יבנה כתב:פלוריש כתב:קיבלתי:
"בד"ץ חוג חתם סופר פ"ת מודיע על מהפכת כשרות ושינויים בהנהלה. אחד השינויים הדרמטיים - מינויו של גאב"ד שומרי הדת אנטוורפן הגאון הרב פנחס לייבוש פדווא לרב הפוסק. בנוסף מונה גם מנכ"ל חדש, הרב שי טננבאום".
מה זה אומר?
https://www.kikar.co.il/israel-news/sbo6j4
נסיון להחיות כשרות שהרבנות הראשית יצא נגדו.
לא מובן איך רב שחי באנטוורפן יוכל לנהל מערכת כשרות ישראלית, ואיך לא מצאו אף א׳ בישראל לתפקיד.
ישעיהו לוריא כתב:בשורה טובה תדשן עצם. תרתי משמע.
שחיטה חדשה לבשר בקר.
מהי הבנתו של הפוסק הרב עמרם פריד בכשרות ובתהליכי כשרות והכנת מזון או בפיקוח.
כמו כן, בפרסום אחד עומד בראשה ’זקן רבני גור’ (זקנה היא מעלה בפיקוח כשרות?)
בפרסום אחר עומד בראשה הפוסק הרב עמרם פריד.
מה ההדגשה לגבי רבי עמרם שהוא ’הפוסק’. האם הוא הפוסק במערכת הכשרות? סתם תואר בשביל להאדיר?
בתמונה בעיתון רואים את רבי שמואל אליעזר שטרן. מה הקשר שלו?
מי הרבנים האחראים בפועל על הפיקוח.
אודה למידע מאנשים היודעים מתוך המערכת או מקורבים אליה.
ישעיהו לוריא כתב:כמו כן, בפרסום אחד עומד בראשה ’זקן רבני גור’ (זקנה היא מעלה בפיקוח כשרות?)
אָמַר רַבִּי יוֹסִי בַּר חֲלַפְתָּא: גְּדוֹלָה זִקְנָה. שֶׁאִם זְקֵנִים הֵם [חכמי ישראל], חֲבִיבִים הֵם. וְאִם נְעָרִים הֵם, הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא מְקַפֵּץ לָהֶם אֶת הַזִּקְנָה [כראב"ע הרי אני כבן שבעים שנה].
חרסון כתב:בפורום השכן נכתב על אחד מרבני ההכשר שאין לו אמנם נסיון בשחיטה אבל הוא "יודע את ההלכות יותר מכל הרבנים" ואם אך יקפוץ אל בית המטבחיים "יקלוט את כל הפרקטיקה תוך שניה". ובכן, נדמה שמישהו התבלבל כאן בטעות עם הטיעונים כנגד לימודי ליב"ה..
הוה אמינא כתב:אבל אם היו מגישים לו מחט בתוך קורקבן ושואלים מה הדין עד היום לא היה יודע לענות!!!! עם כל הלימוד...
אליסף כתב:מותר לשאול מיהו הרב עמרם פריד? איני בני ברקי וגם לא תושב ישראל אך בשנה האחרונה אני רואה את שמו שוב ושוב באתרים החרדיים. ניכר שמישהו מיחצ"ן אותו היטב.
ובכן אני רק סקרן לדעת מיהו ומה טיבו ומיהם רבותיו?
אליסף כתב:מותר לשאול מיהו הרב עמרם פריד? איני בני ברקי וגם לא תושב ישראל אך בשנה האחרונה אני רואה את שמו שוב ושוב באתרים החרדיים. ניכר שמישהו מיחצ"ן אותו היטב.
ובכן אני רק סקרן לדעת מיהו ומה טיבו ומיהם רבותיו?
לכשיבקע כתב:הוה אמינא כתב:אבל אם היו מגישים לו מחט בתוך קורקבן ושואלים מה הדין עד היום לא היה יודע לענות!!!! עם כל הלימוד...
דווקא בהלכה הזו אי''צ לדעת את צורת הקורקבן.
למען יזמרך כתב:מעשה בטוען לרבנות שהגיע לחת"ס לקבל הורמנא, הביא לו החת"ס תרנגולת שאבדה המרה ושאלו מה דינה הנ"ל לא ידע והחת"ס לא נתן לו. שאלו הלה ומה דינה? השיב לו החת"ס שמלקקים את הכבד לראות האם יש טעם מר ובידוע שהיה מרה וסיים מי שלא יודע אתרא דמרה לא יכול להיות מרא דאתרא השיב הנ"ל לא ידעתי שבשביל להיות רב צריך לדעת ללקק
דרומי כתב:סוף סוף!
עובר ושב כתב:דרומי כתב:סוף סוף!
בושה וחרפה שאנחנו צריכים לשמוע זאת מהנ"ל, וכולם אצלנו ממלאים פיהם מים.
עקביה כתב:ביתד היום (יום ג' י"ט סיון תשפ"ד) התפרסם מכתב בעד חוג חת"ס בני-ברק.
טפח כתב:השמועות הבלתי פוסקות היו תמיד על שתי מערכות הכשרות - חוג חת"ס פתח תקווה ו"בית יוסף", שהן על הנייר בלבד וכמאן דליתא. מאידך, "בני ברק" זו מערכת שהדרדרה והושחתה.
עדיין מצפים להודעות כאלה ומפי גורמים רשמיים יותר וגם מרבני הציבור. פשע בל יתואר ששותקים בתחום כל כך בסיסי.
אליסף כתב:מנסה להבין, פ"ת אף פעם לא היתה בסדר וב"ב פעם היה הכשר טוב והיום לא?
אום אני חומה כתב:למישהו יש ידיעה ברורה לגבי בית יוסף בשרי/מפעלים/מסעדות ?
את השמועות ומה שאומרים ברחוב כולם מכירים, אני שואל על מישהו שגם יודע.
יהושפט כתב:מחריד
התמים כתב:מזעזע, רק לא הצלחתי להבין פרט אחד
בתמונת היין מופיע הכשר הרבנות הראשית, אם לטעמם היין לא כשר, מדוע יש הכשר מטעמם?
יהושפט כתב:התמים כתב:מזעזע, רק לא הצלחתי להבין פרט אחד
משהם נוכחו לדעת על מי חת"ס סמכו, הם הורידו את ההכשר, מה לא מובן
התמים כתב:יהושפט כתב:מחריד
מזעזע, רק לא הצלחתי להבין פרט אחד
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 364 אורחים