הודעהעל ידי כן מסתבר » א' ינואר 21, 2024 4:50 pm
כתב לי אחד מהחברים בפרטי:
א. רוב הנקודות והכתמים השחורים בתפו"א אינם חורים ולא קשורים לתולעים, אלא לשורשים ולקליפה.
ב. תולעים שמתפתחים בתפו"א שנרקבים הם ארוכים כמה מ"מ, ועובי הצ'יפס המתועש הוא פחות מחצי מ"מ בודד, אז אין סיכוי שיהיה שם במקור תולעת שלמה. ולכן אין איסור אכילה גם אם קצה הזנב היה אי פעם באותו שחרורית.
ותגובתי:
א. 1. אשמח אם הטיעון הזה שמדובר בשורשים ולא בריקבון יבוסס בנתונים כל שהם, הרי אם אין פיקוח על טיב הירק אין אפשרות לדעת את רמת הריקבון שלו. 2. הקליפה לא אמורה להשחיר את הצ’יפס המקולף עצמו, ובכלל אינה אמורה להיות שחורה.
ב. כמדומה שאסור לאכול גם חתיכה הכי קטנה של תולעת.