עזריאל ברגר כתב:כמדומני שמקובל שהאשכנזים מברכים והספרדים לא.
עזריאל ברגר כתב:שאלה ששמעתי בלא תשובה:
זכרנו לחיים ... למענך אלוקים חיים - הוא מעין הברכה שעוסקת ב"מלך עוזר ומושיע ומגן".
מי כמוך ... זוכר יצוריו לחיים - מעין ברכת מחיה המתים.
ובספר חיים ברכה ושלום וכו׳ - מעין ברכת שים שלום טובה וברכה וכו'.
אבל "וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך" - איך נכנס לברכת ההודאה?
יבנה כתב:זה לא מעין הברכה אלא הפסק, אך לצורך פיקוח נפש הותר.
עושה חדשות כתב:האם מצאנו מקור שהתפילות מתקבלות בעשי"ת יותר משאר ימות השנה, גם כשאינם עוסקות בעניני תשובה וכפרה, מחמת המציאות של "בהיותו קרוב", או שלא שמענו כן על תפילות בעלמא כי אם בענין התשובה, לדרוש בה' ולקרוא אותו.
כך ראיתי מי שכתב, והתעוררתי לברר הדברים -
אע"פ שהתשובה והצעקה יפה לעולם, בעשרה הימים שבין ראש השנה ויום הכפורים היא יפה ביותר ומתקבלת היא מיד.
במה דברים אמורים? ביחיד. אבל צבור, כל זמן שעושים תשובה וצועקין בלב שלם הם נענין.
תפלת הציבור נשמעת תמיד ואפילו היו בהן חוטאים אין הקב"ה מואס בתפלתן של רבים.
מדרכי התשובה להיות השב צועק תמיד לפני השם בבכי ובתחנונים.
וא"ר יצחק ד' דברים מקרעין גזר דינו של אדם אלו הן צדקה צעקה שינוי השם ושינוי מעשה צדקה דכתיב (משלי י, ב) וצדקה תציל ממות צעקה דכתיב (תהלים קז, כח) ויצעקו אל ה' בצר להם וממצוקותיהם יוציאם.
עושה חדשות כתב:האם מצאנו מקור שהתפילות מתקבלות בעשי"ת יותר משאר ימות השנה, גם כשאינם עוסקות בעניני תשובה וכפרה, מחמת המציאות של "בהיותו קרוב", או שלא שמענו כן על תפילות בעלמא כי אם בענין התשובה, לדרוש בה' ולקרוא אותו.
עושה חדשות כתב:שלא שמענו כן על תפילות בעלמא כי אם בענין התשובה, לדרוש בה' ולקרוא אותו.
עזריאל ברגר כתב:שאלה ששמעתי בלא תשובה:
זכרנו לחיים ... למענך אלוקים חיים - הוא מעין הברכה שעוסקת ב"מלך עוזר ומושיע ומגן".
מי כמוך ... זוכר יצוריו לחיים - מעין ברכת מחיה המתים.
ובספר חיים ברכה ושלום וכו׳ - מעין ברכת שים שלום טובה וברכה וכו'.
אבל "וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך" - איך נכנס לברכת ההודאה?
עובדיה חן כתב:יש שנהגו לצאת כל השיטות בשופר ולכן נהגו לתקוע אחרי התפילה,ושמעתי בשם הרב שטרן שמי שלא שמע תקיעות ובא רק בתקיעות שלאחר התפילה, לא יצא ידי חובה כי הבעל תוקע לא תקע זאת לחיובה אלא לרווחה ולמנהג בעלמא ולפיכך לא יוצאים ידי חובה בעיקרה של המצווה,ולא זכיתי להבין את דבריו מה לי עיקרה מה לי מנהג הרי התוקע כיוון להוציא וצ"ע
גביר כתב:עובדיה חן כתב:יש שנהגו לצאת כל השיטות בשופר ולכן נהגו לתקוע אחרי התפילה,ושמעתי בשם הרב שטרן שמי שלא שמע תקיעות ובא רק בתקיעות שלאחר התפילה, לא יצא ידי חובה כי הבעל תוקע לא תקע זאת לחיובה אלא לרווחה ולמנהג בעלמא ולפיכך לא יוצאים ידי חובה בעיקרה של המצווה,ולא זכיתי להבין את דבריו מה לי עיקרה מה לי מנהג הרי התוקע כיוון להוציא וצ"ע
כיוצא בזה, באחת הישיבות המרכזיות, הגדולות והוותיקות בעיה"ק ירושלים תובב"א, התעורר ספק, לאחר התקיעות, שמא השופר שתקעו בו הוא בגדר סדוק, ותקעו שלושים תקיעות נוספות, ולא הודיעו לציבור, כנראה שנקטו שבסתמא מכוונים לצאת בכל התקיעות ששומעים, וכסברת הרב עובדיה חן [לא הייתי שם, שמעתי ממי שהיה שם].
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 57 אורחים