אברהם כתב:על ספר "הגאון" נכתבו תגובות רבות, מהם בישורון ומהם בעולם החסידות ובעוד מקומות.
בקשוני לברר האם ידוע על ספר שיצא לאור כתגובה ל"הגאון"?
אנא, לא להגיב באשכול זה על עצם הפולמוס והמסתעף, המעוניין יפתח לו אשכול נפרד.
הוגה כתב:עד ששואלים על החוברות הנ"ל, האם ניתן בכלל היום להשיג את "הגאון" בעצמו ? (כן, לצערי הוא נפטר, אבל את הספר הזה).
יאיר כתב:הוגה כתב:עד ששואלים על החוברות הנ"ל, האם ניתן בכלל היום להשיג את "הגאון" בעצמו ? (כן, לצערי הוא נפטר, אבל את הספר הזה).
גם אם ניתן להשיג, יהיה זה ללא רוב הדברים שכתב בענין החסידות בח"ג, אותם השמיט במהדורה השניה.
לייבל כתב:יאיר כתב:הוגה כתב:עד ששואלים על החוברות הנ"ל, האם ניתן בכלל היום להשיג את "הגאון" בעצמו ? (כן, לצערי הוא נפטר, אבל את הספר הזה).
גם אם ניתן להשיג, יהיה זה ללא רוב הדברים שכתב בענין החסידות בח"ג, אותם השמיט במהדורה השניה.
אתה בטוח שהוא השמיט?
במהדורות הבאות הוא כתב בשם הגרח"ק שליט"א שהורה לו שלא להשמיט כלום.
יאיר כתב:אני ראיתי את המהודרה הראשונה והשניה. ובשניה הושמטו רוב הדברים נגד החסידות.
יבואו האחרים היודעים ויעידו.
יאיר כתב:אני ראיתי את המהודרה הראשונה והשניה. ובשניה הושמטו רוב הדברים נגד החסידות.
עשוי לנחת כתב:ובאחד מכרכי ישורון יש תגובה לספר מהאדמו"ר מנובמינסק
עיין כאן להורדתו
viewtopic.php?f=4&t=392&p=9021&hilit=%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%9A#p9092
לייבל כתב:יאיר כתב:אני ראיתי את המהודרה הראשונה והשניה. ובשניה הושמטו רוב הדברים נגד החסידות.
בידי מהדורה שישית ולא נראה שמשהו הושמט שם.עשוי לנחת כתב:ובאחד מכרכי ישורון יש תגובה לספר מהאדמו"ר מנובמינסק
עיין כאן להורדתו
viewtopic.php?f=4&t=392&p=9021&hilit=%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%9A#p9092
ובכרך יא יש תגובה מהגרמ"מ שולזינגר.
שבטיישראל כתב:אם זכרוני אינו מטעני דומני שהרב מאיר יחזקאל מאיר ווינר שליט"א יו"ר מכון מגמ"ה (ביאלא-לוגאנו) כתב ג"כ מאמר ארוך בענין שנדפס בא' מהחוברות שהו"ל
יודל'ה כתב:יאיר כתב:אני ראיתי את המהודרה הראשונה והשניה. ובשניה הושמטו רוב הדברים נגד החסידות.
יש לך מידע היכן ניתן להשיגה כהיום? אולי יש לך את זה במקרה בקובץ במחשב?
אליהוא כתב:חשבתי שהנוטר קצת יותר פיקח מלקרוא להבלים מאויירים אלו דברים משכנעים.
יודל'ה כתב:מצאתי במאגרי אוצרותי קונטרס כיצד מסלפים - תעתועיו של זייפן מקונטרס מעייני הישועה, תגובות על ספר הגאון, אם זה מעניין את מישהו אני יכול להעלות בג'מבומייל כי זה שוקל 11.7 מ"ב.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 459 אורחים