אור עולם כתב:https://kulmus-books.co.il/product/%d7%94%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f-%d7%91%d7%94%d7%9c%d7%9b%d7%94/
אור עולם כתב:https://kulmus-books.co.il/product/%d7%94%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9f-%d7%91%d7%94%d7%9c%d7%9b%d7%94/
אראל כתב:קיבלתי הודעה על הופעת כרך נוסף לספר המפורסם בין המורים 'דרכי תשובה' על יו"ד,
על הלכות נדרים ושבועות
פרי מעשי ידיו של כ"ק אדמו"ר ממונקאטש שליט"א,
שהלך בדרכי אבותיו הק' והשלים עוד נדבך לבנין האדיר ספרי דרכי תשובה, [בנוסף לג' החלקים שנתחבר ע"י זקינו הה"ק רבי צבי הירש ממונקאטש, וחלק הלכות ריבית והלכות נדה שנתחבר ע"י בנו של הדרכ"ת, ה"ה אדמו"ר הק' מרן בעל מנחת אלעזר זצוק"ל
נחכה על ידידינו הרב 'הוד והדר' להערכה מפורטת
על מזבח הדפוס עולה בימים א(י)לו ספרו של רבנו ידעיה הפניני הברדשי ביאורים על כל הקשה במדרש רבה... שוודאי ישפכו אור בשטחים נרחבים מאוד, הן בביאור דברי חז"ל והן בהשקפת התורה כאשר היא יוצאת מפי אחד הראשונים תלמיד הרשב"א...
הוד_והדר כתב:תקטין את הטקסט עוד יותר, כך שיצא לכולם העינים אם ירצו לראות מה כתבת.
נערווען.
בנשק_ל כתב:חדשות במכון משנת רבי אהרן אלול תשפ"ג
צבי-שפייר כתב:מצו"ב המודעה:
yankev כתב:האם ידוע אם האדמו"ר שליט"א הולך להוציא דרכ"ת גם על כיבוד אב ואם?
ארזי הלבנון כתב:על אתרוגי מרוקו
בצלאל נתיבות כתב:ארזי הלבנון כתב:על אתרוגי מרוקו
איפה אני יכול לקנות את זה בבני ברק?
באתי רק להעיר כתב:אמנם אין זה ספר חדש ממש, אולם כיון שלא ראיתי זכרו ב'פורום' הנכבד עד עכשיו, הנני מעלהו כאן.
מדובר בחידושים של אחד מגדולי הדור המפורסמים בשעתו, ה"ה רבי שמשון וורטהיימר מווינא (תי"ח-תפ"ד), שנודע בעיקר בעסקנותו לטובת אחיו היהודים.
בהקדמתו הארוכה של המוציא לאור אינו מנדב שום פרט על מקור ומקום הכתב יד ממנו נדפס הספר, ומציין רק : "לפני כשנתיים הפתיע אותי... הרה"ג ר' דוד אברהם מנדלבוים... והראה לי תכריך גדול של כתבי יד קודש...", ותו לא.
אמנם לא מחשיד אבל בהחלט מוזר לא לכתוב כלום על כתב היד, איפה מונח, ואיך התגלה פתאום לאחר כל כך הרבה שנים, וכדומה.
יבואו אחרים וישלימו מידיעותיהם...
עניו כמשה כתב:לא מצאתי איפה לפרסם אם צריך נא להעביר הודעתי בבקשה
יש את החידושים של הגרא כל הליקוטים שיצאו בספר "דברי אליהו"
אז אני מחפש מהדורה שלמה של הספר הזה או דומה לו שליקטה את כל החידושים בספר אחד
לא סט חומשים כמו של הרב אליאך והרב קרויזר אלא משהו כמו הדברי אליהו
יישר כח
באמונתו כתב:עניו כמשה כתב:לא מצאתי איפה לפרסם אם צריך נא להעביר הודעתי בבקשה
יישר כח
"פנינים משולחן הגר"א", זאת מהדורה הכוללת כולם.
אף חיבור זה הוציא לאור רב אליאך, רק כאן כעין "קול אליהו" וכו'
לולי דמיסתפינא כתב:ברצוני להפליא כאן את הספרים 'פנינים מבי מדרשא' הגורמים לי עונג יו"ט. ולדעתי הם ספרים מוצלחים ביותר. באמת מקיף הרבה ענינים בבהירות רבה ובכתיבה צחה.
היות שהמחבר לא נותן שם שום פרטים היכן הוא לומד או מלמד, מי הם רבותיו, מאיזה חוג הוא, (אף שמסקרן אותי), אשלח לו מכאן ברכת יישר כח גדול על כל ספריו הנחמדים מזהב ומפז, ויזכה לסייעתא דשמיא לעוד ספרים.
עניו כמשה כתב:לא מצאתי איפה לפרסם אם צריך נא להעביר הודעתי בבקשה
יישר כח
002 כתב:כעת ערב ראש השנה תשפ"ד
יצא לאור ע"י הרב אברהם יחיאל הלוי דויטש שליט"א ראש ישיבת תלמידי הכתב סופר ואב"ד מעלה אדומים
צבי-שפייר כתב:
ברנרכרמיאל1 כתב:פירוש רש"י ובית מדרשו - עבודת יום הכיפורים
יוצא לראשונה מכתב יד
א.יהושע הכהן כתב:ברנרכרמיאל1 כתב:פירוש רש"י ובית מדרשו - עבודת יום הכיפורים
יוצא לראשונה מכתב יד
יצא על ידי מי?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 368 אורחים