כך נשאלתי;
אצלנו בשכונה אפשר לקנות מקופת הצדקה תלושים למכולת במזומן ואז מקבלים 10 אחוז הנחה. בעל המכולת אמר לי למה אתה צריך לעבור דרך הקופה תעשה איתי ישירות. וזאת השאלה הישנה של קנית זכות רכישה בחנות בהנחה, שהרבה התירו משום שגם אם קונים מיד יש את ההנחה, וגם משום שחלק משמעותי של ההנחה משום שכך מחייבים אותך לקנות אצלם.
אך כעת דיברתי עם בעל המכולת, והוא הסביר לי את השיקול שלו, שבעצם הוא מוכן לתת 10 אחוז ללקוח טוב (תמיד מציע למי שמתחייב לקנות הכל אצלו גם הנחה זו), אך אם יש לו עלויות של אשראי, הוא לא יכול לעמוד בהנחה הזאת. ולכן אם משלמים במזומן מראש, ואז לא נזקק לקחת אשראי עבור הסחורה יכול לתת את ההנחה.
אז יש מגדירים כך, הוא צריך הלואה ויש לו רק בריבית, או הוא מבקש ממך לתת את ההלואה, וכריבית נותן לך תוספת עשר אחוז.
ויש מגדירים הוא מוכן לתת הנחה, אך הכל תלוי בכמה זה עולה לו. שאשראי הוא חלק מהעלות של המוצרים. וכמו שיש ניקיון וסידור מדפים וחשמל כו'. ולכן באמת המוצר עולה לו ביחד עם עלות האשראי. וכאשר אין לו צורך לקחת הלואה, המוצר בפועל עולה לו פחות. ואז הוא מוכר לך בהנחה בהתאם. דהיינו לא שנותן לך ריבית, אלא חוסך את העלות של הריבית ולכן מוזיל את המוצר. ולא שונה מאם יאמר אם תסדר לי הנחה בארנונה אוזיל מוצרים, כי אז העלות של המוצרים פחות.