יש תקוה כתב:ספר אוצר הדרשות דהוקי נעלם מהאוצר? מדוע?
איש-קראקא כתב:בע"ה
למה לא לעשות שמי שיש לו כבר הספר בגירסה קודמת שבעדכון הבא שלא יורידו אותו שהרי הוא כבר זכה בספר?
צוות האוצר כתב:משום שאנו לא מקבלים בעלות על הספרים הנכנסים לאוצר, והמחבר רשאי להוריד אותו אימתי שירצה.
איש-קראקא כתב:החילוק פשוט וברור תוכנה כשמשדרגים מבינים הקונים אם היו פונקמיות שעשו בעיות אזי בטח יש סיבה למה הורידו אותם, משום שזה לא טוב לתוכנה! אבל לא כן לגבי ספרים שכל עיקר התוכנה הוא שיהיה מלא עם ספרים! [ואין שום סיבה בעולם שיסכים לכך], ולא רק זה, אלא זה שהסכים שספר שלו יכנס לאוצר לכך הוסכם!!!
וכל בר בי רב דחד יומא יבין וישכיל זאת.
עזריאל ברגר כתב:ההסכם הוא כמובן לא לעשר שנים (הביטוי של מכירה לעשר שנים - נפוץ בחז"ל), אלא עד שבעלי הזכויות יחליטו לשנות את דעתם. וזוהי זכותם המלאה ע"פ תורה.
צוות האוצר כתב:אני רוצה להוסיף מס' מילים, אבל את דעתי האישית [b]כאיש מהצד[/b] - :
נראה לי שצריך לחלק לשניים את אוצר החכמה: החלק של טיפול בתוכנה, שדרוג, אופציות חדשות תיקונים, ציונים והוספת הספרים על שלל אפשרויותיהם, ואת החלק של גוף הוספת אלפי הספרים החדשים כל שנה.
חשבתי לעצמי, לו יצוייר כטענתך, דהיינו שיש איזו 'זכות' לרוכש התוכנה על הספרים ממש, אזי נצטרך לגבות מחיר על כל ספר וספר שנוסף בכל שנה, וממילא אם בגי' 19 היו איקס ספרים והמחיר היה בהתאם - אזי כמה יהיה המחיר ב20, ב21 וב22? אך הרי שהדבר לא קורה... וממילא המחיר לא לפי מס' הספרים ולא על 'זכויות' של הספר [גם ל'אוצר' וגם לרוכש הדיסק]
איש-קראקא כתב:ובטח בעלי הספרים לא לזה התכוונו דהרי נתנו לו את הזכות הספרים.
עזריאל ברגר כתב:איש-קראקא כתב:ובטח בעלי הספרים לא לזה התכוונו דהרי נתנו לו את הזכות הספרים.
לא מסכים איתך!
בעלי הספרים במפורש הביעו את דעתם שחזרו בהם ועכשיו הם לא רוצים שהספר שלהם יהיה נגיש בכמעט-חינם!
עזריאל ברגר כתב:אבל הם לא רוצים שהספר יהיה נגיש, ואילו היה בכוחם -היו לוקחים אותו גם למי שלא משדרג גירסא!
זה יכול להיות לא רק משיקולים כספיים אלא גם משיקולי "צנזורה" וכדו' - ייתכן שבספר כפי שפורסם יש דברים שלא היו ראויים להתפרסם...
עזריאל ברגר כתב:איש-קראקא כתב:החילוק פשוט וברור תוכנה כשמשדרגים מבינים הקונים אם היו פונקמיות שעשו בעיות אזי בטח יש סיבה למה הורידו אותם, משום שזה לא טוב לתוכנה! אבל לא כן לגבי ספרים שכל עיקר התוכנה הוא שיהיה מלא עם ספרים! [ואין שום סיבה בעולם שיסכים לכך], ולא רק זה, אלא זה שהסכים שספר שלו יכנס לאוצר לכך הוסכם!!!
וכל בר בי רב דחד יומא יבין וישכיל זאת.
הפלפול מובן ומוסכם.
אבל ע"פ תורה יש לאדם את הזכות למכור את שדהו "לעשר שנים" או לכל זמן אחר שירצה.
וזהו ההסכם שמסכימים באוצה"ח עם בעלי הזכויות.
(אני מניח שזה מגיע מהאמירה שבעל-הזכויות מסכים ברתת-וברעדה לתת את ספרו, ורוצה לשייר לעצמו את הזכות להסיר את הספר עכ"פ מכאן ולהבא ברגע שיחפוץ בכך)
אוהב אוצר כתב:ו... שורה אחרונה? לא היית משדרג מאז ועד היום?? את האמת...
אני גם חושב שעבור ה'גילוי הנאות', ההודעה וה'אזהרה' לציבור נצרכת, אבל כמו שכתבת, "בציבור כזה ענק" , הוא אמנם ענק ומגוון בדרישותיו והשתמשותיו, אבל בשביל מס' ספרים בודדים שהושמטו מתוך עשרות אלפים - הם לא ירצו לשדרג??
נו, בוא נדבר ברצינות.
אליהו חיים כתב:אם הייתי יודע מראש הייתי מזרז לקבוע לימוד בו לתקופה או להעתיק הדפים הנחוצים לי ואח"כ לשדרג.
אליהו חיים כתב:אוהב אוצר כתב:ו... שורה אחרונה? לא היית משדרג מאז ועד היום?? את האמת...
אני גם חושב שעבור ה'גילוי הנאות', ההודעה וה'אזהרה' לציבור נצרכת, אבל כמו שכתבת, "בציבור כזה ענק" , הוא אמנם ענק ומגוון בדרישותיו והשתמשותיו, אבל בשביל מס' ספרים בודדים שהושמטו מתוך עשרות אלפים - הם לא ירצו לשדרג??
נו, בוא נדבר ברצינות.
הרי כתבתי הייתי מחכה זמן מה -הכוונה עד שהשדרוג במבצע הנחת 30% בשבוע הספר או מעדכן אחרי התקדמות של גירסה אחת או שתים. (וכבר כתבתי כך מפורש בדבריי הקודמים)
אלו שיקולים חשובים בהחלטה מתי לשדרג ובאיזה מחיר ואם הייתי יודע מראש הייתי מזרז לקבוע לימוד בו לתקופה או להעתיק הדפים הנחוצים לי ואח"כ לשדרג.
למה הכרעת השאלה תלוי בהליכה על כל הקופה- לשדרג תיכף או לא לשדרג כלל.
גם לי זכור כך. וכמדומני שהודגש גם שהתוכנה נשארת בבעלות ההנהלה ולרוכשים יש רק זכות שימוש.איש_ספר כתב:בהסכם ההתקשרות בין אוצר החכמה ללקוחות, נכתב במפורש (ראיתי לפני שנים רבות) שאוצר החכמה רשאי להסיר כל ספר.
מה שנכון נכון כתב:גם לי זכור כך. וכמדומני שהודגש גם שהתוכנה נשארת בבעלות ההנהלה ולרוכשים יש רק זכות שימוש.איש_ספר כתב:בהסכם ההתקשרות בין אוצר החכמה ללקוחות, נכתב במפורש (ראיתי לפני שנים רבות) שאוצר החכמה רשאי להסיר כל ספר.
איש_ספר כתב:במחילה אני לא מבין את כל הפלפולים כאן.
הסרת ספרים מהאוצר נעשית משתי סיבות. אחת כשמתברר שהספר נכנס בלי רשות מספיקה. (אח אחד הסכים, השני מתנגד/מסרו לאוצר מידע שגוי, בפועל המשפחה לא מסכימה וכו' וכו'). שנית כשמתברר שהספר מכיל תכנים בעייתים ובטעות נכנס לאוצר.
יוצא פוניבז' כתב:איש_ספר כתב:במחילה אני לא מבין את כל הפלפולים כאן.
הסרת ספרים מהאוצר נעשית משתי סיבות. אחת כשמתברר שהספר נכנס בלי רשות מספיקה. (אח אחד הסכים, השני מתנגד/מסרו לאוצר מידע שגוי, בפועל המשפחה לא מסכימה וכו' וכו'). שנית כשמתברר שהספר מכיל תכנים בעייתים ובטעות נכנס לאוצר.
המדובר כאן היה בספרים שנכנסו ברשות גמורה, אולם לאחמ"כ בעל הזכויות החליט להסירן.
(אנקוב דוגמא, קובץ מקבציאל של אהב"ש, היה בעבר בתוכנה הכללית, אולם לאחמ"כ עבר לחבילה של ההוצאה).
חזור אל “אוצר החכמה - תיקונים והערות”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 39 אורחים