זאב ערבות כתב:פסק הוראה בכתב ידו למעוברת לגבי אכילה ביו"כ שנתן לי. למי שאינו קורא אנגלית: נוזלים: שלשת רבעי אונקיא oz כל שלש דקות. מאכלים: אונקיא שלמה כל 9 דקות.
(תוקן מההודעה המקורית, ראו בהודעה הבאה)
פולסברג כתב:מה היתה השאלה, מעוברת סתם או מצב מיוחד?
שילה צבי כתב:משפחת שוטנשטין מחלקת לחיילים (בנוסף לגמרות דף יומי) חומשים בהוצאת ארטסקרול.
ראיתי דבר נחמד מאוד. בסוף כל פרשה מביאים מהגר"ד פיינשטיין ביאור על הסימנים (בפרשתנו- ק"ו פסוקים, יהללאל סימן). ביאורים פשוטים ויפים.
האם ביאורים אלו נדפסו במקו"א בעבר?
אני שואל כי חפני כמה שנים חיפשתי הסברים ולא מצאתי מי שמסביר על הסדר.
מגופת חבית כתב:כמדומה הדפיס ספר באנגלית על התורה לפני כמה שנים ובא פי' כל מנין הפסוקים
בהספר שיצא עתה על ספר בראשית לא ראיתי זכר מזה, וגם איני זוכר שהי' מזכיר כזאת בשיעורי החומש ביום שישי
שילה צבי כתב:משפחת שוטנשטין מחלקת לחיילים (בנוסף לגמרות דף יומי) חומשים בהוצאת ארטסקרול.
ראיתי דבר נחמד מאוד. בסוף כל פרשה מביאים מהגר"ד פיינשטיין ביאור על הסימנים (בפרשתנו- ק"ו פסוקים, יהללאל סימן). ביאורים פשוטים ויפים.
האם ביאורים אלו נדפסו במקו"א בעבר?
אני שואל כי חפני כמה שנים חיפשתי הסברים ולא מצאתי מי שמסביר על הסדר.
זאב ערבות כתב:יש בידי קונטרס באנגלית עם מאות תשובות מהגר"ד אך אין היתר לפרסמו. אך פטור בלא כלום אי אפשר והנה תשובה אחת בענין גילוח:
שאלה: יש המצטטים את מרן זצוק"ל (כלומר הגרמ"פ) שלכאורה אמר שאם כל העולם מתגלח עם מכונת גילוח חשמלית עבור גילוח חלק, זה יאסור מכונות גילוח. האם זה נכון?
תשובה: אף פעם לא שמעתי זאת!
יהודה בן יעקב כתב:שילה צבי כתב:משפחת שוטנשטין מחלקת לחיילים (בנוסף לגמרות דף יומי) חומשים בהוצאת ארטסקרול.
האם ניתן לקבל את הביאורים על הסימנים שבסוף חומש בראשית?
שמואל דוד כתב:https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=17&t=60789&p=852581#p776588
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 177 אורחים