מי שהסכים "שהוא אדוניהם - והם לו לעבדים", שילך בבקשה לעזה (לצבא של אדוניו וילחם...).שהרי הסכימו עליו בני אותה הארץ, וסמכה דעתן שהוא אדוניהם - והם לו עבדים...
הרי הוא כגזלן בעל זרוע, וכמו חבורת ליסטים המזוינין, שאין דיניהן דין, וכן מלך זה וכל עבדיו כגזלן לכל דבר:
באמונתו כתב:רמב"ם בגזילה ואבידה ה':מי שהסכים "שהוא אדוניהם - והם לו לעבדים", שילך בבקשה לעזה (לצבא של אדוניו וילחם...).שהרי הסכימו עליו בני אותה הארץ, וסמכה דעתן שהוא אדוניהם - והם לו עבדים...
באמונתו כתב:רמב"ם בגזילה ואבידה ה':מי שהסכים "שהוא אדוניהם - והם לו לעבדים", שילך בבקשה לעזה (לצבא של אדוניו וילחם...).שהרי הסכימו עליו בני אותה הארץ, וסמכה דעתן שהוא אדוניהם - והם לו עבדים...
מי לא יודע ברוב החילוני אשר בארץ ישראל, שנוצר בכוח הזרוע, בכפייה, והעברה על דת, של מאות אלפי העולים מארצות מזרחיות (אשר ביניהם רבים מבני משפחתי, מאותם רבבות אלפי האנוסים וצאצאיהם, וממקום קדוש יהלכו), וזה נקרא: שהרי הסכימו עליו, וסמכה דעתן שהוא אדוניהם - והם לו לעבדים!
אין ספק, כי מרן החזו"א זצ"ל, שהגדיר ראשי מדינת ישראל: "בַּאנדֶע גנבים" (= "חבורת גנבים"), ודאי התכוון דווקא להמשך לשון הרמב"ם שם, "שפיל לסיפיה":הרי הוא כגזלן בעל זרוע, וכמו חבורת ליסטים המזוינין, שאין דיניהן דין, וכן מלך זה וכל עבדיו כגזלן לכל דבר:
[/quote]באמונתו כתב:מי לא יודע ברוב החילוני אשר בארץ ישראל, שנוצר בכוח הזרוע, בכפייה, והעברה על דת, של מאות אלפי העולים מארצות מזרחיות
זאב ערבות כתב:באמונתו כתב:מי לא יודע ברוב החילוני אשר בארץ ישראל, שנוצר בכוח הזרוע, בכפייה, והעברה על דת, של מאות אלפי העולים מארצות מזרחיות
באמונתו כתב:נדמה לי גם, שאם מישהו הבין רמב"ם בדורותינו, זה היה הגרי"ז זצ"ל.
דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
הפרקליטות הצבאית (הגירסא העדכנית של בית המשפט בסדום) מבקשים להעמיד לדין באשמת רציחה, שלשה צדיקים מאלקנה ובנותיה, שהעזו בשמחת תורה להרוג מחבלי נחבה חסרי ישע...
כלומר, במערכת הצבאית וראשיה עומדים יצורים לא אנושיים שמסופקני אם בכל העולם נמצא כמותם ודוגמתם, כי כשיורדים יורדים עד התהום כפשוטו, והם מחליטים ככל העולה על מוחם הפרוע.
נקל להבין כי כשהחרדים יתגייסו, רף הטירוף והטירלול של אנשי סדום אלו רק יעלה, ומשפחות רבות ימצאו את עצמם תחת חקירה חשאית וחסויה, על הפצת דת או הפרדה בצבא וכדו' שבעיני המטורפים הללו הם עבירות חמורות.
מופלא בעיניי על אחינו המתגייסים לצבא הזה, שעדיין ממשיכים בשירות תחת פיקוד נוראי שכזה.
פרנקל תאומים כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
הפרקליטות הצבאית (הגירסא העדכנית של בית המשפט בסדום) מבקשים להעמיד לדין באשמת רציחה, שלשה צדיקים מאלקנה ובנותיה, שהעזו בשמחת תורה להרוג מחבלי נחבה חסרי ישע...
כלומר, במערכת הצבאית וראשיה עומדים יצורים לא אנושיים שמסופקני אם בכל העולם נמצא כמותם ודוגמתם, כי כשיורדים יורדים עד התהום כפשוטו, והם מחליטים ככל העולה על מוחם הפרוע.
נקל להבין כי כשהחרדים יתגייסו, רף הטירוף והטירלול של אנשי סדום אלו רק יעלה, ומשפחות רבות ימצאו את עצמם תחת חקירה חשאית וחסויה, על הפצת דת או הפרדה בצבא וכדו' שבעיני המטורפים הללו הם עבירות חמורות.
מופלא בעיניי על אחינו המתגייסים לצבא הזה, שעדיין ממשיכים בשירות תחת פיקוד נוראי שכזה.
תכל'ס, מה אתם מציעים? אומרים החרד''לים: מה לעשות, ההכרח לא יגונה, צריך להגן על יהודים מפני חיות ישמעאל, ולעת עתה זו הפלטפורמה היחידה שיש כאן, איזו אופציה אחרת יש? הרי יש כאן מצב של פיקוח נפשות מטורף.
הוה אמינא כתב:פרנקל תאומים כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
תכל'ס, מה אתם מציעים? אומרים החרד''לים: מה לעשות, ההכרח לא יגונה, צריך להגן על יהודים מפני חיות ישמעאל, ולעת עתה זו הפלטפורמה היחידה שיש כאן, איזו אופציה אחרת יש? הרי יש כאן מצב של פיקוח נפשות מטורף.
אני מציע לחרדל"י שרוצה להתגייס מהטעם הנ"ל, שיעשה כהבנתו. (הוא לא שואל בעצתי ולא בעצתך, אבל נניח וכן).
אבל חרדי שלא רוצה להתגייס מהטעם הנ"ל, אני מבין אותו, לא פחות מאת הפציפיסט הסמולני הסרבן שלא מתגייס "לצבא הכיבוש"...
(ותנסה לענות לסמולני התל אביבי הנ"ל בשאלה תכלס' מה אתם מציעים ההכרח לא יגונה וכו'...).
דרופתקי דאורייתא כתב:פרנקל תאומים כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
מה לדעתך היה קורה, לו כל המתגייסים האמוניים היו אומרים עד כאן!
לא מתגייסים לצבא שראשיו ושופטיו בועטים בכל ערכינו המקודשים, ורודף אותנו רק בגלל הכיפה והצבע
פרנקל תאומים כתב:הוה אמינא כתב:פרנקל תאומים כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
אני מציע לחרדל"י שרוצה להתגייס מהטעם הנ"ל, שיעשה כהבנתו. (הוא לא שואל בעצתי ולא בעצתך, אבל נניח וכן).
אבל חרדי שלא רוצה להתגייס מהטעם הנ"ל, אני מבין אותו, לא פחות מאת הפציפיסט הסמולני הסרבן שלא מתגייס "לצבא הכיבוש"...
(ותנסה לענות לסמולני התל אביבי הנ"ל בשאלה תכלס' מה אתם מציעים ההכרח לא יגונה וכו'...).
בוא, התשובה הזו לא באמת מספקת..
אני שואל ממקום של תורה ויר"ש, אם אכן ישנו צורך אקוטי בחיילים קרביים רבים נוספים כדי להתמודד מול האיומים המוחשיים המרחפים על עם ד' היושב בציון, האין החרד''לים צודקים? (אני לא אומר שהם צודקים, אבל נראה לי שיש להודות שלכה"פ במצב הנתון דהשתא יש כאן טענה אמיתית שא"א לבטלה כלאחר יד).
דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
הוה אמינא כתב:פרנקל תאומים כתב:הוה אמינא כתב:פרנקל תאומים כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
בוא, התשובה הזו לא באמת מספקת..
אני שואל ממקום של תורה ויר"ש, אם אכן ישנו צורך אקוטי בחיילים קרביים רבים נוספים כדי להתמודד מול האיומים המוחשיים המרחפים על עם ד' היושב בציון, האין החרד''לים צודקים? (אני לא אומר שהם צודקים, אבל נראה לי שיש להודות שלכה"פ במצב הנתון דהשתא יש כאן טענה אמיתית שא"א לבטלה כלאחר יד).
אי הכי, אז נעזוב את "אומרים החרדלים".
[ובכלל: מצב המלחמה באמת מעורר בעיות וצרכים שאינן בימים כתיקונן, וכל השיח מראש ועד סוף מערבב בין חובת השוויון בנטל המשפטית, והאופוזיציונית, לצורך האקוטי של המלחמה שכעת מתנהלת. בזמן שאין שום חיבור בין הדברים, אם יש כעת מלחמה עם חמאס, מה שלא היה 75 שנה, ובע"ה אחרי שתיפתר לא יהיה עוד, אז האם צריך כעת בגלל המצב לשנות את סטטוס הפטור לתורתו אומנותו מעתה ועד עולם?! מה הקשר?!
הקשר הוא רק שהתעורר "צורך" זמני. או יותר נכון "הזדהות" זמנית של כמה חרדים. או יותר נכון "תעמולה תקשורתית" שזיהתה את עת הלחץ והבלבול בעם בכללו ובציבור החרדי בפרט - ומגמתם היא השוויון בנטל הכללי, ולא ההכרח לחיילים חרדים בצבא כעת למלחמה זו].
כעת הבה ונתמקד.
ממקום של תורה ויר"ש, אתה רוצה לדעת מה הגישה מול הצורך הנוכחי במלחמה זו?
או מה הגישה מול הצורך/דרישה/גזירה לבטל את דיחוי ל"תורתו אומנותו" בכלל?
זאב ערבות כתב: זו המציאות בה נמצאת כעת המדינה שנמצאת בין הפטיש והסדן.
דרומי כתב:חלק מהאופי החרדי הבסיסי הוא השמרנות והחשדנות.
לדוגמא ביחס לאוכל. ההבדל בין חוגים אורטודקסים אחרים לבין 'חרדים', הוא שיהודי דתי סתם יכול לסמוך על כל מיני אמירות ולחשוב שהאוכל כשר, ואילו 'חרדי' יהיה חשדן ולא יאכל עד שיהיה בטוח במאה אחוז שהאוכל באמת בסדר גמור למהדרין.
ובכלל, 'חרדי' מבוסס על המסורת מהאבא והסבא וכו', השאיפה היא לחקות את מה שעשה סבא באירופה לפני 100 שנה או אפילו 200, צא וראה את פרשת ה'תכלת' בציצית ודוק.
ובכן, טבעי הדבר שחרדי סטנדרטי יהיה חשדן כלפי הצבא והתנהגותו, בשונה מרעהו הד"לי שיותר נאיבי.
וגם טבעי הדבר שחרדי סטדנרטי לא ירוץ להצטרף לדבר שאין עליו מסורת ברורה מאבותיו ומזקניו ויקיים בכגון דא 'שב ואל תעשה'.
דרומי כתב:חלק מהאופי החרדי הבסיסי הוא השמרנות והחשדנות.
לדוגמא ביחס לאוכל. ההבדל בין חוגים אורטודקסים אחרים לבין 'חרדים', הוא שיהודי דתי סתם יכול לסמוך על כל מיני אמירות ולחשוב שהאוכל כשר, ואילו 'חרדי' יהיה חשדן ולא יאכל עד שיהיה בטוח במאה אחוז שהאוכל באמת בסדר גמור למהדרין.
ובכלל, 'חרדי' מבוסס על המסורת מהאבא והסבא וכו', השאיפה היא לחקות את מה שעשה סבא באירופה לפני 100 שנה או אפילו 200, צא וראה את פרשת ה'תכלת' בציצית ודוק.
ובכן, טבעי הדבר שחרדי סטנדרטי יהיה חשדן כלפי הצבא והתנהגותו, בשונה מרעהו הד"לי שיותר נאיבי.
וגם טבעי הדבר שחרדי סטדנרטי לא ירוץ להצטרף לדבר שאין עליו מסורת ברורה מאבותיו ומזקניו ויקיים בכגון דא 'שב ואל תעשה'.
זאב ערבות כתב: לא יבדילו ביננו לבין החילוניים,
הוה אמינא כתב:אי הכי, אז נעזוב את "אומרים החרדלים".
[ובכלל: מצב המלחמה באמת מעורר בעיות וצרכים שאינן בימים כתיקונן, וכל השיח מראש ועד סוף מערבב בין חובת השוויון בנטל המשפטית, והאופוזיציונית, לצורך האקוטי של המלחמה שכעת מתנהלת. בזמן שאין שום חיבור בין הדברים, אם יש כעת מלחמה עם חמאס, מה שלא היה 75 שנה, ובע"ה אחרי שתיפתר לא יהיה עוד, אז האם צריך כעת בגלל המצב לשנות את סטטוס הפטור לתורתו אומנותו מעתה ועד עולם?! מה הקשר?!
הקשר הוא רק שהתעורר "צורך" זמני. או יותר נכון "הזדהות" זמנית של כמה חרדים. או יותר נכון "תעמולה תקשורתית" שזיהתה את עת הלחץ והבלבול בעם בכללו ובציבור החרדי בפרט - ומגמתם היא השוויון בנטל הכללי, ולא ההכרח לחיילים חרדים בצבא כעת למלחמה זו].
כעת הבה ונתמקד.
ממקום של תורה ויר"ש, אתה רוצה לדעת מה הגישה מול הצורך הנוכחי במלחמה זו?
או מה הגישה מול הצורך/דרישה/גזירה לבטל את דיחוי ל"תורתו אומנותו" בכלל?
הוה אמינא כתב:זאב ערבות כתב: לא יבדילו ביננו לבין החילוניים,
ואם נסדר שיבדילו? הכל בסדר?
(יש לי בסיס לחשוב שכך, דיברתי עם כמה שמבינים טוב במזרחנות).
זאב ערבות כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:למי שעוד חושב להתגייס...
החוק הבין לאומי לא מכיר בכלל הבא להרגך השכם להורגו. אני רק מנסה להסביר מבחינה מדינית משפטית עד כמה שאני מבין. שלשת הצדיקים בשעת מעשה הם אזרחים ולא חיילים, אם הרגו את המחבל בשעת מעשה אז בהרבה פגועים אזרחים מנטרלים את המחבלים ואיש אינו אומר מלה, הבעיה היא אם המחבל כבר תפוס, ואז לא משנה עד כמה איום ונורא מה שעשה, לפי החוק הבין לאומי אסור לפגוע בו, לא לחיילים ולא לאזרחים. כמובן שהחמאס לא חתום על החוק הזה, אבל מדינת ישראל כן, וכעת שבתי הדין הבינלאומיים מחפשים אותה בזכוכית מגדלת על כל דבר שהיא עושה נגד החוק הבין לאומי, היא רועדת ומקשקשת ולכן רוצים להראות שהיא שומרת על החוק. כמובן שזה מרתיח אך זו המציאות בה נמצאת כעת המדינה שנמצאת בין הפטיש והסדן.
דרופתקי דאורייתא כתב:הלוואי והיית צודק! הלוואי והם היו מלמדים זכות כמותך על אחרים.
שוב אומר, הפרקליטות הצבאית היא הגירסא העדכנית של בית המשפט בסדום.
יושבים שם שונאי יהדות כפשוטו, אינך יודע כמה הם מלאים בשנאה. הם פשוט ראו חייל דתי מאלקנה וסימנו אותו כרוצח ממניע לאומני דתי, כדי להטיל מורא על כל מי שנראה כמוהו, ולהטיל רפש עולמי על ציבורים שלמים בישראל.
ונניח שאתה צודק, וכי אם היו באמת אנשים נורמלים אוהבי עמם, או אם היה זה אחד מאחיהם, וכי לא היו מטהרים את מעשיו באלף ואחד תירוצים ומעלימים את התיק וחאלס.
האם שמעת על שופטת פרקליטות ששחררה ערבי שדקר חייל, מפני שאורך הסכין היה רק כ-10 ס"מ...
האם לדעתך עם מערכת כזאת מדינת ישראל הייתה בכלל קמה?! כולנו יודעים מה עשו ההגנה האצ"ל והלח"י ערב הקמת המדינה, וגם לאחר הקמתה מה עשה צה"ל בפעולות התגמול ופעולות יחידת 101 (שאחי סבי היו חלק ממנה). מאז שהמטורפים הללו השתלטו על הצבא ועל המדינה לא היה ניצחון ולצערי גם לא יהיה.
לדעתי הם וכמותם גרועים הרבה יותר מהערבים שחיינו עמהם למעלה מאלף שנים, הם מתדלקים ומלבים אותם, והתוצאות הרות אסון.
ועיין בשו"ת הלל אומר, לרבי הלל פוסק, חו"מ סי' יח, על אבותיהם של אלה.
צופה_ומביט כתב:במילים קצרות:
הרבה יותר ממה שהחילונים המשרתים בצבא מקריבים את עצמם עבורנו, הם מקריבים את עצמם עבור ההנהגה המעוותת.
ודוק.
אבל לך תסביר את זה למישהו, כשכל העליהום והאמוק מגיע בדיוק מאותה הנהגה מעוותת וזרועות התמנון שלה - ובדיוק מאותה הסיבה.
צופה_ומביט כתב:אז מה עושים למעשה? לא יודע, שישברו את הראש. אני לא חלק מהסחרחרת המטורפת שלהם שהם קוברים בה את עצמם.
אז כל עוד יש לי אפשרות חוקית לא להתגייס - אני אלך עליה בכל הכוח.
טפח כתב:צופה_ומביט כתב:אז מה עושים למעשה? לא יודע, שישברו את הראש. אני לא חלק מהסחרחרת המטורפת שלהם שהם קוברים בה את עצמם.
אז כל עוד יש לי אפשרות חוקית לא להתגייס - אני אלך עליה בכל הכוח.
כל זמן שהנציגים שלך מרכיבים חלק גדול מהקואליציה (כמעט שליש) והם מכהנים בתפקידי שרים, השלטון הוא לא "הם" אלא אתה בעצמך. בידך האפשרות לתכנן ולעצב את הדרך המקובלת עליך שלא תהיה חסרחרת מטורפת. כך שזאת התחמקות לא אינטלגנטית במיוחד.
ולגבי החוקיות...
זאב ערבות כתב:באחת ההודעות לעיל דובר על אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה. בספר אוצרות טל מר' טוביה אריה לייב טוביאס מובא:
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 191 אורחים