בן מיכאל כתב:הרב זאב ערבות, חבל שלא ניתן ללייק בפורום, אתה זכאי להרבה מאד...
זאב ערבות כתב: אך למען האמת היה משמח אותי יותר מהלייק לו היתה השתתפות יותר ערה של העלאת קבצים מחברי הפורום. אמנם זה דורש "קצת" מאמץ אך לדעתי שווה את זיכוי הרבים שבדבר שכן זה נהנה וזה לא חסר.
זאב ערבות כתב:משנתו של רבי עמרם שיחה עם רב עמרם בלויא
זאב ערבות כתב:לאתחדשא על ידו דמשה - יוסף רוזנבוים בעניין חיבור ספר הזוהר זמנו ומחברו
צופה_ומביט כתב:לא נכון, כי גם האומר שכתבו רמד"ל הרי כתבו בגילוי עליון ועיבור נשמות צדיקים ושם הכותב [מלבד מה שמשוקעת בו מסורת הקבלה שעברה עד אליו בעל פה ויסודותיה בוודאי מרשב"י וחבריו, וחלקם מיוחסים לאברהם אבינו וכו'], וכמו שכתב בעל הסולם שלא משנה לו מיהו בעל ספר הזוהר, כי אם הוא רמד"ל הרי שרמד"ל גדול מרשב"י, ומה לו מי הגברא, הדברים מעידים על עצמם ועל כותבם, יהיה מי שיהיה.
צופה_ומביט כתב: יש אשכול "יחסו של הנודע ביהודה לזוהר והקבלה", ושם עסקו בזה קצת והביאו מ"מ, ואני מציין אותו במיוחד כי לאחרונה היה שם אחד שעשה נפשות לשיטה הנ"ל, על פי כמה מאמרים ששכנעו אותו בזה בראיותיהם, וממה שבדקתי עכשיו שם ראיתי שרוב ככל אותן הדברים הנ"ל מלאחרונה נעלמו וכותבן נמחק מן הפורום [בלחיצה על שמו לחיפוש הודעותיו נכתב שהמשתמש המבוקש אינו נמצא].
אברהם שרייבר כתב:איפה כותב כן בעל הסולם?
נט) והנה, כל המצוים, אצל ספר הזוהר הקדוש, כלומר, המבינים מה שכתוב בו, הסכימו פה אחד, שספר הזוהר הקדוש חיברו, התנא האלקי, רבי שמעון בן יוחאי.
חוץ מהרחוקים מחכמה זו, שיש מהם המפקפקים, ביחוסו זה, ונוטים לומר, על סמך מעשיות בדויות, ממתנגדי החכמה הזו, שמחברו הוא, המקובל ר' משה די ליאון, או אחרים, הסמוכים לו בזמן.
ס) ואני, כשאני לעצמי, הרי מיום שזכיתי, באור השי"ת, להתבונן מעט בספר הקדוש הזה, לא עלה על לבי לחקור ביחוסו. והוא מטעם פשוט, כי לפי תוכנו של הספר, עלה בלבי, מעלת יקר התנא רשב"י, לאין ערך יותר, על כל התנאים הקדושים.
ואם היה מתברר לי, בבירור גמור, שמחברו הוא שם אחר, כגון ר"מ די ליאון ז"ל, וכדומה, הרי אז, היה גדל אצלי מעלת האיש ר"מ די ליאון ז"ל, יותר מכל התנאים הקדושים, וגם רשב"י בכללם.
אמנם באמת, לפי מדת עומק החכמה שבספר, אם הייתי מוצא בבירור, שמחברו הוא אחד ממ"ח הנביאים, היה זה מקובל על לבי ביותר. מליחסו לאחד מהתנאים. ומכ"ש, אם הייתי מוצא, שמשה רבינו, קבל אותו מהר סיני מהשי"ת עצמו, אז היתה שוככת דעתי לגמרי. כי לו נאה ולו יאה חיבור כזה.
ולפיכך, כיון שזכיתי, לערוך ביאור מספיק, השוה לכל בעל עיון, להבין מעט, מה שכתוב בו בספר, אני חושב, שכבר נפטרתי בזה לגמרי, מלטרוח עוד, ולהכניס עצמי בחקירה הזאת. כי כל משכיל בזוהר, לא יוכל להסתפק עוד, שמחברו יוכל להיות איש, פחות במעלה, מהתנא רשב"י הקדוש.
זאב ערבות כתב:הרב שך - שהמפתח בידו
ספר זה מבוקש מאוד, כעת עשיתי סריקה ומומלץ להוריד ואח"כ לחשוב אם יש בו צורך, שכן לא מובטח שישאר מכל מיני סיבות, וזו עצה טובה לכל קובץ או מסמך.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 539 אורחים