הערש כ''ץ כתב:עזריאל ברגר כתב:דרומי כתב:איני מדבר על יהודים פרטיים טובים ורבים, בלי עין הרע, אלא על הציבור המאורגן ככלל
גם אני...
אנשים פרטיים סוררים יש בכל ציבור, וגם אנשים פרטיים טובים יש בכל ציבור.
אבל מצב הצניעות בציבור החרדי - הרבה יותר טוב מכל ציבור אחר...
תרשה לי לגחך.
השאלה היא מהו הציבור החרדי ומהו 'הציבור האחר'.
אם הציבור החרדי זה החזונאישניקים והבריסקערס עם העדה החרדית והציבור האחר זה מזרוחניקים של גבעת שמואל ודומיהם, אתה צודק.
אבל אם הציבור החרדי זה ישיבישרס וחבדניקים והציבור האחר זה מרכז הרב והר המור אתה טועה בגדול.
אתה אינך יודע מה אתה סח.
הרב עזריאל לא טועה, והוא גם מכיר את הציבור הדת"לי מקרוב.
וגם אני מכיר, כולל מרכז הרב, והתאכזבתי מאד להיווכח שגם שם המצב לא מרנין. אולי זה רק בשכבת הגיל הצעירה יותר, ואולי חוק המספרים הקטנים שנו כאן. אינני יודע. כמובן פשיטא שהם טובים מהדת"ל הקלאסי (את אברכי הר המור באמת איני מכיר, אולי שם טוב יותר).
ואצל הציבור הדת"לי הקלאסי (לא גבעת שמואל! לא "לייטים"!), נשים בוגרות אולפנות ובעליהן בוגרי מכינות קדם צבאיות וישיבות הסדר כמעט מכל הסוגים, המצב כיום מחפיר ממש. מזעזע. ואני אומר זאת בצער. אני מתרשם שיש בציבור הדת''לי הקלאסי (הערכי, לא "דתילונים") ירידה גדולה מאד גם בייחס למה שהיה אצלם בעבר.
ולא שאצלנו אין מה לשפר, בהחלט יש, וגם אצלנו יש מנעד של סגנונות, שמורים יותר, שמורים פחות, ולמרבה הצער - גם שמורים הרבה פחות. אבל עם כל הטרוניות וההלקאות העצמיות, עדיין אין כל מקום להשוואה. למרבה הצער, בשמחות במגזר הדת''ל (כנ"ל -לא הלייטים!), כמעט א"א להוציא שם שמים, ברכה, תפילה או ד"ת מבלי שיהיה מול דבר שבערווה. וזה הולך ונעשה יותר גרוע, הלוואי שיצליחו להזיז שם משהו בזה לכיוון החיובי.
אני כבר לא מדבר על תרבות החופשיות הכמעט גמורה שבין גברים לנשים ואף בין נערים לנערות (!), לפחות בכל מה שנוגע לדו שיח חופשי (לאלה ש"שומרים נגיעה".. [תסלחו לי על השימוש במטבע הלשון המגעיל הזה] ).