נחומצ'ה כתב:הסיפור הזה עם פרטיו היה חתום עד לאחרונה, עם פטירת המְסַפר ע"ה.
על הדרך נגלה רוח הקודש גלויה של הרבי מליובאוויטאש זי"ע
ומידות תרומיות של הרבי מאמשינוב שליט"א.
אך עדיין החידה לא נפתרה מיהו אותו בנש"ק..
וכך סיפר החסיד ר' אליעזר קיין ע"ה, משכונת בית וגן בירושלים:
לצורך עסקיו בארה"ב פעמים שהטיסות היו מבצעות 'תחנות' ביעדים שונים.
בשנת תשל"ח היתה לו עצירה בדרום אפריקה. באותם שעות הוא נפגש
עם פרופסור מקומי שהזמינו לביתו.
בבית הראה לו את חדר ספריו, ועוד חדר נסתר. ולכבוד האורח הוא פתח
ונגלה לפניו ארון קודש עם גמרות ו'ראשונים'. והסביר לו הנ"ל:
אל יפלא בעיניך. אני בנש"ק, בן לא' מגדולי הצדיקים המפורסמים
לחסידות יש המשך בארץ ישראל, והיא 'אחת מהחסידות הגדולות' [זה אולי הגדרה של ר' לייזער הנ"ל]
-----
כדכד כתב:וכי נחת רוח תהיה לאבותיו הצדיקים אם יגלו מיהו?
בברכה המשולשת כתב:הרי מסתמא הסיפור לא היה, אז לא יהיה בזה שום היעדר נחת רוח לאבותיו הקדושים.
וזה דרך ישיבת הלצים הרשעים: בתחילה מרבין בדברי הבאי כענין שנאמר וקול כסיל ברוב דברים.
ומתוך כך באין לספר בגנות הצדיקים כענין שנאמר תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק
...
אבל שיחת כשרי ישראל אינה אלא בדברי תורה וחכמה. לפיכך הקדוש ברוך הוא עוזר על ידן ומזכה אותן בה. שנאמר אז נדברו יראי י"י איש אל רעהו ויקשב י"י וישמע ויכתב ספר זכרון לפניו ליראי י"י ולחושבי שמו
לבי במערב כתב:ולטעון שמאן־דהו משקר, ושמא אף ביודעין (להפך מחזקתו הידועה זה שנים, וללא כל ביסוס ראייתי לטענה כזו) - אי"ז הוצש"ר (רח"ל)?!
איש_ספר כתב:איך ר' חנוך בן ארזה קשור לסיפור?
שלחתי מייל לבנו... אם יענה לי אשתף אתכם....חרסון כתב:ב) לשאול את משפחתו של ר' חנוך בן ארזה ז"ל ולשאול אותם האם אביהם סיפר להם את הפרטים הידועים לו, בשעת מעשה.
[/size]
כדכד כתב:למה זה שמר לא יודע מיהו מישהו זה מסיר ממנו את חזקת הכשרות?
בברכה המשולשת כתב:כדכד כתב:למה זה שמר לא יודע מיהו מישהו זה מסיר ממנו את חזקת הכשרות?
לכותב אנונימי באתר אנונימי אין בדווקא חזקת כשרות.
אמנם, לאור מה שנאמר בהודעות הבאות, אני מבין שיש מקור לסיפור עוד בחיי הרב ז"ל אליו מיוחס הסיפור
ואז צריך לראות את הסיפור כפי שהובא על-ידו בחייו.
בברכה המשולשת כתב:בוודאי שצודק הרב גאון כדכד שליט"א, ובוודאי שצודק כתר"ה שליט"א
אך כפי שכתבתי לעיל, זה היה נכון אם הסיפור היה נכון
אך מכיוון שהסיפור מסתמא לא היה ולא נברא, אז זה סתם הבלים (שו"ר שרמז כן כעת הדר"ג מנהלינו שליט"א בהודעה שלפני ההודעה של כתר"ה שליט"א)
חרסון כתב:איש_ספר כתב:איך ר' חנוך בן ארזה קשור לסיפור?
לטענת המספר הוא היה שותף איתו באותה נסיעה לצרפת בה פגש בבנש"ק, אלא שרחב"א לא היה חלק מהפגישה (אינני זוכר בדיוק למה) ושמע ממנו עליה מיד לאחר מכן (מבלי שהוא חושף בפניו את זהותו).
יש לי תחושה שהסיפור 'יצא לתקשורת' רק לאחר שחנוך בן ארזה כבר שחל"ח. אבל אני לא זוכר לא את התאריך של זה ולא את של זה..
שלום וברכה
לא שמעתי מזה כלום בלתי היום.
כל טוב. יוסי בן ארזה
דרומי כתב:לגבי שאלתו של הראי"ס מה טעם צריך אדם להסתיר את יהדותו וכו' -
חרסון כתב: . . שרחב"א לא היה חלק מהפגישה (אינני זוכר בדיוק למה) . .
כמדומה שהעצירה היתה בפאריז, ובכל אופן - הם שהו שם יותר מיממה (ולא רק יצאו לרגע משדה־התעופה).זאב ערבות כתב:ובכן
בברכה המשולשת כתב:כדכד כתב:למה זה שמר לא יודע מיהו מישהו זה מסיר ממנו את חזקת הכשרות?
לכותב אנונימי באתר אנונימי אין בדווקא חזקת כשרות.
אמנם, לאור מה שנאמר בהודעות הבאות, אני מבין שיש מקור לסיפור עוד בחיי הרב ז"ל אליו מיוחס הסיפור
ואז צריך לראות את הסיפור כפי שהובא על-ידו בחייו.
זאב ערבות כתב:דרומי כתב:לגבי שאלתו של הראי"ס מה טעם צריך אדם להסתיר את יהדותו וכו' -
בנתון שיש איזשהו אמת בסיפור, יכול מאוד להיות שאמו של אותו פרופסור היא גויה.
איש_ספר כתב:חרסון כתב:איש_ספר כתב:איך ר' חנוך בן ארזה קשור לסיפור?
לטענת המספר הוא היה שותף איתו באותה נסיעה לצרפת בה פגש בבנש"ק, אלא שרחב"א לא היה חלק מהפגישה (אינני זוכר בדיוק למה) ושמע ממנו עליה מיד לאחר מכן (מבלי שהוא חושף בפניו את זהותו).
יש לי תחושה שהסיפור 'יצא לתקשורת' רק לאחר שחנוך בן ארזה כבר שחל"ח. אבל אני לא זוכר לא את התאריך של זה ולא את של זה..
שלחתי מייל לבנו והנה תשובתושלום וברכה
לא שמעתי מזה כלום בלתי היום.
כל טוב. יוסי בן ארזה
כדכד כתב:זאב ערבות כתב:דרומי כתב:לגבי שאלתו של הראי"ס מה טעם צריך אדם להסתיר את יהדותו וכו' -
בנתון שיש איזשהו אמת בסיפור, יכול מאוד להיות שאמו של אותו פרופסור היא גויה.
כלומר, אביו היה אדמו"ר ואמו היתה גויה?
קשה הראשון מן האחרון
לבי במערב כתב:כמדומה שהעצירה היתה בפאריז, ובכל אופן - הם שהו שם יותר מיממה (ולא רק יצאו לרגע משדה־התעופה).זאב ערבות כתב:ובכן
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 305 אורחים