. . זה א-לי ואנוהו, התנאה לפניו במצות: ספר תורה נאה בקלף נאה בדיו נאה בלבלר אומן . .
זאב ערבות כתב:מכיוון שהעליתי את קובץ הספר לכל דכפין, מן הסתם יביא תועלת אם אעלה את הקובץ של המהדורה הבאה (שכאמור מן הסתם לעולם לא תודפס אלא אם כן ימצא איזה נדיב). במהדורה הזו נמצאים כל סימני העריכה ואני מתנצל אם זה מפריע, אך הכוונה היא שבסיום הגהת כל מסכתא להעלות את הקובץ העדכני ואין לי סבלנות בכל פעם להוריד את הסימנים. במהדורה הזו הוגה כל הנ"ך עפ"י מ"ג ארטסקרול (אך לא החומש) ומקצת עוז והדר, ומהגמרא מסכתות ברכות פסחים ושבת עד פרק במה בהמה. איני מתימר שמהדורה זו נקייה משיבושים וטעויות אך בהחלט היא משופרת בהרבה מהקודמת וכבר כתבתי במקום אחר שמן הסתם יש בין מהדורת הדפוס למהדורה זו קרוב למאה אלף שינויים (זה לא מופרך, שינוי יכול להיות הוספת או החסרת פסיק). ודרך אגב במהדורה זו נשמטו כמה וכמה דברים וכל השמטה מסיבה זו או אחרת.
זאב ערבות כתב:מצורף קובץ של הספר משנת תשע"ה. החידוש העיקרי שיש בו דברים שנשמטו או ששונו במהדורת הדפוס.
בדרך אגב כל הספרים שנותרו אצל המפיץ יועברו לרשות בני הגר בירושלים בימים הקרובים והוא ימכור אותם במחיר מוזל בסביבות 50-60 שקל. פשוט אין לי אפשרות להעבירם למאנסי (צריך לעלות בסביבות 1000 דולר) ואין איפה לאחסן אותם בארץ וכפי שכבר כתבתי לעיל, ככל הנראה לא תהיה מהדורת דפוס נוספת אלא אם כן יבא איזה נדבן, דבר שאני מאוד מסופק בו.
זאב ערבות כתב:מצורף קובץ של הספר משנת תשע"ה. החידוש העיקרי שיש בו דברים שנשמטו או ששונו במהדורת הדפוס.
בדרך אגב כל הספרים שנותרו אצל המפיץ יועברו לרשות בני הגר בירושלים בימים הקרובים והוא ימכור אותם במחיר מוזל בסביבות 50-60 שקל. פשוט אין לי אפשרות להעבירם למאנסי (צריך לעלות בסביבות 1000 דולר) ואין איפה לאחסן אותם בארץ וכפי שכבר כתבתי לעיל, ככל הנראה לא תהיה מהדורת דפוס נוספת אלא אם כן יבא איזה נדבן, דבר שאני מאוד מסופק בו.
זאב ערבות כתב:לבי במערב כתב:יישר חילי' לאורייתא!
הנדיבות וטובת־העין אינן מובנות 'מאליהן' כלל וכלל.
בא ספרו לפני, והתענגתי על ההיקף והעושר בכל מובן. וכעת אשמח להשתמש גם בקובץ הדיגיטלי ולנסות להשוות את חוויית העיון...
[לסוף דבריו, יתכן שנצרך הי' פרסום כלשהו בכלים המקובלים באה"ק ת"ו].
כשיצא הספר לאור שכנע אותי אחד מחברי הפורום לשים מודעת אינפורמציה בעתוני השבת הנפוצים (כגון יתד, לא במשפחה ודומיו) למרות סלידתי מפרסומת, והוא אף עזר אף בכתיבת הדברים, ומסופקני שהדבר גרם למכירת ספר אחד שלא היה נמכר לולי זאת. ספר מסוג זה צריך לדבר בעד עצמו ולא דורש פרסומת, והכי מישהו צריך לפרסם את רש"י?
האויצרניק כתב:לדעתי חבל מאד שלא היה אפילו פרסום מינימלי, לא אכחד שלא ראיתי את הספר בכל חנות בה הייתי, ולולא אשכול זה, אפשר שמעולם לא הייתי מתוודע לספר
זאב ערבות כתב:(תעיינו בערך עיל ולמרות שזה בין המצרים תעלה על שפתכם בת צחוק, וגם כמה מחברי הפורום סוברים כך)
חיים סופר כתב:זאב ערבות כתב:(תעיינו בערך עיל ולמרות שזה בין המצרים תעלה על שפתכם בת צחוק, וגם כמה מחברי הפורום סוברים כך)
עיינתי שם ולא הבנתי מה גורם שם לצחוק
לבי במערב כתב:יש לציין כי באתר 'ספרי אור החיים' מופיע שבשלשה סניפים (אשדוד - [רבי] יהודה הנשיא, ירושלים - הר נוף, קרית ספר - חפץ חיים 7) עדיין קיים הספר (ושם מחירו כפול, כמובן).
רציני כתב:ייש"כ גדול.
בעמוד 20 בוורד (אין בספר עמודים). בד"ה (הרשימה כוללת וכו'. איני יודע למה משמש הסימן של פתיחת סוגריים שבראש מילת הרשימה, וגם לא ברור איפה הוא מסתיים.
באותו דיבור, הפסיק אחרי מילת ואחרים יש בו ריוח קודם וצריך להוציאו.
זאב ערבות כתב:ת"ח מב"ב תפס יוזמה ולקח על עצמו (בלי שבקשתי, אפילו איני יודע מיהו פרט לשמו) לשווק את 200 העותקים שעדיין נשארו, ואף הדפיס מודעה ויצר קשר עם יפה נוף לשם כך והוסיף ש"ספר כזה חייב להיות בכל בית יהודי ובכל בית מדרש".
האויצרניק כתב:מהו המבצע?
זאב ערבות כתב:הבעיה עם הרד"ק שהוא מפרש רק חלק מהנ"ך ואת הש"ס בכלל לא, כך שלכתחילה אוצר המלים מצומצם בהרבה מזה של רש"י.
משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:הבעיה עם הרד"ק שהוא מפרש רק חלק מהנ"ך ואת הש"ס בכלל לא, כך שלכתחילה אוצר המלים מצומצם בהרבה מזה של רש"י.
אכן, אך לא חסר פירושים מרד"ק ויש גם ספר השרשים והמכלול.
הלוואי שמישהו ירים את הכפפה ויעשה ספר כזה גם לפירושי הרד"ק, אך זה לא נראה באופק.
זאב ערבות כתב:משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:הבעיה עם הרד"ק שהוא מפרש רק חלק מהנ"ך ואת הש"ס בכלל לא, כך שלכתחילה אוצר המלים מצומצם בהרבה מזה של רש"י.
הלוואי שמישהו ירים את הכפפה ויעשה ספר כזה גם לפירושי הרד"ק, אך זה לא נראה באופק.
אולי תשנס מתניך... תתחיל ובע"ה בעוד שלשים וחמש שנה תזכה להדפיס
משה לוי11 כתב:[size=85]ספר השרשים
משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:הבעיה עם הרד"ק שהוא מפרש רק חלק מהנ"ך ואת הש"ס בכלל לא, כך שלכתחילה אוצר המלים מצומצם בהרבה מזה של רש"י.
הלוואי, אך אין לי מספיק ידע בדקדוק [ועוד] בשביל זה.
[האמת שפעם תכננתי (ועדיין בל"נ, רק שלע"ע הפסקתי) לעשות ליקוט של כל דברי האור החיים הקדוש לפי נושאים ומפתחות, עם הערות, מקורות ומקבילות וכדו'.]
זאב ערבות כתב:משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:הבעיה עם הרד"ק שהוא מפרש רק חלק מהנ"ך ואת הש"ס בכלל לא, כך שלכתחילה אוצר המלים מצומצם בהרבה מזה של רש"י.
[האמת שפעם תכננתי (ועדיין בל"נ, רק שלע"ע הפסקתי) לעשות ליקוט של כל דברי האור החיים הקדוש לפי נושאים ומפתחות, עם הערות, מקורות ומקבילות וכדו'.]
והנה נתמלאה בקשתך וכעת יצא לאור בניו סקוור ספר מפתח של חיים מלוקט מכל ספרי אור החים הקדוש. ראה דוגמא בקובץ
964 עמ'
במסתרים כתב:משה לוי11 כתב:[size=85]ספר השרשים
ובו עיקרי פירושיו ורובי תורתו על ענינים אלה.
כמדומני שבביאור על נ"ך נכפלו לפי סדר הפסוקים וצ"ב אם יש חידושים רבים.
צירפתי דף דוגמא ושם נראה בבירור שהמובאות הן מלאות לפי הנושא, לפעמים בקצרה ולפעמים בארוכה, וכן יש שם מקבילות. אמנם הערות אין, אך אם אתה יודע היכן לחפש, יש היום מהדורות חדשות עם הערות.משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:משה לוי11 כתב:זאב ערבות כתב:הבעיה עם הרד"ק שהוא מפרש רק חלק מהנ"ך ואת הש"ס בכלל לא, כך שלכתחילה אוצר המלים מצומצם בהרבה מזה של רש"י.
והנה נתמלאה בקשתך וכעת יצא לאור בניו סקוור ספר מפתח של חיים מלוקט מכל ספרי אור החים הקדוש. ראה דוגמא בקובץ
964 עמ'
וואו! משמח מאוד. כה לחי.
ואכן הקדימוני, שמחה מהולה בעצב. אמנם נראה מקופיא שליקטו בעיקר פנינים קצרים, ושאיפתי הייתה לעשות ליקוט יותר מלא עם מקבילות, ציונים והערות;
ובכל אופן כנראה שכבר אוותר על להוציא חיבור כזה, למרות שעבדתי עליו די הרבה.
מחיפוש בגוגל מצאתי רק למכירה רק בשתי חנויות בחו"ל.
אני יודע שכת"ר אינו המפיץ אך אולי יודע בכ"ז אם יגיע לארץ בע"ה?
זאב ערבות כתב:צירפתי דף דוגמא ושם נראה בבירור שהמובאות הן מלאות לפי הנושא, לפעמים בקצרה ולפעמים בארוכה
משה לוי11 כתב:נראה מקופיא שליקטו בעיקר פנינים קצרים, ושאיפתי הייתה לעשות ליקוט יותר מלא עם מקבילות, ציונים והערות[/size]זאב ערבות כתב:צירפתי דף דוגמא ושם נראה בבירור שהמובאות הן מלאות לפי הנושא, לפעמים בקצרה ולפעמים בארוכה
וליתר דיוק:
אבל מהמעט שראיתי ניכר שמדובר באור גדול.
"ודרך שם יורד אור החיים ממקור עליון, ומחבר נפש קדושה עם מקורה" (אור החיים הקדוש ויקרא כו יא).
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים