י. אברהם כתב:להשערת הרה"ח ר' דוד לנציצקי ז"ל נאמן בית ווארקא-אלכסנדר, עיקרו של הספר הוא העתקה מרשימותיו של רבי שמואל, והרב מסעראצק ערך וסדר והוסיף מדיליה.
קאצ'קלה כתב:ייש"כ על הידיעה. אבל רוצה אני לדעת היכן מופיעה השערת הנ"ל? ועל סמך מה הושתתו דבריו?
קאצ'קלה כתב:ועדיין אני מחפש מקור על עצם קיומו של רבי שמואל משינאווא. האם נשמע דבר ממנו בחייו? מי הביאו? למי נתן הסכמה? מי הוא אביו? מי הם צאצאיו? הוא הסתובב והסתופף אצל כל הצדיקים, ובהכרח שהיו לו כמה וכמה חברים, אז מי הם?
קאצ'קלה כתב:
ועדיין אני מחפש מקור על עצם קיומו של רבי שמואל משינאווא. האם נשמע דבר ממנו בחייו? מי הביאו? למי נתן הסכמה? מי הוא אביו? מי הם צאצאיו? הוא הסתובב והסתופף אצל כל הצדיקים, ובהכרח שהיו לו כמה וכמה חברים, אז מי הם?
שיבר כתב:יש עליו ערך בס' בית קוצק. יעו"ש.
קאצ'קלה כתב:י. אברהם כתב:להשערת הרה"ח ר' דוד לנציצקי ז"ל נאמן בית ווארקא-אלכסנדר, עיקרו של הספר הוא העתקה מרשימותיו של רבי שמואל, והרב מסעראצק ערך וסדר והוסיף מדיליה.
ייש"כ על הידיעה. וחפץ אני לדעת: היכן מופיעה השערת הנ"ל? ועל סמך מה הושתתו דבריו?
אם יש ממש בדבריו, אז הורעה חזקתו של הספר. כי מאחר ואין אנחנו יודעים מה כתב רבי שמואל ומה הוסיף רבי יוסף, ומאחר ורבי יוסף שתל את דבריו בתוך דברי רבי שמואל, אז נשאר כל הספר בדרגת נאמנותו של רבי יוסף ולא יותר. ומי ערב לנו שלא תלה גם כמה וכמה 'ושמעתי' ברבי שמואל?
ועדיין אני מחפש מקור על עצם קיומו של רבי שמואל משינאווא. האם נשמע דבר ממנו בחייו? מי הביאו? למי נתן הסכמה? מי הוא אביו? מי הם צאצאיו? הוא הסתובב והסתופף אצל כל הצדיקים, ובהכרח שהיו לו כמה וכמה חברים, אז מי הם?
קאצ'קלה כתב:י. אברהם כתב:להשערת הרה"ח ר' דוד לנציצקי ז"ל נאמן בית ווארקא-אלכסנדר, עיקרו של הספר הוא העתקה מרשימותיו של רבי שמואל, והרב מסעראצק ערך וסדר והוסיף מדיליה.
ייש"כ על הידיעה. וחפץ אני לדעת: היכן מופיעה השערת הנ"ל? ועל סמך מה הושתתו דבריו?
אם יש ממש בדבריו, אז הורעה חזקתו של הספר. כי מאחר ואין אנחנו יודעים מה כתב רבי שמואל ומה הוסיף רבי יוסף, ומאחר ורבי יוסף שתל את דבריו בתוך דברי רבי שמואל, אז נשאר כל הספר בדרגת נאמנותו של רבי יוסף ולא יותר. ומי ערב לנו שלא תלה גם כמה וכמה 'ושמעתי' ברבי שמואל?
ועדיין אני מחפש מקור על עצם קיומו של רבי שמואל משינאווא. האם נשמע דבר ממנו בחייו? מי הביאו? למי נתן הסכמה? מי הוא אביו? מי הם צא.צאיו? הוא הסתובב והסתופף אצל כל הצדיקים, ובהכרח שהיו לו כמה וכמה חברים, אז מי הם?
ישעיהו לוריא כתב:לפקפק בקיומה של אישיות, זה סופר סופר פוסט מודרניזם.
בקאצק היה פוסט מודרנה?
השמועה על היות הרב מסעראצק מחבר הספר ומתקינו לדפוס, שמועה ישנה וידועה.
אראל כתב:הוא כותב שהיה כבן י"ח או בן י"ט בנסעו לראשונה לפשיסחה
קאצ'קלה כתב:ועדיין אני מחפש מקור על עצם קיומו של רבי שמואל משינאווא. האם נשמע דבר ממנו בחייו? מי הביאו? למי נתן הסכמה? מי הוא אביו? מי הם צאצאיו? הוא הסתובב והסתופף אצל כל הצדיקים, ובהכרח שהיו לו כמה וכמה חברים, אז מי הם?
אחד מהעם כתב:ולהלן מפי הרה"ח הישיש ר' משה בוים [נלב"ע תשל"ב] שסיפר על רש"ש, שו"פ אינו נותן מקום לספק שמגדולי חסידי פשיסחה היה.
קאצ'קלה כתב:אני לא מסתמך יותר על התעודות של הרשויות, כלל כלל לא, אבל גם על הספר רמ"צ כבר לא אוכל להסתמך אחרי הוודע לנו כל הנ"ל.
קרית מלך כתב:הגר"ש שליט"א הרי מוסיף פרט חשוב מאד בשם זקנו השפת אמת - שבני המשפחה התנגדו להדפסת הספר, אך אינו מפקפק בתוכן הספר ח"ו כלל וכלל.
אולי ישנם היודעים פרטים נוספים בענין?
לעשות רצונך כתב:אולי קאצקאלה קצת הלך רחוק שר''ש אפילו לא היה קיים, [הוא לא כתב כך, אלא שאל על זה],
אבל מי שמכיר את ההיסטוריה של הסיפורים והיוחסין של נשוא האשכול,
מותר לו לפקפק בכל הענין בכללותו.
קאצ'קלה כתב:
נא לדון בגוף השאלות דלעיל:
מה ידוע (והאם) על רבי שמואל משינאווא ממקורות אחרים?
נטיעות כתב:ב"ה
משפחת מילאווסקי (מלבסקי) הם צאצאים של אשתו השניה, בתו של רבי אברהם מטשכנוב, ואלמנתו של רבי יוסף מילאווסקי.
היה לו לר' שמואל משינאווא חתן בשם ר' אלטר יחיאל חיים בן ר' זלמן מקאלושין.
ע"פ המציבה [לעיל באשכול זה] בדקתי אולי שם משפחתו היה זילבערבערג, ואכן מצאתי אחד שנקרא אלטר/אלטר חיים/אלטר יחיאל, זילבערבערג, ולפי הפרטים שמופיעים עליו נראה ודאי שזהו חתן רבי שמואל.
לפי מקומות מגוריו - שעל פי התעודות - יש לסדר שנות ומקומות רבנותו של רבי שמואל כך (כנראה ליווה את חותנו במקומות שכיהן כאב"ד):
ר' אלטר יחיאל חיים נולד לאביו ר' זלמן [בן ר' מנשה] זילבערבערג [כנראה - ע"פ מציבה הנ"ל - לבית לוי] ולאמו רבקה בת ר' ברוך, סביבות השנים תקע"ח-תק"פ.
בשנת תר"ב אלטר זילבערבערג נשא את שרה לאה ראבינאוויטש בת שמואל ודאבא בקאלושין, לפי הרשום בתעודת נישואין הכלה נולדה ב Kalwry [?] שאצל Włodawa [וולאדאווא] ולפי הנרשם עדיין גרה שם עם הוריה בשנת תר"ב.
בשנת תר"ג נולדה להם בתם מינדל בקאלושין.
בשנת תר"ה כבר נמצא בשעדליץ - כנראה עבר שם עם חמיו - ושם נולד לו בתו אסתר פייגא/פייא [כנראה על שם אמו של ר' שמואל].
בשנת תר"ח נמצא בלאוויטש ובאותה שנה נפטרה בתו הנ"ל ונולדה לו בת בשם נחמה.
בשנת תר"ט נפטרה שם בתו טאבא.
בשנת תרי"א נפטרה שם בתו יאכט [בגיל 2].
בשנת תרי"ב נפטר שם בנו שמחה בונם [בגיל 1].
ונולדו לו ונפטרו שם איזה ילדים עד תרכ"ד [נלאתי להעתיקם].
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 205 אורחים