא בקיץ תשס"ה?..

אין הדבר תלוי אלא בנו.

חזור אל “אספקלריא”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 194 אורחים