מורה צדק כתב:זה נראה משנת תש"ע.
ווידיאו חדש מגלה אלפי תולעים בתותים
ווידיאו ביתי שצולם על ידי משגיח כשרות מגלה המון תולעים (מסוג תריפים) המצויים על גבי עור התותים, ואינם יורדים גם בשטיפה יסודית.
http://www.tutim.net/index_files/Page355.htm
לינק ישיר:
http://www.veoh.com/collection/allother ... 96ZXKcyQfk
ישיבע בוחער כתב:באתר של קול הלשון יש סרטים בנושאים אלו
לא ברורחצקל כתב:רבינו הגודל, בשעתו נזהרת גם מתולעים בתאנים למרות שלא ראית אותם. וזה מה שמוכיח שאתה לא אוכל כלל להנאת גופך חלילה.
רבינו הגודל כתב:ישיבע בוחער כתב:באתר של קול הלשון יש סרטים בנושאים אלו
תוכל לשלוח קישור אני לא מוצא משהו בהקשר לתותים
אם באמת אין אנא מחוק הודעתך
אדג כתב:איני בקי במש"כ המומחים הרבנים שליט"א, אך כמדומני שהכל מודים שבענינים אלו יש הבדלים ועד הבדלים של מן הקצה אל הקצה. ופעמים שאין כלל בתותים תולעים אפילו אחד, ופעמים שלא ימלט שבכל תות יהיו כמה וכמה תולעים.
(בכללות תלוי בסוג הגידול - אם בשדה אם בחממות -, בצורת ההובלה והאחסנה ובעונה שבה עוסקים - בד"כ בקיץ המצב חמור יותר).
והעיקר הוא, שבעוד שב"ה זכינו שבאיסורים מדרבנן רוב בני-אדם טורחים ומחמירים עד הקצה האחרון, ויגעים ומבזבזים ממון הרבה (ע"ע חומרא דר"ז, ביעור חמץ בפחות מכזית, אבק ריבית ועוד ועוד). ואילו בכו"כ לאווים דאור', לצערינו לא זכינו, ואדם דש בהם בעקביו, רח"ל.
אדג כתב:איני בקי במש"כ המומחים הרבנים שליט"א, אך כמדומני שהכל מודים שבענינים אלו יש הבדלים ועד הבדלים של מן הקצה אל הקצה. ופעמים שאין כלל בתותים תולעים אפילו אחד, ופעמים שלא ימלט שבכל תות יהיו כמה וכמה תולעים.
(בכללות תלוי בסוג הגידול - אם בשדה אם בחממות -, בצורת ההובלה והאחסנה ובעונה שבה עוסקים - בד"כ בקיץ המצב חמור יותר).
והעיקר הוא, שבעוד שב"ה זכינו שבאיסורים מדרבנן רוב בני-אדם טורחים ומחמירים עד הקצה האחרון, ויגעים ומבזבזים ממון הרבה (ע"ע חומרא דר"ז, ביעור חמץ בפחות מכזית, אבק ריבית ועוד ועוד). ואילו בכו"כ לאווים דאור', לצערינו לא זכינו, ואדם דש בהם בעקביו, רח"ל.
אוצר החכמה כתב:אכן גם אני מחפש כבר הרבה זמן את התולעים האלה ואשמח להסבר כיצד למצאם
פעם הראו לי סרטון שמסביר איך למצאם (שהם מתחת לבליטות הקיימות בתות) , וניסיתי לפעול לפי ההוראות שם ולא עלה בידי מאומה
אני כבר 15 שנה מתעסק עם תותים ומעולם לא ראיתי תולעים וחיפשתי בכל מקום אפשרייאיר כתב:שליט"א הם לפעמים מתחבאות מתחת לנקודות הצהובות של התות, כמו שניתן לראות בסרטון וכאן עירנות לא מועילה.
אם כך זה כבר לא הוחזק כמתולע ומותר לאכול בלא בדיקהיאיר כתב:יכול להיות שיש באחד מ-20 או 50 או 100 תותים ולכן לא נתקלת בהן...
רבינו הגודל כתב:אם כך זה כבר לא הוחזק כמתולע ומותר לאכול בלא בדיקהיאיר כתב:יכול להיות שיש באחד מ-20 או 50 או 100 תותים ולכן לא נתקלת בהן...
בברכה המשולשת כתב:כמדומני שהרב איתם הנקין שליט"א האריך בזה בספרו.
הר ששון כתב:לא ראיתי הסרט
לפי המרא דאתרא של מקומי צריך רק להוריד העלה מלמעלה היות ששם מוחזק תולעים מתחת העלה
חוץ מזה כלום
והכלל בזה דלא ניתנה תורה למלאכי השרת
(אני מתכונן להתקפה רבתי על השורה האחרונה)
גם זה הבל כתב:באותו מקום היו גם תותים ובהם לא היה כמו בשורה המלאה עם תולעים אך היה בהחלט כמות מכובדת של כמה אלפי לאוין.
אני הלכתי פעם למקום שצומחים בו פירות יער
זרח כתב:הסביר שהתולעים הקטנים מתחבאים בנקודות על בשר התות, (לא בדקתי)
שו"ע יו"ד פ"ד סעי' ח' כל מיני פרות שדרכן להתליע וכו' לא יאכל עד שיבדוק הפרי מתוכו שמא יש בו תולעת עכ"ל.
ובפתחי תשו' שם בשם החת"ס הא וודאי הפרוש והחסיד לא יאכלו שום דבר הצריך בדיקה לעולם עכ"ל.
ההסבר הגאוני הזה הוא גם על דעת המרא דאתרא של מקומך
או שזה פשט שלך
נ.ב.מרא דאתרא של מקומי מאד מעורפל יכול להיות שכוונתך הוא לביתך שם גם מקומך ואתה המרא דאתרא
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 185 אורחים