פרנצויז כתב:ויתכן שהקוראים לא הבינו שהוא המחבר, אלא שהוא המדפיס או המו"ל.
י. אברהם כתב:האם היהודים בוילנא ידעו לקרוא רוסית?
פרנצויז כתב:אולי עפ"י החוק הממשלתי שם, היה חייב לכתוב את השם האמיתי (מי שקיבל את רשיון ההדפסה).
ויתכן שהקוראים לא הבינו שהוא המחבר, אלא שהוא המדפיס או המו"ל.
ארזי הלבנון כתב:עם ציון 70 שנה לפטירת החזו"א, נדמה שע"פ חוק בטלו מספריו זכויות היוצרים, ולכאורה כל הרוצה לההדירם רשאי לעשות זאת.
לבנון כתב:ארזי הלבנון כתב:עם ציון 70 שנה לפטירת החזו"א, נדמה שע"פ חוק בטלו מספריו זכויות היוצרים, ולכאורה כל הרוצה לההדירם רשאי לעשות זאת.
כיהודי זה החוק שמחייב אותך?
איש_ספר כתב:בפועל המשפחה נותנת רשות לכל אחד להוציא חלקים מהחזו"א עם הערות משלו.
אולי כדאי לעשות כאן רשימה של החלקים שהופיעו עד עתה
אני זוכר
עירובין
פרה
נגעים
קו התאריך
זבחים א
נדה
צורת אותיות
אולי יש עוד
ארזי הלבנון כתב:לבנון כתב:ארזי הלבנון כתב:עם ציון 70 שנה לפטירת החזו"א, נדמה שע"פ חוק בטלו מספריו זכויות היוצרים, ולכאורה כל הרוצה לההדירם רשאי לעשות זאת.
כיהודי זה החוק שמחייב אותך?
כיהודי שומר חוק, כן.
עד עתה הזכויות היו שמורות לפלוני ממשפחתו, וכעת הרוצה לההדיר רשאי לעשות זאת. אין שום התחסדות בלהשאיר, לדוגמא, את ספר אמונה ובטחון בפורמט הנוכחי לנצח נצחים.
הערש כ''ץ כתב:אני שואל מחוסר ידיעה,
מי היורשים? לכאו' ודאי לא משפחת גריינימן. בפשטות עפ''י הדין אלו אחיו של מרן זללה''ה, ודומני שהאח היחיד שנותר בחיים אחר השואה הוא רבי מאיר קרליץ. וא''כ בניו הם היורשים.
האם הזכויות בפועל הם שלהם? או של יורשיהם אחריהם?
האם מרן הקנה זכויותיו לר' שמואל גריינימן? ומי קבע שאח''כ ר' שמרל יהיה האחראי ו'בעל הזכויות
יש לי שאלה נוספת, האם יורשי הקצוה''ח הם בעלי הזכויות על ספר קצות החושן? האם הרב דז'ימיטרובסקי קבל רשות ממי מיורשיו להדפיס את הספר מחדש? אם לא, למה? ומה זה שונה מספר 'חזון איש'?
לענין כתב:כידוע לכל, מרוב ענוותו של מרן ז"ל (ואולי מעוד טעמים)
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 163 אורחים