יונת אלם כתב:הגאון המובהק רבי אהרן שכטר זללה"ה
ראש ישיבת רבנו חיים ברלין
בן מיכאל כתב:בד"ה, כעת שמעתי על הסתלקותו של הגאון רבי יהודה לנדי זצ"ל, מחבר הספרים "ויהי בימי האימפריה הפרסית", "שלוש ארצות לשביעית" ושאר ספרים.
אראל כתב:בן מיכאל כתב:בד"ה הגאון רבי יהודה לנדי זצ"ל,
אוי, חבל..
יש ממנו סרטים נפלאים על אתר קול הלשון [כבר נזכר שם בברכת המתים]:
https://www.kolhalashon.com/New/RavDaf/ ... ang=Hebrew
חבצלת כתב:חבצלת כתב:בארה"ב נלב"ע הרב שלו' יעקב דזשייקאב ז"ל שהוציא לאור בהידור רב הרבה חיבורים מגדולי עולם, גם מכת"י וגם מדפוסים ישנים.
ראו מה שכתב עליו ידידנו הרב זאב ערבות באשכול הסמוך:
של הגר"י לנדי, או אלו שבההדרת רש"י דזשייקאב?ציטרון כתב:כבר שנים שאני מנסה להשיג את ספריו
ציטרון כתב:כבר שנים שאני מנסה להשיג את ספריו. אף פעם לא הצלחתי לראות אותם בחנויות.
מישהו יודע איך אפשר להשיג ?
אראל כתב:מה שמו?
ציטרון כתב:כבר שנים שאני מנסה להשיג את ספריו. אף פעם לא הצלחתי לראות אותם בחנויות.
מישהו יודע איך אפשר להשיג ?
בן מיכאל כתב:בד"ה, כעת שמעתי על הסתלקותו של הגאון רבי יהודה לנדי זצ"ל, מחבר הספרים "ויהי בימי האימפריה הפרסית", "שלוש ארצות לשביעית" ושאר ספרים.
יונת אלם כתב:הגאון המובהק רבי אהרן שכטר זללה"ה ראש ישיבת רבנו חיים ברלין
מהפורום השכן:יונת אלם כתב:האם למאן דהו יש גישה לבני משפחתו של הגר"י לנדי זצ"ל אפשר בפרטי
ערך רב כתב:שלחתי את השאלה לכתובת המייל שלו,
האם המייל הזה עדיין זמין והוא בשימוש בני המשפחה,
והשיבו לי שאכן כן הוא.
עובדיה חן כתב:בד"ה הרב מאיר אביטבול זצ"ל הקים את ספריה הספרדית בירושלים והדפיס עשרות או מאות ספרים שלא היו בנמצא.
עובדיה חן כתב:בד"ה הרב מאיר אביטבול זצ"ל הקים את ספריה הספרדית בירושלים והדפיס עשרות או מאות ספרים שלא היו בנמצא.
בד"ה. הוזכר לשבח כאן, בתור ת"ח מופלג שאינו ידוע לרבים:עובדיה חן כתב:ב.ד.ה הגאון הגדול רבי שלמה אסולין
זנב לאריות כתב:ברוך דיין האמת
הגאון האהוב והנפלא רבי אלחנן הכהן שוימר זצוק"ל
מראשי ורבני ישיבת חברון גאולה שנים רבות ובשנים האחרות ראש ישיבת ארחות מאיר בבית-וגן
חתן הגאון רבי יוסף פרבר שליט"א [
יונת אלם כתב:ב. ד. ה.
הגאון רבי עמיהוד הלוי לוין זצ"ל רב קהילת האברכים בנתניה
מוציא לאור של כרכי "אורייתא" המפורסמים
אביו היה רבה של נתניה הג"ר משה לוין זצ"ל.
שנים רבות השפיע מהודו על נתניה בכולל שלו ובשיעוריו וב'מנין אברכים' המפורסם ברח' גבע
הארי החי כתב:בד"ה הלך לעולמו הגאון הרב ברוך ליבוביץ בן הג"ר יעקב שלמה בנו של מרן הגרב"ד זצ"ל.
למד תורה ביגיעה כל ימיו וחכמת אדם האיר פניו. הניח בנין וחתנין רבנן לשם ולתפארת [והיה מחותן עם משפ' סאלאווייציק לענפיה כמה פעמים]
נולד בשנת תש"ב ומרן הגרי"ז שימש כסנדק בברית שלו.
בעקבי הצאן כתב:יונת אלם כתב:הגאון רבי עמיהוד הלוי לוין זצ"ל רב קהילת האברכים בנתניה
מוציא לאור של כרכי "אורייתא" המפורסמים
גלאגוזים כתב:ביום חמישי האחרון נלב"ע הג"ר דב דבורץ זצ"ל, מח"ס 'ציוני דרך', ומעורכי הרמב"ם במהדורת פרנקל.
היה חתנו של הרה"צ ר' ישראל לוריא זצ"ל וגיסם של מרנן הגר"ח גרינימן, הגרא"י זלזניק, הגרח"א טורצ'ין, הגר"י ליס, והגר"י זוקובסקי.
גלאגוזים כתב:אמש נלב"ע הג"ר דוד פריימן זצ"ל מחשובי תלמידיו של מרנא הגר"ח שמואלביץ זצ"ל.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 311 אורחים