לבי במערב כתב:תא חזי כתב:האם מישהו יכול להעלות PDF של תנ"ך פיזארו רע"א-רע"ז
(אני יודע שיש את הקובץ הזה בספריה הלאומית, אבל אני צריך זאת בשביל מאן דהוא שאין לו גישה לרשת)
https://send.magicode.me/send-file/file ... b3d29/view
רב תודות!
לבי במערב כתב:תא חזי כתב:האם מישהו יכול להעלות PDF של תנ"ך פיזארו רע"א-רע"ז
(אני יודע שיש את הקובץ הזה בספריה הלאומית, אבל אני צריך זאת בשביל מאן דהוא שאין לו גישה לרשת)
https://send.magicode.me/send-file/file ... b3d29/view
לבי במערב כתב:ביקשוני לבקש:הנבואה כתופעה אנושית כללית, יעקב לוינגר, הרמב"ם כפילוסוף וכפוסק, ירושלים תש"נ, עמוד 21-28
בתודה מראש לכל המסייעים.
חד ברנש כתב:לבי במערב כתב:ביקשוני לבקש:הנבואה כתופעה אנושית כללית, יעקב לוינגר, הרמב"ם כפילוסוף וכפוסק, ירושלים תש"נ, עמוד 21-28
בתודה מראש לכל המסייעים.
אחד מהעם כתב:סידור חלקת יהושע-ביאלא, (הוצ' גנזי מהרי"ץ), ברכת השחר בעיקר אני צריך את ברכת שלא עשני גוי.
בתודה מראש.
ר' גרונם יקום פורקן כתב:אחד מהעם כתב:סידור חלקת יהושע-ביאלא, (הוצ' גנזי מהרי"ץ), ברכת השחר בעיקר אני צריך את ברכת שלא עשני גוי.
בתודה מראש.
viewtopic.php?p=39588#p39588
פולסברג כתב:דניאל שפרבר, "על הלגיטימיות והצורך בשיטות מדעיות לשם הבנה נכונה של סוגיות בתלמוד", ב.ד.ד 6 (תשנ"ח), עמ' 32-21
אשי ישראל כתב:אני זקוק למאמר של הרב רייכמן (בדין ברכת הקידוש) שנדפס בקובץ מבקשי תורה לזכר הגרשז"א
יבנה כתב:פולסברג כתב:דניאל שפרבר, "על הלגיטימיות והצורך בשיטות מדעיות לשם הבנה נכונה של סוגיות בתלמוד", ב.ד.ד 6 (תשנ"ח), עמ' 32-21
כבר בקשת והביאו לך לפני שנה וחצי כאן http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f= ... 21#p710733
יהודה בן יעקב כתב:אשי ישראל כתב:אני זקוק למאמר של הרב רייכמן (בדין ברכת הקידוש) שנדפס בקובץ מבקשי תורה לזכר הגרשז"א
בתקווה שהכוונה לזה
סייג לחכמה כתב:הם נדפס חידושים מהגרי"ז על רות מצאתי מציינין כתבי מרן הגרי"ז ?
כ' החזו"א דדין המתברר בגמ' לפי פירוש א' מהראשונים ז"ל הדין נכון גם לשאר הפירושים אף שלדידהו אין לו מקור.
א. בשו"ת סי' פ"ח (ד"ה ואחרי).
ב. בשו"ת סי' תק"מ (מכתב א' בסופו ד"ה והרבה).
עושה חדשות כתב:בבקשה אם אפשר להעלות את ב' המקורות המובאים בקטע הבא:כ' החזו"א דדין המתברר בגמ' לפי פירוש א' מהראשונים ז"ל הדין נכון גם לשאר הפירושים אף שלדידהו אין לו מקור.
יושב_ודורש כתב:עושה חדשות כתב:בבקשה אם אפשר להעלות את ב' המקורות המובאים בקטע הבא:כ' החזו"א דדין המתברר בגמ' לפי פירוש א' מהראשונים ז"ל הדין נכון גם לשאר הפירושים אף שלדידהו אין לו מקור.
ומה היתה פתיחת המכתב המקורית??יושב_ודורש כתב:עושה חדשות כתב:ב. בשו"ת סי' תק"מ (מכתב א' בסופו ד"ה והרבה).
כדאי לציין שמה שנדפס בסי׳ תקמ נדפס כאן בלי ׳צנזורה׳.
אשי ישראל כתב:תודה לצדיקים שעוזרים כאן. איזה חסד.
אני זקוק בבקשה לשני דברים:
1 - המחזור המכונה 'מחזור הגדול' שנדפס בסלוניקי שנת ש"י לערך, ונכתב ע"י הגאון ר' בנימין הלוי, סי' נח עמ' קנו, בענין ט"ו בשבט.
ראיתי מי שכתב שהמחזור הגדול מופיע ללא שם בעותק הדיגיטלי שבתוכנת אוצרות התורה מספר מערכת 000172351.
חד ברנש כתב:אשי ישראל כתב:1 - המחזור המכונה 'מחזור הגדול' שנדפס בסלוניקי שנת ש"י לערך, ונכתב ע"י הגאון ר' בנימין הלוי, סי' נח עמ' קנו, בענין ט"ו בשבט.
איני יודע מי הפנה אותך לשם, אך הפניותו משובשת מתוכה. במהדורת סאלוניקי ש"י אין חלוקה לסימנים אלא רק בעריכה המאוחרת יותר (עם הוספות) הנקראת 'מעגלי צדק' שיצאה לאור גם כספר נפרד. ואקצר.
א מבקש כתב:אני מחפש בנרות ספר בשם 'ספר הכתב העברי' של עדה ירדני.
אולי מאן דהוא יכול להעלות כאן את הספר ממקורותיו המסועפים?
חד ברנש כתב:אשי ישראל כתב:תודה לצדיקים שעוזרים כאן. איזה חסד.
אני זקוק בבקשה לשני דברים:
1 - המחזור המכונה 'מחזור הגדול' שנדפס בסלוניקי שנת ש"י לערך, ונכתב ע"י הגאון ר' בנימין הלוי, סי' נח עמ' קנו, בענין ט"ו בשבט.
ראיתי מי שכתב שהמחזור הגדול מופיע ללא שם בעותק הדיגיטלי שבתוכנת אוצרות התורה מספר מערכת 000172351.
במקום שציינת אין מאומה על ט"ו בשבט (אע"פ שדף קנו חסר שם ברור שלא היה שם משהו על ט"ו בשבט, כי אם המשך פיוטי יו"ט פסח).
איני יודע מי הפנה אותך לשם, אך הפניותו משובשת מתוכה. במהדורת סאלוניקי ש"י אין חלוקה לסימנים אלא רק בעריכה המאוחרת יותר (עם הוספות) הנקראת 'מעגלי צדק' שיצאה לאור גם כספר נפרד. ואקצר.
על ט"ו בשבט כתבו כמה, והשניים הטובים הם: יערי וט'. והשני כדרכו 'שאל' מן הראשון הרבה. צריך לבדוק אצלם למקומה המדויק של ההפניה.
אשי ישראל כתב:אני זקוק לספר 'מועדים לשמחה' לרב טוביה פריינד, הוצאת אוצר הפוסקים, הכרך שעוסק בט"ו בשבט [רשום לי שזה כרך א, אבל בסה"ל כתוב שזה כרך ב] עמודים עה-עז.
תודה גדולה מראש לצדיקים שמסייעים כאן. מי כעמך ישראל...
חד ברנש כתב:אשי ישראל כתב:אני זקוק לספר 'מועדים לשמחה' לרב טוביה פריינד, הוצאת אוצר הפוסקים, הכרך שעוסק בט"ו בשבט [רשום לי שזה כרך א, אבל בסה"ל כתוב שזה כרך ב] עמודים עה-עז.
תודה גדולה מראש לצדיקים שמסייעים כאן. מי כעמך ישראל...
זה כרך ג.
מצורף
יוסף חיים אוהב ציון כתב:הרב חד בדרא, חד בר נש, אשמח אם תצמיא לי מהספר מועדים לשמחה על נתינת חיטים לעופות בשבת שירה. תומ"ר.
חד ברנש כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:הרב חד בדרא, חד בר נש, אשמח אם תצמיא לי מהספר מועדים לשמחה על נתינת חיטים לעופות בשבת שירה. תומ"ר.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 433 אורחים