הודעהעל ידי ושא_נס » ד' יולי 17, 2024 10:12 pm
זו כבר מסורת שאיני זוכה להבין את דבריך.
"אתה תתן אפס מידע" - לא אדע מה אתה שח, הרי בכמה ענינים בפורום הנכבד הזה עניתי את חלקי בענינים רבים, בהם ענינים שדומה אני כי כמעט אין מי שיכול להשיב עליהם בסגנון שלי כי התמחיתי בהם בס"ד (איני בא פה דרך גאוה, אלא דרך ציון עובדה בעלמא, וכשם שיש לי תחומים שלי כך יש רבים שיש להם תחומים שלהם ואין טובים מהם בתחומים אלו, כבודו גופיה לתורת חסידי אשכנז ונספחותיה, והחכם קאצ'קלה שיחיה לתורת הרב ערכי הכנויים בכל ספרי קדשו, וכהנה וכהנה). ושוב כלשונך הזהב בדוק נא "כיצד אני עצמי נוהג בעניין, ואם אינך יודע, צא ושוטט בפורום". ואם אתה מכוין על האצור אצלי מספרי דפוס הרבה, אינו דין לכאן, ודברים טכנים הבאים ביגיעה ובהוצאות זמן וכסף עד בלי די מובן הדבר על אי שיתופם (משל למה הדבר דומה: אדם יבקש לעצמו "פרוייקט השו"ת" או "תקליטור התורני" או "אוצר החכמה" בחינם, מוסדות אלו לא נועדו להיות מוסדות צדקה וחסד אלא הם גופים ממוניים, וכולנו שמחים בהצלחתם ובפריחתם ובשיפורם), למרות שגם בזה מעת לעת אני מעלה פה מן האצור אצלי מספרי דפוס שאצלי לפי בקשת החכמים פה, ויש לך אומ'ר הבא מן הקרוב מספר מצודת דוד דפוס ראשון ודפוס שני על ספר חגי, פוק חזי.
ואם בענין טור עם בית יוסף אני נותן אפס מידע - הרי כי כבר כתבתי וכתבת שעל דברים הבאים ביגיעה וטרם פורסמו אין מן הנהוג לבקש ולהטריח על בקשת החומר מאחרים. ובנוסף אעיר: בהרבה ספרים וקטלוגים רשמו הרושמים למיניהם במהלך הדורות שיש בין עותקים "שינויים טיפוגרפיים" או "שינוי עותק" כלשון קטלוג חב"ד, וידיעה זו לעצמה היא זהב גמור, ולמרות שלא פורט כלום מעבר להנ"ל זהו כבר קצה חוט לחוקרים, והרבה נבניתי על פי ידיעות אלו יען ידעתי כי צריך להשיג מאותם ספרים עותקים רבים להשוותם דף דף לכל אורכם, ולהבין מה השינויים והיכן הם וכיצד להגדירם ולאלו תבניות ולהכניסם ואת אופן תיעודם, כך שהביטול של המידע שיש "שינויים בין עותקים" בלא לפרט, אחר הקידה אינו במקומו. הזכרתני פה כי יש בספריה בירושלם סט של תלמוד בבלי, והיה כתוב בקטלוג [אולי כהיום כבר מחקו זאת] "קיימים שינויים בין עותקים", בלא לפרט אפילו באיזה מסכתות ומה הם השינויים).
"ומאחרים תבקש את מלוא המידע" - שוב לא אדע מה אתה שח. כל מה שביקשתי היא שאלה פשוטה: האם החוקרים לדורותיהם ב"פרסומיהם" הגלויים לכל והזמינים, אשר נועדו לשימוש בני אדם ועיונם השכלתם והחכמתם, עמדו על ענין זה. לא ביקשתי מאיש שיישב עבורי וישווה עשרות עותקים של טור עם בית יוסף דף דף, שלזה תאות ההגדרה "תבקש את מלוא המידע", אלא רק הפניה בעלמא למחקר או מחקרים בתחום במידה ומאן דהוא כבר עסק בענין, ונעלמו ממני דברי אותם חוקרים נכבדים.