שמואל אריאל כתב:אם יורשה לי לספר סיפור: בזמנו שכרנו דירה שהיו בה שני כיורים צמודים ללא מחיצה מוגבהת ביניהם. ת"ח אחד שביקר בביתי העיר לי על כך. שאלתי על כך את הגרי"י נויבירט זצ"ל, ותשובתו היתה: בוא איתי אל הבית של הגרש"ז, ואראה לך שיש לו רק כיור אחד בבית...
עזריאל ברגר כתב:שמואל אריאל כתב:אם יורשה לי לספר סיפור: בזמנו שכרנו דירה שהיו בה שני כיורים צמודים ללא מחיצה מוגבהת ביניהם. ת"ח אחד שביקר בביתי העיר לי על כך. שאלתי על כך את הגרי"י נויבירט זצ"ל, ותשובתו היתה: בוא איתי אל הבית של הגרש"ז, ואראה לך שיש לו רק כיור אחד בבית...
התשובה איננה מובנת כלל.
אם יש רק כיור אחד - אז יש הפרדה בין המשטחים השונים (הנקראים בשם-המושאל "שיש"), וגם לא כל כך משתמשים במים חמים בכיור.
כשיש שני כיורים וביניהם אין מחיצה - גרע טפי.
כדכד כתב:עזריאל ברגר כתב:שמואל אריאל כתב:אם יורשה לי לספר סיפור: בזמנו שכרנו דירה שהיו בה שני כיורים צמודים ללא מחיצה מוגבהת ביניהם. ת"ח אחד שביקר בביתי העיר לי על כך. שאלתי על כך את הגרי"י נויבירט זצ"ל, ותשובתו היתה: בוא איתי אל הבית של הגרש"ז, ואראה לך שיש לו רק כיור אחד בבית...
התשובה איננה מובנת כלל.
אם יש רק כיור אחד - אז יש הפרדה בין המשטחים השונים (הנקראים בשם-המושאל "שיש"), וגם לא כל כך משתמשים במים חמים בכיור.
כוונת מר כמו ההלכה שנשנתה ביורה דעה צה, ה-ו שאסור להניח כלי של חלב ליד כלי של מלח שמא ישפך חלב למלח וינתן בבשר אבל מותר להניח כלי של חלב ליד כלי של בשר מפני שזהירים שלא יתערבו?
אולם בנ"ד מה כבר יכול להשפך מכיור בשרי לכיור חלבי? המים עם הסבון שבהם שוטפים את הכלים?
עזריאל ברגר כתב:כדכד כתב:עזריאל ברגר כתב:שמואל אריאל כתב:אם יורשה לי לספר סיפור: בזמנו שכרנו דירה שהיו בה שני כיורים צמודים ללא מחיצה מוגבהת ביניהם. ת"ח אחד שביקר בביתי העיר לי על כך. שאלתי על כך את הגרי"י נויבירט זצ"ל, ותשובתו היתה: בוא איתי אל הבית של הגרש"ז, ואראה לך שיש לו רק כיור אחד בבית...
התשובה איננה מובנת כלל.
כוונת מר כמו ההלכה שנשנתה ביורה דעה צה, ה-ו שאסור להניח כלי של חלב ליד כלי של מלח שמא ישפך חלב למלח וינתן בבשר אבל מותר להניח כלי של חלב ליד כלי של בשר מפני שזהירים שלא יתערבו?
אולם בנ"ד מה כבר יכול להשפך מכיור בשרי לכיור חלבי? המים עם הסבון שבהם שוטפים את הכלים?
לא אמרתי שזוהי חובה גמורה.
אמרתי שה"קל-וחומר" - פריכא.
חיימקה כתב:בספרו החדש על בשר בחלב, כתב הרב ויא שליט"א שהשיעור הוא: 25 ס"מ.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 235 אורחים