בני ברקי כתב:בשבת חוה"מ נפטר הרה"ח ר' משה לנדי זצ"ל (המוזכר כאן באשכול) בא"ב לאדונינו הגר"א (דור שישי)
ארזי ביתר כתב:בירור שמועה [די תלושה] שהגיעה עדי:
לגאון היתה בת גיטל?
האם גיטל זו היתה נשואה ל______ סגל?
ישראליק כתב:לרגל ההילולא שחל מחר, זכותו הגדול יגן עלינו ועל כל ישראל
יאיר כתב:מאיר סובל כתב:שם משפחת בנו של הגר"א היה לנדא.
וי"א קרמר...
(ממש לאחרונה ראיתי עוד מישהו שטוען שהוא קשור להגר"א ושם משפחתו קרמר. בנתיים איני נזכר היכן ראיתי זאת).
ישראליק כתב:ישראליק כתב:לרגל ההילולא שחל מחר, זכותו הגדול יגן עלינו ועל כל ישראל
בענין האהל וגניזת אפרו של הגר צדק הי"ד:
(העתק מקובץ גינת ורדים, ב, עמ' רפו; מאמרו של הרב ישכר בעריש ווייס)
ישראליק כתב:יאיר כתב:מאיר סובל כתב:שם משפחת בנו של הגר"א היה לנדא.
וי"א קרמר...
(ממש לאחרונה ראיתי עוד מישהו שטוען שהוא קשור להגר"א ושם משפחתו קרמר. בנתיים איני נזכר היכן ראיתי זאת).
viewtopic.php?f=19&t=12766&start=40#p662756
מאיר סובל כתב:שם משפחת בנו של הגר"א היה לנדא.
מיוחסים אחריו, בן אחר בן, בימינו משפחות "לנדי"; "לנדה"; "לנטוש". הטיות של השם לנדא לפי הגלויות שעברו במשך שעת - שמונת הדורות מאז. מאמריקה, משוויץ, ומהונגריה.
מוטוש כתב:מאיר סובל כתב:שם משפחת בנו של הגר"א היה לנדא.
מיוחסים אחריו, בן אחר בן, בימינו משפחות "לנדי"; "לנדה"; "לנטוש". הטיות של השם לנדא לפי הגלויות שעברו במשך שעת - שמונת הדורות מאז. מאמריקה, משוויץ, ומהונגריה.
בן משפחה סיפר לי. (צאצא לגאון מצד אימו)
ששם משפחתם היה ליסואר!
אך היות ואביו היה מנהל בית ספר.
הוא היה צריך לבחור שם משפחה הונגרי (זה היה בהונגריה)
אז הוא שינה ללנטוש..
גפן אדרת כתב:משפחת ליסואר הינם צאצאים ישירים מהגר"א דרך בנו רבי יהודה לייב. [כיום משפחה חסידית מובהקת רוב צאצאיה הנושאים שם משפחה זה מתגוררים בברוקלין].
אור עולם כתב:גפן אדרת כתב:משפחת ליסואר הינם צאצאים ישירים מהגר"א דרך בנו רבי יהודה לייב. [כיום משפחה חסידית מובהקת רוב צאצאיה הנושאים שם משפחה זה מתגוררים בברוקלין].
האדמו"ר מנאנאש כדומני שמו ליסואר.
צנמ''ס כתב:ידוע בקהילת חב"ד בקרית מלאכי כי הרב יצחק יהודא ירוסלבסקי הוא מצאצאי הגר"א, מישהו יודע איך?
סוקולקה כתב:צנמ''ס כתב:ידוע בקהילת חב"ד בקרית מלאכי כי הרב יצחק יהודא ירוסלבסקי הוא מצאצאי הגר"א, מישהו יודע איך?
השאלה אם הוא עצמו יודע...
צנמ''ס כתב:סוקולקה כתב:צנמ''ס כתב:ידוע בקהילת חב"ד בקרית מלאכי כי הרב יצחק יהודא ירוסלבסקי הוא מצאצאי הגר"א, מישהו יודע איך?
השאלה אם הוא עצמו יודע איך...
כך אמר לי נכדו, אחר כך אימתתי אצל נכד אחר ואישר לי
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 305 אורחים