תא חזי כתב:אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי את מאמרו של הרב ורהפטיג בהצופה יום שישי י"ז שבט תשנ"א בעניין יציאה לחו"ל במלחמת המפרץ.
נחוץ לי מאוד, בעבור אחד מחשובי הפוסקים שליט"א.
בתודה מראש למסייעים.
נסה אצל המחבר: הרב איתמר ורהפטיג <[email protected]>
תא חזי כתב:אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי את מאמרו של הרב ורהפטיג בהצופה יום שישי י"ז שבט תשנ"א בעניין יציאה לחו"ל במלחמת המפרץ.
נחוץ לי מאוד, בעבור אחד מחשובי הפוסקים שליט"א.
בתודה מראש למסייעים.
עושה חדשות כתב:בבקשה;
פלוריש כתב:חודש טוב! אני זקוק למאמרים הבאים:
שמחה עמנואל, "ביטול שידוכין", בתוך מחקרים בתולדות יהודי אשכנז, ספר היובל לכבוד יצחק (אריק) זימר, רמת-גן תשס"ח, עמ' 202-157.
א' גרוסמן, "החרם על ביטול שידוכין ומניעיו ההיסטוריים", בתוך הלכה ומשפט: ספר הזיכרון למנחם אלון (א' אדרעי ואחרים (עורכים), ירושלים תשע"ח), עמ' 526-513.
מה שנכון נכון כתב:פלוריש כתב:חודש טוב! אני זקוק למאמרים הבאים:
שמחה עמנואל, "ביטול שידוכין", בתוך מחקרים בתולדות יהודי אשכנז, ספר היובל לכבוד יצחק (אריק) זימר, רמת-גן תשס"ח, עמ' 202-157.
א' גרוסמן, "החרם על ביטול שידוכין ומניעיו ההיסטוריים", בתוך הלכה ומשפט: ספר הזיכרון למנחם אלון (א' אדרעי ואחרים (עורכים), ירושלים תשע"ח), עמ' 526-513.
צופה_ומביט כתב:יכולני לעזור בראשון:
עושה חדשות כתב:האם אפשר להשיג את העבודה של אופיר מינץ-מנור, רבי אלעזר בירבי קליר: קדושתאות לשבתות החנוכה, מהדורה ביקורתית, מבואות ופירושים (בהדרכת שולמית אליצור), ירושלים: האוניברסיטה העברית, החוג לספרות עברית, 2002. (זה כנראה יצא לאור כספר לפני כשנה, אבל משום מה אני לא מוצא ברשת פרטים עליו).
אשי ישראל כתב:ראיתי בספר 'וליוסף אמר' לרב הברפלד סי' נ, אות ה, עמ' קמד:
"א. ה. (כלומר, שזו הוספה של אחי המחבר, הרב אלכסנדר הברפלד, כנזכר בתחילת ה'מבוא' לספר) לעיין שעת ברכה (עמוד רנ"א הערה כה) שם כתבו שיש להעדיף פרי שנזכר בתורה (אף לגנאי כגון אבטיח)..."
בשום מקום לא מצאתי שקיים ספר כזה. הספר עצמו אינו קיים באוצר החכמה (וגם לא נזכר בספרים שבתוך האוצר), לא בספריה הלאומית, ולא במרשתת.
מישהו יכול לסייע לי?
צופה_ומביט כתב:אשי ישראל כתב:ראיתי בספר 'וליוסף אמר' לרב הברפלד סי' נ, אות ה, עמ' קמד:
"א. ה. (כלומר, שזו הוספה של אחי המחבר, הרב אלכסנדר הברפלד, כנזכר בתחילת ה'מבוא' לספר) לעיין שעת ברכה (עמוד רנ"א הערה כה) שם כתבו שיש להעדיף פרי שנזכר בתורה (אף לגנאי כגון אבטיח)..."
בשום מקום לא מצאתי שקיים ספר כזה. הספר עצמו אינו קיים באוצר החכמה (וגם לא נזכר בספרים שבתוך האוצר), לא בספריה הלאומית, ולא במרשתת.
מישהו יכול לסייע לי?
זו טעות סופר, הכוונה לספר "שערי הברכה" [שטיצברג] פרק יב סעיף טו הערה כה, נמצא באוצר.
שבע כתב:אשמח לקבל את מאמרו של מרדכי פכטר"עליתו של ר' שלמה אלקבץ לארץ ישראל ודרשת הפרידה שלו בשאלוניקי", שלם ה (תשמ"ז), עמ' 263 - 251
בתודה מראש
ממזרח שמש כתב:אבקש את עזרתכם באיתור מאמר / מחקר בבירור על ענין תאריך לידתו ותלייתו של התלוי יש"ו.
יש"כ
ר_חיים_הקטן כתב:אני צריך קטע מהספר רוקח מרקחת לר' רפאל בירדוגו (שנדפס במהדורה מצומצמת בצפרת) חלק ב' עמ' 117 (צויין במבוא לספר ארים נסי עמ"ג גיטין להגר"מ מאזוז שליט"א עמ' 31-32).
613מצו כתב:אשמח לקבל את "לחידת עריכתו של סדר רב עמרם" מאת ירחמיאל ברודי מתוך ספר כנסת עזרא.
תודה!
מה שנכון נכון כתב:613מצו כתב:אשמח לקבל את "לחידת עריכתו של סדר רב עמרם" מאת ירחמיאל ברודי מתוך ספר כנסת עזרא.
תודה!
אבימן כתב:מחפש היכן ניתן להשיג לראות את הקובץ Liturgical poems of Ḥanukka from Europe, קורפוס פיוטי חנוכה מאת ד״ר גבריאל שוורצמן
אשמח לכל מידע
יבנה כתב:אבימן כתב:מחפש היכן ניתן להשיג לראות את הקובץ Liturgical poems of Ḥanukka from Europe, קורפוס פיוטי חנוכה מאת ד״ר גבריאל שוורצמן
אשמח לכל מידע
https://www.nli.org.il/he/dissertations ... 205171/NLI
שילה צבי כתב:אפשר בבקשה צילום של החזו"א על אדם המזיק באונס (שגם לרמב"ן לא מתחייב באונס גמור וכו')
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 365 אורחים