מבי מדרשא כתב:ואם כבר בלה בלה, אז אומרים לעצום ולא להעצים
[/quote]נאשער כתב:ונראה שאם קורא תהילים וכדומה יצא מכלל איסור. כנלע"ד.
צ"ב, דאה"נ משום איהו גופיה לית בה משום ובחוקותיהם דהוא אומר תהילים, מ"מ יש לחשוש למראית עין, ולפני עור לא תתן מכשול, שיבואו לעשות כמותו,
וזה גורם לנו להיכנס בעוד ענין האם מי שאין עומד בשעת הצפירה הוא עובר על חילול השם, דאף שהוא אסור לו לעמוד משום הנ"ל דובחוקותיהם לא תלכו מ"מ כיון דאותם הטועים העומדים הרי חושבים שבזה הם מקיימים המצוה היותר גדולה ולשיטתם המסולפת נראה הדבר כחוב קדוש עד שמי שאין עומד הוא כופר בעיקר עפ"ל וא"כ יש לחוש לחילול השם גדול שיכול לצאת מזה, והעיקר מה שהיה נראה טוב הוא שיעשה כך, שבעת הצפירה ילך למקום שאין חשש שיראו אותו ביהכנ"ס חסידי וכדו' או ישאר בביתו ושם לא יעמוד ובזה יצא ידי שניהם...
שוב שמעתי שאתמול בשעת הצפירה היה אחד מגדולי האדמורים שלא אפרט שמו למי שלא יודע שהיה בשעה 11 באמצע ברית ולפני שהתחיל באמירת הברכות נשמעה הצפירה ומיד הוא התיישב באמרו שאסור לנו לדגול בדגלם ומאידך לא לעשות חילול ד' ולכן אצלינו בבית צריכים למחות ולכן הוא התיישב...ויל"ע בזה טובא ואכהמל"ב.
יאיר כתב:כל מילתא דלא רמיא עליה דאינש לאו אדעתיה
יאיר כתב:מה קשה? הרי אינם עומדים בצפירה...
גם זה הבל כתב:שמעתי מספרים על ר' יעקב גלינסקי שהלך בצפירה ועצר אותו חילונו ושאלו למה הוא לא עומד.
ענה לו ר' יענקלה לעמוד בצפירה זה מצוה, ענה לו החילוני בוודאי, א"ל ר"י א"כ אני חילוני.
ולעצם הענין זה שבתקשורת מראים שהחרדים לא עומדים בצפירה לדעתי אין בזה שום חילול השם, כי המעשה בעצם אין בו חילול השם כולם יודעים שהחרדים חושבים שאין בזה ענין, החילול השם הוא הצורה איך מציגים את ההליכה ואת זה כבר מי שמחלל את השם בעיתו תמיד ימצאו את ההוא שהלך [סתם שאלה למצלם חרדי הולך יש היתר לא לזוז בשעת הצפירה].
שאלה קטנה לסיום האם מי שלובש כיפה עובר על חילול השם כי החילונים לא מבינים את זה וזה נראה להם כמו דבר עתיק פנאטי, ולכאו' עדיף לא ללבוש כי כל המטרה ללבוש הוא נגד חוקות הגוים שהיו מורידים את הכובע כשהיו נכנסים הביתה ובזמנינו שאים את החוקות הגויים, איך מותר לעשות חילול השם.
וברו לי שאם כל הציבור החרדי לא היה עומד ומסביר שזה חוק גויי ואיננו רואים בזה שום תועלת למתים אלא להיפך, לא היו מתיחסים לזהמדוע תמיד החרדי צריך להתגונן צריך להתקיף.
גם זה הבל כתב:שמעתי מספרים על ר' יעקב גלינסקי שהלך בצפירה ועצר אותו חילונו ושאלו למה הוא לא עומד.
ענה לו ר' יענקלה לעמוד בצפירה זה מצוה, ענה לו החילוני בוודאי, א"ל ר"י א"כ אני חילוני.
ולעצם הענין זה שבתקשורת מראים שהחרדים לא עומדים בצפירה לדעתי אין בזה שום חילול השם, כי המעשה בעצם אין בו חילול השם כולם יודעים שהחרדים חושבים שאין בזה ענין, החילול השם הוא הצורה איך מציגים את ההליכה ואת זה כבר מי שמחלל את השם בעיתו תמיד ימצאו את ההוא שהלך [סתם שאלה למצלם חרדי הולך יש היתר לא לזוז בשעת הצפירה].
שאלה קטנה לסיום האם מי שלובש כיפה עובר על חילול השם כי החילונים לא מבינים את זה וזה נראה להם כמו דבר עתיק פנאטי, ולכאו' עדיף לא ללבוש כי כל המטרה ללבוש הוא נגד חוקות הגוים שהיו מורידים את הכובע כשהיו נכנסים הביתה ובזמנינו שאים את החוקות הגויים, איך מותר לעשות חילול השם.
וברו לי שאם כל הציבור החרדי לא היה עומד ומסביר שזה חוק גויי ואיננו רואים בזה שום תועלת למתים אלא להיפך, לא היו מתיחסים לזהמדוע תמיד החרדי צריך להתגונן צריך להתקיף.
חכם באשי כתב:הקפצה...
שבטיישראל כתב:חכם באשי כתב:הקפצה...
ממ"נ או "הליכה" בעת הצפירה או "עמידת דום" ...
אבל מה זה "הקפצה" ?!
ישראל הר כסף כתב:נראה לי חרפה שמישהו בכלל מתייחס ברצינות לעם החילוני.
יום השואה שייך להם? לא.
אנחנו עומדים בו? לא.
אז מה בדיוק הרקידה על הדם שאנו עושים בזה שביום הזיכרון לחללי צה"ל אנחנו לא עומדים? אנחנו לא עומדים כי אנחנו לא עומדים!
וכי בדבר זה בלבד אנחנו חלוקים עם העם הציוני?
מה פתאום אני צריך להתייחס לכל צרוע וזב שהחליט שמה שאני עושה זה לא בסדר, ועוד לבוא ולומר שזה חילול ה'!*
וכי זה שאני הולך להתפלל ומשאיר את אשתי לבד עם הילדים זה כן יפה, וזה שאני לומד בכולל ושתי 'נאלצת' לפרנס זה כן יפה, וזה שאנחנו עוים הפרדה מוחלטת זה כן יפה?
מה פתאום אני צריך לשים עליהם. כל מה שהם אומרים נגדי נהיה חילול ה'?
שיחשבו הם פעמיים ויבינו. ואם לא מה זה משנה לי.
הן אמת, שיש ענין של 'והייתם נקיים' אבל אם אין אפשרות כי הם אורבים לנו ועלילים עלילות כפשוטו, וכמו שהוכחנו מיום השואה, אז לכאו' אי"ז ענינינו, והלעיטהו לרשע וימות ברשעו.
*(זה מזכיר לי שפעם עברתי את הכביש בקצה רבי עקיבא בשתים עשרה בלילה באדום להולכי רגל, ורדף אחרי מישהו להוכיח אותי שזה חילול ה'. ובעיני זה נלעג, מה הקשר בין זה להנהגה של 'שם שמים מתאהב על ידך' וכי חרדים לא ממהרים? רק לחילונים מותר למהר ולהחליק קצוות שלא קשורות בדת?)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 324 אורחים