איש_ספר כתב:לאחרונה עברתי על ספרים הסרוקים ע"י בהס"ל (רבים מהם יעלו בעדכון הקרוב) ודליתי משם את שנקרה לידי.
מן הסתם רבים מהם מופיעים בספרו של הברמן, אבל איכותם כאן היא לאין ערוך.
נשמח להעשיר את האשכול בתוי ספר נוספים.
תורה.
אמת.
למנות.
מי זה וילהלם? זה ציור ידוע של ליליין בו הוא תיאר את ר' דוד קרלינר (יש גם תמונה דומה מאד).יהודהא כתב:1.
.
מה בדיוק רצה וילהלם בציור ? אולי הספר והארובות של בתי החרושת הם שמציגים את "תורה עם דרך ארץ.
אולי ? ומה תפקיד הכינור כאן ? ואולי הוא תלמיד חכם - וגם מנגן לפרנסתו ?
איש_ספר כתב:מי זה וילהלם? זה ציור ידוע של ליליין בו הוא תיאר את ר' דוד קרלינר (יש גם תמונה דומה מאד).יהודהא כתב:1.
.
מה בדיוק רצה וילהלם בציור ? אולי הספר והארובות של בתי החרושת הם שמציגים את "תורה עם דרך ארץ.
אולי ? ומה תפקיד הכינור כאן ? ואולי הוא תלמיד חכם - וגם מנגן לפרנסתו ?
וכאן מספר נכדו של ר"ד על הציור המפורסם
שוב מצאתי הכל כאן
http://notrikon.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html
יהודהא כתב:
עצי המחט המושלגים והגגות המשופעים למניעת הצטברות שלגים מעידים על סביבה אירופאית כפרית .
ממעל בשמיים שביל החלב וכוכבי הלכת הבוהקים.יוסף ובלה הרפז - מי מתי ? ?
יהודהא כתב:קטעים קלאסיים מהתלמוד עתיק בלעז ששייך לנתן אדלר , וממילא הנשר [העיט !]מככב במרכז הסמל.
יבורך - מי שמזהה את שאר המילים -השפה אנגלית, הודפסה בלונדון. אולי ב 1876 לפי הכיתוב בתחתית עמוד השער.
.
יהודהא כתב:ר' דודל מלעלוב, חתנו ר' שלמה יוסף אליאך, ור' יוסף ברוך זה סב אחר איני זוכר את שמו.
.
יהודהא כתב:תודה ל ה,א. ששלח לי זיהוי כדלהלן :
הם סביו של מאיר יזרעאלי ז"ל. [אולי יזרעאלביץ'. במקור].
נדמה לי שהנ"ל היה בנו של ר' יעקב יזרעאלי שהיה חתנו של ה"ר אליאך מבית התבשיל שהיה חתנו של ר"ד מלעלוב.
השמות מסביב הם:
ר' דודל מלעלוב, חתנו ר' שלמה יוסף אליאך, ור' יוסף ברוך זה סב אחר איני זוכר את שמו.
הוא הניח עליהם את שלושת עמודי העבודה דבין אדם לחבירו המוזכרים במשנה.
ועשה מזה סמל למשפחה.
הוא היה אמן ויצר המון חפצי אומנות, היתה לו גלריה לאומנות ברחוב הרב קוק.
לספרים של עצמו מילא באמצע את המילה מאיר, לאחיו משה וחיים ואהרן וכו' עשה סמלים זהים עם שמות הסבים הנ"ל, עם שמותיהם.
הוא חיבר עוד ספרים כידוע לי מלבד הספר חסידים הנזכר.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 623 אורחים