עושה חדשות כתב:הטור מביא בתחילת הל' מילה מדברי חז"ל, "שאברהם אבינו יושב בפתחה של גיהנם ואינו מניח ליכנס בו לכל מי שנמול". זאת אומרת שיהודי מהול (ולא בעל נכרית) אין לו מה להגות בס' ראשית חכמה?
יהושפט כתב:עושה חדשות כתב:הטור מביא בתחילת הל' מילה מדברי חז"ל, "שאברהם אבינו יושב בפתחה של גיהנם ואינו מניח ליכנס בו לכל מי שנמול". זאת אומרת שיהודי מהול (ולא בעל נכרית) אין לו מה להגות בס' ראשית חכמה?
לא יודע מה לומר לך
מה שכן, כל פעם שאני קורא בעלונים של קהילה ידועה שכדאי לנסוע לציונו של רבם, כי הוא היחיד שהבטיח להוציא מהגיהנום, אני אומר לעצמי הוא ממש לא היחיד, כי אאע"ה כבר אמור לעשות את זה, אז או שבלא"ה אני מסודר או שמאותה סיבה ש+1500 שנים פחדו מהגיהנום למרות הגמרא הזו, אז גם הבטחה מלפני 200 שנה לא משנה הרבה.
תלמוד_ישן כתב:שמעתי סיפור על ראש ישיבת בריסק, הרב אברהם יהושע שליט"א, שתבע מבחור שהלך לאומן בראש השנה, הלא כבר כתוב שאאע"ה יושב על פתחו של גיהנם וכו'. והבחור ענה שעדיף בשבילו להיות מוסר ע"י פאותיו...
והרב הנ"ל גירש אותו מהישיבה.
יוצא פוניבז' כתב:יש גם את הגמ' אין אור של גיהנם שולטת בפושעי ישראל ק"ו ממזבח הזהב
עושה חדשות כתב:הטור מביא בתחילת הל' מילה מדברי חז"ל, "שאברהם אבינו יושב בפתחה של גיהנם ואינו מניח ליכנס בו לכל מי שנמול". זאת אומרת שיהודי מהול (ולא בעל נכרית) אין לו מה להגות בס' ראשית חכמה?
ליתר דיוק, מסיר את ערלת הקטנים ומעבירה אליו.חד ברנש כתב:מקור העניין הוא בבר"ר (ר"פ וירא) וגם בעירובין.
ושם אמרו, שאם אברהם רואה אחד שהירבה עוונות, הוא מסיר את מילתו ומעבירה לקטנים שמתו קודם מילתן.
יהושפט כתב:לא יודע מה לומר לך
מה שכן, כל פעם שאני קורא בעלונים של קהילה ידועה שכדאי לנסוע לציונו של רבם, כי הוא היחיד שהבטיח להוציא מהגיהנום, אני אומר לעצמי הוא ממש לא היחיד, כי אאע"ה כבר אמור לעשות את זה, אז או שבלא"ה אני מסודר או שמאותה סיבה ש+1500 שנים פחדו מהגיהנום למרות הגמרא הזו, אז גם הבטחה מלפני 200 שנה לא משנה הרבה.
בוצינא כתב:בשפת אמת (ליקוטים לברית מילה) ביאר מה שאמרו ז"ל אדם הראשון מושך בערלתו היה, שעל ידי החטא של עץ הדעת נעשה הערלה.
ועל דרך זה אפשר שכל רשע הוא בבחינת מושך בערלה הרוחנית, ונעשה כמו שאינו מהול.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 739 אורחים