אברהם שרייבר כתב:יתכן שאלו הדברים הקשים יתהפכו באיזה יום לדמיונות בעלמא...
אם יתברר שהכתוב בקובץ שהעלה הרב ר. ספראי לא היה ולא נברא, אשמח מאד.
אברהם שרייבר כתב:יתכן שאלו הדברים הקשים יתהפכו באיזה יום לדמיונות בעלמא...
בברכה המשולשת כתב:כדכד כתב:עצם ההגדרה שזו "הוקעת עב"ז" היא הלה"ר הגדול ביותר שיכול להיות
אז מה אמורים לעשות כדי להתריע בעניין עבו"ז?
עקביה כתב:כדכד כתב:רק להעיר שע"ז היא 6אחת מג' עבירות חמורות
ואילו לה"ר שקולה כנגד כל ג' עבירות חמורות
אתה מבין מכך שלה"ר חמורה מג' עבירות החמורות?
כדכד כתב:חוץ מזה אם כתוב שמשהו הוא כנגד משהו אחר ועוד כמה דברים אז זה די אומר שהוא יותר חמור.
עקביה כתב:לה"ר
במסתרים כתב:עקביה כתב:לה"ר
התוספות (סוטה י ב) הקשו למה לא נחשב בין החמורות לענין יהרג ואל יעבור. וצ"ע.
צופה_ומביט כתב:שכחנו לגמרי מה פירוש עבודה זרה [וחיים בזה בדמיונות על שוטים פרימיטיבים שמשתחווים לבובות ומביאים להם אורז], וגם בלי "עבודה" - מהו איסור האמונה והדעה "לא יהיה לך אלהים אחרים על פני", וצריך לחזור וללמוד היטב את הלכות יסודי התורה והלכות עבודה זרה. "העיקר", כמו שקוראים לזה חז"ל והרמב"ם.
צופה_ומביט כתב:צופה_ומביט כתב:שכחנו לגמרי מה פירוש עבודה זרה [וחיים בזה בדמיונות על שוטים פרימיטיבים שמשתחווים לבובות ומביאים להם אורז], וגם בלי "עבודה" - מהו איסור האמונה והדעה "לא יהיה לך אלהים אחרים על פני", וצריך לחזור וללמוד היטב את הלכות יסודי התורה והלכות עבודה זרה. "העיקר", כמו שקוראים לזה חז"ל והרמב"ם.
א איד כתב:וציטוטים ומשפטים אינם כלום, עד שלא יתברר מהי ההשקפה (תאולוגיה בלעז) העומדת מאחורי אותם ציטוטים.
שהרי מציטוטים ניתן להוכיח גם שהתנ"ך מאמין, חלילה, בהגשמה,
והזהר והמקובלים מאמינים, חלילה, בשניות וריבוי (ועל הדבר הזה החרימם הר' יחיא קאפח!),
וכן הרמב"ם, וכן החסידים, וכו' וכו'.
עקביה כתב:כדכד כתב:חוץ מזה אם כתוב שמשהו הוא כנגד משהו אחר ועוד כמה דברים אז זה די אומר שהוא יותר חמור.
אוי ואבוי!
סלח לי, אבל מי שחושב שלה"ר חמור יותר מע"ז או מג"ע או משפ"ד, נפל בפח "האגדות המשבשות את הדעות" (כלשון הראב"ד בהל' תשובה).
צופה_ומביט כתב:מצטער, אבל קשה לי לשתוק, ולא יתכן לשתוק, ואסור לשתוק.
מדברים פה כל כך הרבה על עלונים פנימיים של קבוצה קטנה בלי הרבה השפעה [אם בכלל], ואף מילה על עמוד-טור ביזיוני ומביש בעיתון הרשמי של המפלגה החסידית הגדולה בארץ, שיש לה ח"כים והשפעה רבתי בכל מקום ומקום, שמחקה במחי יד כמה בנים ת"ח עצומים של נפטרת כאילו לא נולדו מעולם [לנפטרת היו רק בן ובת, כי רק אלו יישרו איכשהו קו עם המערכת], ושעשתה מהנפטרת המיוחסת הדגולה והצדקת אשת המנהיג הקודם זצ"ל שמסרה נפשה על התורה של בעלה וילדיה ועל חינוך בנות ישראל, כאילו עיקר מעלתה בעולמה היתה ההתבטלות [המומצאת] שלה לאחיין שלה, ושבאותה נשימה מזערה את מעלת והשפעת בעלה זצ"ל למינימום האפשרי. מפלגה שעשתה הכל כדי שהאחים הגדולים בני המנהיג הקודם זצ"ל לא יהיו יחד בלוויה ולא ישבו יחד שבעה, ומשלא עלה בידם ניתקה מים וחשמל לדירת הנפטרת ובעלה זצ"ל אבי הבנים כדי שלא יוכלו לשבת שם שבעה. מפלגה שבוחריה הצעירים נצפו והוסרטו תולשים מודעות אבל על הנפטרת הדגולה רק כי מוזכרים שם אותם בנים הנ"ל. מפלגה ש"מתפארת" [ואחרים מפארים אותה] בכך שלא פוצצו את הלוויה עצמה באלימות [כדרכם עד עתה], מפלגה שאין בין פרסומיה הרשמיים לבין העלונים של אותה קבוצה קטנה ולא כלום, ואין בין מעשיה בנושא לבין מעשי אותה קבוצה קטנה ולא כלום. למעט ההבדל האמור: זו קבוצה קטנה בלי השפעה על אף אחד, וזו המפלגה החסידית הגדולה בארץ שיש לה ח"כים והשפעה רבתי בכל מקום ומקום.
וכל זה למה? כי החליטו על פלוני מה שהחליטו [עיין ערך העלונים הנ"ל והיינו הך, ואולי עוד יותר], ומעתה כל כלל ישראל מחויבים לזה, ואם לאו - דינם מורידין ולא מעלין והותרה כל התורה כולה כולל הכל בכל מכל כל עבור זה.
[ושלא ימכרו לאף אחד קשקושים שהכל שלא בידיעת המנהיג (מותר להם להאמין בזה? ונניח שלא בידיעתו, מה בכך?). אכן, זה הכל לא "בידיעת" המנהיג. זה הכל "בהוראת והכוונת" המנהיג, ועל ידו ה"מנהיגים" הכלומניקים הבאים בתור. ורק אידיוט מוחלט חושב אחרת].
ספרו לי אחר כך על "הלכות לשון הרע, אויויוי" ועל צקצוקי "זו לא עבודה זרה, אויויוי".
הייתי אומר "תתעוררו עכשיו לפני שכבר יהיה מאוחר מדי", אבל אני חושש שכבר מזמן מאוחר מדי.
חכו חכו מה יהיה כשיגיע תורו של הדור הבא במפלגה הזו. אוהו מה שילך שם. [וכבר היום הולך, ובעוד מפלגה גדולה עם כמה כלומניקים "ממשיכים"].
כנראה רק המשיח יציל אותנו מהמנהיגים האלה, שכבר ניבאו עליהם הצדיקים האמיתיים הקודמים.
מדברים פה כל כך הרבה על עלונים פנימיים של קבוצה קטנה בלי הרבה השפעה [אם בכלל], ואף מילה על עמוד-טור ביזיוני ומביש בעיתון הרשמי של המפלגה החסידית הגדולה בארץ, שיש לה ח"כים והשפעה רבתי בכל מקום ומקום, שמחקה במחי יד כמה בנים ת"ח עצומים של נפטרת כאילו לא נולדו מעולם [לנפטרת היו רק בן ובת, כי רק אלו יישרו איכשהו קו עם המערכת], ושעשתה מהנפטרת המיוחסת הדגולה והצדקת אשת המנהיג הקודם זצ"ל שמסרה נפשה על התורה של בעלה וילדיה ועל חינוך בנות ישראל, כאילו עיקר מעלתה בעולמה היתה ההתבטלות [המומצאת] שלה לאחיין שלה, ושבאותה נשימה מזערה את מעלת והשפעת בעלה זצ"ל למינימום האפשרי. מפלגה שעשתה הכל כדי שהאחים הגדולים בני המנהיג הקודם זצ"ל לא יהיו יחד בלוויה ולא ישבו יחד שבעה, ומשלא עלה בידם ניתקה מים וחשמל לדירת הנפטרת ובעלה זצ"ל אבי הבנים כדי שלא יוכלו לשבת שם שבעה. מפלגה שבוחריה הצעירים נצפו והוסרטו תולשים מודעות אבל על הנפטרת הדגולה רק כי מוזכרים שם אותם בנים הנ"ל. מפלגה ש"מתפארת" [ואחרים מפארים אותה] בכך שלא פוצצו את הלוויה עצמה באלימות [כדרכם עד עתה], מפלגה שאין בין פרסומיה הרשמיים לבין העלונים של אותה קבוצה קטנה ולא כלום, ואין בין מעשיה בנושא לבין מעשי אותה קבוצה קטנה ולא כלום. למעט ההבדל האמור: זו קבוצה קטנה בלי השפעה על אף אחד, וזו המפלגה החסידית הגדולה בארץ שיש לה ח"כים והשפעה רבתי בכל מקום ומקום.
וכל זה למה? כי החליטו על פלוני מה שהחליטו [עיין ערך העלונים הנ"ל והיינו הך, ואולי עוד יותר], ומעתה כל כלל ישראל מחויבים לזה, ואם לאו - דינם מורידין ולא מעלין והותרה כל התורה כולה כולל הכל בכל מכל כל עבור זה.
[ושלא ימכרו לאף אחד קשקושים שהכל שלא בידיעת המנהיג (מותר להם להאמין בזה? ונניח שלא בידיעתו, מה בכך?). אכן, זה הכל לא "בידיעת" המנהיג. זה הכל "בהוראת והכוונת" המנהיג, ועל ידו ה"מנהיגים" הכלומניקים הבאים בתור. ורק אידיוט מוחלט חושב אחרת].
ספרו לי אחר כך על "הלכות לשון הרע, אויויוי" ועל צקצוקי "זו לא עבודה זרה, אויויוי".
הייתי אומר "תתעוררו עכשיו לפני שכבר יהיה מאוחר מדי", אבל אני חושש שכבר מזמן מאוחר מדי.
חכו חכו מה יהיה כשיגיע תורו של הדור הבא במפלגה הזו. אוהו מה שילך שם. [וכבר היום הולך, ובעוד מפלגה גדולה עם כמה כלומניקים "ממשיכים"].
כנראה רק המשיח יציל אותנו מהמנהיגים האלה, שכבר ניבאו עליהם הצדיקים האמיתיים הקודמים.
אברהם שרייבר כתב:עקביה כתב:קראת את הקובץ האחרון?
אם לא, קרא אותו בבקשה, ואם כן, מה פשר סימן השאלה לאחר המילה 'בכת'?
מדוע נשמת וקה אכסוף טוב יותר משטריימל וקוגל?
אתה תופס סממנים חיצוניים כלשהם ומתעלם מכל מה שנמצא מעבר להם.
עוד לא.
כוונתי בנשמת וקה אכסוף היא - כמובן, שכל החסידים חיים באותו חינוך, וקבוצה זו [לא כת] - מגזימים, ואין כאן לא עבודה זרה ולא כת ולא איומים.
צופה_ומביט כתב:חכו חכו מה יהיה כשיגיע תורו של הדור הבא במפלגה הזו. אוהו מה שילך שם.
ארזי ביתר כתב:צופה_ומביט כתב:חכו חכו מה יהיה כשיגיע תורו של הדור הבא במפלגה הזו. אוהו מה שילך שם.
כשיגיע תורו של הדור הבא במפלגה הזו - תבער שם אש המחלוקת בלהבה אדירה, וישכחו לגמרי מהמחלוקת הנוכחית שהולכת וגוועת...
דרומי כתב:כבר כתבתי שאנשי כנה"ג ביטלו את היצר דע"ז וזה לא בא כ"כ בקלות היום.
את הטיפשות, העקשנות, המדות הרעות וכו' לא ביטלו אנשי כנה"ג וזה מה שאנו רואים בשפע, לדאבוננו.
אגב, מעניין אותי האם הסיפור המסופר כאן לגבי תפילת פורים היה כצורתו, שאכן הורו לקיים את כל מצוות פורים כולל הסעודה והמשתה לפני התפלה וקריאת המגילה שהתקיימה סמוך לשקיעה? והאם ניתנה לכך איזו עילה / אמתלא כלשהי?
[כמובן שבין אם זה היה ובין אם לא אין לזה קשר לע"ז...]
אור עולם כתב:הגר"י קלופט כתב שביטלו יצרא דע"ז אבל השאירו קצת בשביל האמונת חכמים
ונתנו ידידים כתב:ההבדל ברור בין שפיות לשגעון, מי שמייחס תכונות נשגבות לאדם שאין בו אינו הזוי רק לכל היותר מדומיין, מי שמייחס גדלות מופשטת לבשר ודם הוא הזוי ואולי גם גובל בכפירה
ר' גרונם יקום פורקן כתב:ונתנו ידידים כתב:ההבדל ברור בין שפיות לשגעון, מי שמייחס תכונות נשגבות לאדם שאין בו אינו הזוי רק לכל היותר מדומיין, מי שמייחס גדלות מופשטת לבשר ודם הוא הזוי ואולי גם גובל בכפירה
אמת נכון הדבר.
עם זאת, יש משהו צבוע כשלועגים לקבוצה הזויה שרק הקצינה (מעט או הרבה, הכל בעיני המתבונן) את התפיסות המקובלות.
הרואה כתב:יש פה בארץ ישראל כמויות עצומות של עבודה זרה וגילוי עריות ואנשים מתעסקים עם סטיות דקות בהשקפה על היחס המדוייק כלפי המדינה ומחריבים עולמות על זה, והבעיות האמיתיות אף אחד לא נוגע בהם.
עקביה כתב:ככל שאני מתחלחל מהדברים החמורים הנאמרים ע"י הכת ההזויה הזאת, אינני בטוח שהם מטורפים יותר מהמשיחיסטים, וודאי שאינם אלימים יותר מגור.
איני יודע האם כת זו בודדת במועדה או לא, אבל מה שדי ברור הוא שהיה לה מצע נוח לגדול עליו.
צופה_ומביט כתב:ואם כנים הדברים, גם הליטאים חוששים מזה שמחר יתערבו להם בעלוני קופת העיר שמבטיחים ישועות על ידי טיפות מיין הסיומים, סכינים וצנצנות דבש מבורכים, ושטרי הבטחה וגזירה קדושים. [וכבר דובר במקו"א על העבודה זרה המפורשת שבזה, בפרסום עצום ובאין פוצה פה, ומוצג כמגובה כביכול בתמיכת וחתימת גדולי הדור בעצמם].
עקביה כתב:כן.
דרומי כתב:לא קל להיות יהודי מאוזן...
HaimL כתב:עקביה כתב:כן.
אבל משיח הוא מלך בו"ד, ומעתה, אף האומר על עבדו העברי שהוא מלך המשיח ועתיד להתגלות, כבודו יכול לייחס לו שטות וטיפשות, אבל לכדי ע"ז הרי לא יגיע לעולם.
דרומי כתב:איך 'מטורפים' קשור לעבודה זרה?
הרואה כתב:תחשבו אם בחצר חסידית גדולה ומוכרת יחליטו ממחר שמותר לחלל שבת היל"ת ואף יעשו מעמדי חילול שבת ויסבירו לילדים עד כמה גדול וקדוש חילול השבת שלהם.
או אם הרבי יחליט לשכב עם נשות הקהילה לעיני השמש
או קשה למצוא עוד דוגמאות מחרידות וגם אלו עדיין גדול נתלה בקטן
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 201 אורחים