עקביה כתב:שם השיר הוא "סול א קקש" ופירוש השם הוא - התרנגול קורא.
הנה תרגום מילולי שנעשה בידי סבתי לאוי"ט.
התרנגול כבר קורא
עמוד השחר כבר עולה,
ביערות הירוקים,
בשדות המישורים
מטילת ציפור.
ציפור מיוחדת
ציפור נהדרת,
רגליה זהובות
כנפיה ירוקות,
לי היא מצפה.
המתיני ציפור המתיני,
את תמיד המתיני,
כשאלוקים ירצה,
אז אני שלך אהיה.
מתי זה כבר יהיה,
מתי זה כבר יהיה?
יבנה המקדש, עיר ציון תמלא,
אז זה יהיה, אז זה יהיה.
אליפלט כתב:שמעתי לפני הרבה שנים מסבי ז"ל שיש קטע חמישי. בזמנו הוא כתב לי את זה אבל אבד ושכחתי.
אני זוכר רק שמסתיים ב 'ומפני חטאינו גלינו מארצינו'.
אשמח לקבל מידע כלשהו
בריושמא כתב:הנה המלים המקוריות בשפה ההונגרית - והן לא מסבתי ע"ה:
Szól a kakas már,
majd megvirrad már,
Zöld erdõben, sík mezõben,
sétál egy madár.
Micsoda madár,
micsoda madár!
Kék a lába, zöld a szárnya,
engem oda vár.
Várj, madár, várj,
Te csak mindig várj,
Ha az Isten neked rendelt
Tied leszek már.
Szól a kakas már,
majd megvirrad már,
Adoneynu r'ey v'onyeynu,
Miért nincs az már?
סגי נהור כתב:עקביה כתב:שם השיר הוא "סול א קקש" ופירוש השם הוא - התרנגול קורא.
הנה תרגום מילולי שנעשה בידי סבתי לאוי"ט.
התרנגול כבר קורא
עמוד השחר כבר עולה,
ביערות הירוקים,
בשדות המישורים
מטילת ציפור.
ציפור מיוחדת
ציפור נהדרת,
רגליה זהובות
כנפיה ירוקות,
לי היא מצפה.
המתיני ציפור המתיני,
את תמיד המתיני,
כשאלוקים ירצה,
אז אני שלך אהיה.
מתי זה כבר יהיה,
מתי זה כבר יהיה?
יבנה המקדש, עיר ציון תמלא,
אז זה יהיה, אז זה יהיה.
בהשוואה עם התרגום בוויקיפדיה נראה שנחלקו חכמי ישראל אם הכנפיים ירוקות והרגליים זהובות או איפכא, ע"ש.
אליפלט כתב:שמעתי לפני הרבה שנים מסבי ז"ל שיש קטע חמישי. בזמנו הוא כתב לי את זה אבל אבד ושכחתי.
אני זוכר רק שמסתיים ב 'ומפני חטאינו גלינו מארצינו'.
אשמח לקבל מידע כלשהו
מן הסתם כתב:לעולם די ניגון סאל אה קאקאש איז א פלא פון א ניגון. וואו קומט א רבי אין אונגארן 200 יאר צוריק זאגן ”ווארט פייגעלע ווארט” ממש סהאט נישט קיין שחר די ניגון. ליבי אומר לי אז די ניגון זאגט פאר די תנועת הציונות אז מזאל צואווארטן און נישט כאפן די גאולה נאר ווען גא-ט וועט אונז באשערן. מיך זעהט דאס אויס ווי אפענע רוח הקודש.
מן הסתם כתב: ליבי אומר לי אז די ניגון זאגט פאר די תנועת הציונות אז מזאל צואווארטן און נישט כאפן די גאולה נאר ווען גא-ט וועט אונז באשערן.
לפני שאתה רואה רוח הקודש אצל הרבי, תבדוק קודם אם זה לא חלק מאיזה שיר הונגרי..מן הסתם כתב:לעולם די ניגון סאל אה קאקאש איז א פלא פון א ניגון. וואו קומט א רבי אין אונגארן 200 יאר צוריק זאגן ”ווארט פייגעלע ווארט” ממש סהאט נישט קיין שחר די ניגון. ליבי אומר לי אז די ניגון זאגט פאר די תנועת הציונות אז מזאל צואווארטן און נישט כאפן די גאולה נאר ווען גא-ט וועט אונז באשערן. מיך זעהט דאס אויס ווי אפענע רוח הקודש.
מן הסתם כתב:לעולם די ניגון סאל אה קאקאש איז א פלא פון א ניגון. וואו קומט א רבי אין אונגארן 200 יאר צוריק זאגן ”ווארט פייגעלע ווארט” ממש סהאט נישט קיין שחר די ניגון. ליבי אומר לי אז די ניגון זאגט פאר די תנועת הציונות אז מזאל צואווארטן און נישט כאפן די גאולה נאר ווען גא-ט וועט אונז באשערן. מיך זעהט דאס אויס ווי אפענע רוח הקודש.
חזור אל “אָשִׁירָה נָּא לִידִידִי”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים