אור עולם כתב:כן תעזור לי מאד תמונת מצבת קבר האחים או נוסח המצבה.
ייש"כ.
תבא כתב:אור עולם כתב:כן תעזור לי מאד תמונת מצבת קבר האחים או נוסח המצבה.
ייש"כ.
https://mhebron.org/wp-content/uploads/ ... ressed.pdf
יואל הלוי כתב:ראיתי פעם באיזה כתבה שהיו שש תלמידים של הגר' יהודה השעל לעוונבערג זצ"ל מניו הייבן שלמדו אצלו בישיבתו ושלחם לא"י ונרצחו שם - האם ידוע לחכמים שמותם והאם זה נכון?
ידוע לי שהרב הנ"ל דרש עצרת התעוררות בישיבתו מחמת הפוגרום
אור עולם כתב:ראובן בן שלום וויציק
הבאר ההיא כתב:יש סיפור על בחור אמריקאי שנהרג והמשולח ששכנע את אביו לשלוח אותו לישיבה פחד להגיע שוב לעיר מגוריו של האבא, יום אחד הוא פגש את האבא ולהפתעתו האבא הודה לו בחמימות גדולה כי על הבן שלו נגזר למות צעיר ובזכותו הבן שלו נהרג עקד"ה כבן ישיבה ולא נהרג בתאונה אקראית, נדמה לי שהסיפור באריכות נמצא בספר קול חוצב על ר' שלום שבדרון ומן הסתם עם השמות.
הבאר ההיא כתב:הבאר ההיא כתב:יש סיפור על בחור אמריקאי שנהרג והמשולח ששכנע את אביו לשלוח אותו לישיבה פחד להגיע שוב לעיר מגוריו של האבא, יום אחד הוא פגש את האבא ולהפתעתו האבא הודה לו בחמימות גדולה כי על הבן שלו נגזר למות צעיר ובזכותו הבן שלו נהרג עקד"ה כבן ישיבה ולא נהרג בתאונה אקראית, נדמה לי שהסיפור באריכות נמצא בספר קול חוצב על ר' שלום שבדרון ומן הסתם עם השמות.
שם המשולח היה כמדומני ר' ירחמיאל וקסלר, ועפ"י החיפוש באוצר הוא אכן מופיע בספר קול חוצב בסביבות עמ' 350 וכנראה ששם מופיע כל הסיפור.
אור עולם כתב:ירחמיאל וקסלר הוא אביו של הבחור הי"ד.הבאר ההיא כתב:הבאר ההיא כתב:
שיף כתב:וכמדומה שהוא חמיו של הגר"ב ז'ולטי זצ"ל
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 256 אורחים