אברהם בן ארוש כתב:גם השנה קטלוגים של שבוע הספר יעלו באתר גליונות.
כבר כעת ישנם קטלוגים של מכוני קאמארנא, וכן של מכון ירושלים והפצת הספר.
בקרוב יעלו קטלוגים נוספים.
ניתן לחפש בשורת החיפוש "שבוע הספר"
חוקר ספר כתב:מישהו יודע אם יצא רש"י כת"י על נזיר שפרסמו שנה שעברה
הבטחתי כתב:הורדתי לתועלת הציבור הקטלוגים מן האתר דלעיל.
(שבוע הספר הפך לסיבה להעלאת המחירים)
האויצרניק כתב:ובשונה ממכונים אחרים, ככה"נ מטרתם הבלעדית היא להרויח כסף
האויצרניק כתב: ככה"נ מטרתם הבלעדית היא להרויח כסף
איש_ספר כתב:האויצרניק כתב: ככה"נ מטרתם הבלעדית היא להרויח כסף
מוציא דיבה. (ועי' רמב"ן פר' שלח מה בין מוציא דיבה למביא דיבה)
טשרנוביץ כתב:יש מבצעי שבוע הספר על הוצאת וואגשאל?
הבטחתי כתב:אהבת שלום
בתחילה שלחו קטלוג לא סופי, כעת שלחו אחד סופי ומתוקן
דרופתקי דאורייתא כתב:מה קורה בזכרון אהרן???
לדעתי אם הם ודוגמתם לא יורידו מחירים, צריך לקיים עליהם פסק הדגים בערב שבת כדאיתא להלכה במשנ"ב סי' רמב
"אם מוכרי הדגים מייקרין השער נכון לתקן שלא יקנו דגים איזה שבתות עד שיעמוד השער על מקומו".
תא חזי כתב:מה שקורה בכל העולם - אפילו מחירי הנייר והקרטון התייקרו, וכמובן מדד המחירים לצרכן התייקר. גם אם המכונים מאוד מאוד רוצים - הם כבר לא יכולים לתמחר ספרים כמו לפני עשור, ואפילו לא כמו לפני מגיפת הקורונה (לתקפ"ץ).
ובפרט אין מה להשוות את רוב המכונים למדרש אהבת שלום יכב"ץ, להם יש יכולת ורצון להפיץ תורת הקדמונים בהדרתה במחירים באמת שווים לכל נפש.
גם לא הרי מנהלים תלמידי חכמים (המבינים את נפש וכיס הלומד) כהרי וכו', ודוק.
דרופתקי דאורייתא כתב:בפרט שבדרך כלל בעלי ההוצאות התורניות הגדולות מקבלים תרומות והנצחות מגבירי ושועי עולם, וכגודל ההנצחות כך גודל התרומות כידוע, ובפרט אם נכתב מהדורת פלוני אז בכלל...
יהודה בן יעקב כתב:בזכרון אהרן אין דברים כאלה. הכל ממומן מכסף של אדם פרטי, בעלי המכון - ר' יונתן בלייער.
דרופתקי דאורייתא כתב:אינני לוביסט של שום מכון, ואין כוונתי למעוך מכון מסויים.
כואב לי שבתירוצים שונים הכל הופך למסחרה.
במקום לסנגר עליהם ולתת יד להפקעת מחירים, פשוט שישנו גישה ודי.
אני הקטן בכל אופן לא אתן יד למכונים שמפקיעים מחירים.
דרופתקי דאורייתא כתב:אני מבין את מה שכתב מעלתו, אולם כל השאלה האם יש רצון טוב לבוא לקראת הלומדים.
האם ישנה מגמה אצל בעלי אינטרסים להפוך את שוק הספרים התורני למסחר נטו.
הרי כל בר דעת מבין שמאז ומעולם המחירים בקרב הציבור התורני אינם משקפים את כלל העליות של המחברים ואלפי שעות העבודה, ודי להביט במחירי ספרונים בהוצאות אקדמאיות.
האם בעקבות מה שמנית יש בעלי אינטרסים שקופצים על העגלה ומנסים להחדיר גם לשוק הספרים התורני שאין ברירה וכו' וכו', וכך להטמיע ולהשוות מחירים עם ההוצאות הכלליות, ועל זה לדעתי יש להתנגד בכל תוקף.
בפרט שבדרך כלל בעלי ההוצאות התורניות הגדולות מקבלים תרומות והנצחות מגבירי ושועי עולם, וכגודל ההנצחות כך גודל התרומות כידוע, ובפרט אם נכתב מהדורת פלוני אז בכלל...
בקיצור 113 ש"ח לספר תורני בישראל בחודש הספר זהו מחיר מופקע לכל הדעות, ועל זה יש להתנגד.
ציטרון כתב:למה מכון ירושלים הפסיק עם מוקד פיסי למכירה בחודש הספר ??
האם ידוע לכם על חנויות בירושלים שמוכרות את הספרים של מכון ירושלים במחירי המבצע ?
דרופתקי דאורייתא כתב:אני מבין את מה שכתב מעלתו, אולם כל השאלה האם יש רצון טוב לבוא לקראת הלומדים.
האם ישנה מגמה אצל בעלי אינטרסים להפוך את שוק הספרים התורני למסחר נטו.
הרי כל בר דעת מבין שמאז ומעולם המחירים בקרב הציבור התורני אינם משקפים את כלל העליות של המחברים ואלפי שעות העבודה, ודי להביט במחירי ספרונים בהוצאות אקדמאיות.
האם בעקבות מה שמנית יש בעלי אינטרסים שקופצים על העגלה ומנסים להחדיר גם לשוק הספרים התורני שאין ברירה וכו' וכו', וכך להטמיע ולהשוות מחירים עם ההוצאות הכלליות, ועל זה לדעתי יש להתנגד בכל תוקף.
בפרט שבדרך כלל בעלי ההוצאות התורניות הגדולות מקבלים תרומות והנצחות מגבירי ושועי עולם, וכגודל ההנצחות כך גודל התרומות כידוע, ובפרט אם נכתב מהדורת פלוני אז בכלל...
בקיצור 113 ש"ח לספר תורני בישראל בחודש הספר זהו מחיר מופקע לכל הדעות, ועל זה יש להתנגד.
זאב ערבות כתב:בקשר להנ"ל, התכתבתי עם מאן דהו בארץ שאינו חבר בפורום בענין מסויים והדברים התגלגלו לשוק הספרים והנה ציטוט מדבריו:
לצערנו אין שוק גדול לספרים בכלל, למעט קומיקס וסידורים (טוב, ועוד כמה חריגים מעין אלו... כאן בארץ כמדומה שניתן לקבל אינדיקציה על הספרים שיש להם שוק ברשת חנויות 'אור החיים'. הם לא מפיצים שום ספר שלא ברור להם מראש שימכור טוב). לא נראה לי שיש כמעט מחבר ספר שמחזיר את השקעתו. מצד שני, עדיין יוצאים לאור ספרים בכמויות מסחררות (למדתי לאחרונה עימוד ספרים ואני נכנס לתחום, וכפי שאני מבין השוק מלא בעבודה). אינני יודע להסביר זאת, מלבד הסברא שאנשים אכן מוכנים להוציא כסף כדי לראות את פרי עמלם יוצא לאור (ויש גם כאלו המומחים בגיוס תרומות).
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 390 אורחים