אור עולם כתב:המקום היחיד שאני מכיר שכתוב בסוגיא זו מפורש הוא בחידושי רבינו חיים הלוי בהל' יוה"כ,
קומי רוני כתב:אור עולם כתב:המקום היחיד שאני מכיר שכתוב בסוגיא זו מפורש הוא בחידושי רבינו חיים הלוי בהל' יוה"כ,
צ"ל חי' מרן רי"ז הלוי בהל' שביתת עשור בשם הגר"ח
יוסף חיים אוהב ציון כתב:מחילה על אי ההבנה גם הגברים מקילים?
מן הדרום כתב:מענין לענין. שמעתי פעם בשם ת"ח שבישיבות ליטא היו שלא צמו , שאלתי על כך אחד מגדולי הדור, וביטל את זה
אני מצרף משהו מהספר ההר הטוב הזה על הרב שלמה מן ההר [מי שמכיר מעט את הרב ואת ביתו שכתבה את הספר יודע שהדברים מדויקים להפליא]
מן הדרום כתב:מענין לענין. שמעתי פעם בשם ת"ח שבישיבות ליטא היו שלא צמו, שאלתי על כך אחד מגדולי הדור, וביטל את זה
אני מצרף משהו מהספר ההר הטוב הזה על הרב שלמה מן ההר [מי שמכיר מעט את הרב ואת ביתו שכתבה את הספר יודע שהדברים מדויקים להפליא]
גביר כתב:[קראתי פעם, איני זוכר היכן, שהיו שהקלו לסיים את התענית בחו"ל בשעה שמסתיימת בא"י, מ"מ אינו שייך אצלנו באה"ק].
פרנקל תאומים כתב:אני חושב שצריך לברר זאת עם אנשי בריסק עצמם ולא לסמוך על שמועות. אם כבר מסתבר שהם צמים אבל מקילים בכל מקצת חולי וכדו'. קשה לקבל שהם לכתחילה לא צמים. צריך לברר זאת איתם באופן בלתי אמצעי ולא להפריח שמועות.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:מה זה איתם? הוא גם אכל?
ארי שבחבורה כתב:חשבתי שזה ברור מאליו. כן.
שייף נפיק כתב:קצת קשה לומר שחלקו בדברים שלא שמענו חילוק בהם.
ומו"ר שליט"א סיפר לי מה שסיפר לו הגרמש"ש שהיה פעם אחת בתשעה באב בירושלים, ולא חש בטוב, והלך להגרי"ז לשאול מה לעשות, תיכף שפתח לו הגרי"ס הדלת אמר לבתו רבקה שתכין אוכל לר' משה שמואל, ואחר כך שאל אותו הגרמש"ש מאיפה ידע, ואמר לו, הרי לדבר בלימוד אי אפשר, אם כן למה באת, ע"כ באת לשאול שאתה לא מרגיש טוב, אז ודאי שמותר לך...
וממשפחת חמותי שהיו מישיבות ליטא סיפר אחד שזוכר שלא צמו בישיבה (זה מובן על רקע העוני והמחסור שהיו אז, ומסתבר שמי שלא אכל תיכף היה חש מאוד שלא בטוב)
ארי שבחבורה כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:ארי שבחבורה כתב:פרנקל תאומים כתב:אני חושב שצריך לברר זאת עם אנשי בריסק עצמם ולא לסמוך על שמועות. אם כבר מסתבר שהם צמים אבל מקילים בכל מקצת חולי וכדו'. קשה לקבל שהם לכתחילה לא צמים. צריך לברר זאת איתם באופן בלתי אמצעי ולא להפריח שמועות.
אמי שתחי' סיפרה לי שבכל פעם שהזדמנה בנערותה באחד הצומות לבית דודה הגרמ"ש שפירא בבאר יעקב הוא היה מנסה לשכנע אותה לאכול ביחד איתם.
למותר לציין שהיא הייתה נערה בריאה לחלוטין.
מה זה איתם? הוא גם אכל?
חשבתי שזה ברור מאליו. כן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 187 אורחים