- D1E503D1-739B-480B-9100-05430F921F77.jpeg (512.67 KiB) נצפה 10320 פעמים
ישראליק כתב:קיבלתי שתי תמונות מרבנים וחסידים אצל הציון של הרה"ק מראפשיץ זי"ע.
שנת התמונה כתוב על התמונה
מ.ד.יארמיש כתב:only second picture is by tzion. the date says 1950 but is probably 1980 or later . Ziditchoiver, although the joke was that he was born with a white beard, only looked like that later in life
הוה אמינא כתב:כמדו' שהשמאליים הם הרבי הל"ש וגיסו רבי איצ'ע מאיר לוין.
מ.ד.יארמיש כתב:ישראליק כתב:קיבלתי שתי תמונות מרבנים וחסידים אצל הציון של הרה"ק מראפשיץ זי"ע.
only second picture is by tzion. the date says 1950 but is probably 1980 or later . Ziditchoiver, although the joke was that he was born with a white beard, only looked like that later in life
אראל כתב:ישראליק כתב:קיבלתי שתי תמונות מרבנים וחסידים אצל הציון של הרה"ק מראפשיץ זי"ע.
על התמונה הראשונה כתוב מפורש, שנת 1925-28 (תרפ"ה-פ"ח), בלאנצוט
הוה אמינא כתב:כמדו' שהשמאליים הם הרבי הל"ש וגיסו רבי איצ'ע מאיר לוין.
חמרא טבא כתב:אראל כתב:ישראליק כתב:קיבלתי שתי תמונות מרבנים וחסידים אצל הציון של הרה"ק מראפשיץ זי"ע.
על התמונה הראשונה כתוב מפורש, שנת 1925-28 (תרפ"ה-פ"ח), בלאנצוט
אבל מה נעשה שהתמונה נלקחה במאריענבאד (או קרעניץ איני זוכר בדיוק).
חמרא טבא כתב:אבל מה נעשה שהתמונה נלקחה במאריענבאד (או קרעניץ איני זוכר בדיוק).
ישראליק כתב:האם אחד משתי התמונות המצו"ב זה של הרב ר' שרגא משה קלמנוביץ זצ"ל מר"י מיר?
יציב פתגם כתב:חמרא טבא כתב:אבל מה נעשה שהתמונה נלקחה במאריענבאד (או קרעניץ איני זוכר בדיוק).
תמונה זו צולמה בעיר קרעניץ לפני השואה
רואים את הרבנים רבי אהרן לעווין אב"ד ריישא, רבי דוד בורנשטיין מסאכטשוב, ורבי אלטר'ל מדזיקוב
ראה כאן על מיקומו המדוייק של התמונה https://www.ivelt.com/forum/viewtopic.p ... 3#p1559363
אש משמים כתב:מי מזהה את האדמו"ר??
שיג ושיח כתב:אשמח אם החו"ר יוכלו לזהות לי את כל הרבנים שבתמונה
אנו באמצע עריכה של ספר על סבינו הרב שלמה פודולסקי מלידא - תל אביב
סבא שלי עומד באמצע עם משקפיים עגולות
כנראה זה תמונה מישיבת נובהרדוק [בביאליסטוק או בוורשא] או מישיבת מיר - בישיבות אלו למד בבחרותו.
אשמח לפיענוח בהקדם כי בעוד שבוע אני צריך בעז"ה לשלוח לעימוד
תודה רבה
מיללער כתב:הוה אמינא כתב:כמדו' שהשמאליים הם הרבי הל"ש וגיסו רבי איצ'ע מאיר לוין.
השני משמאל הוא אכן רי"מ לוין - קבלתי את שאר הפרטים, מימין לשמאל: ר' פיניע לוין, ר' אברהם הנדל, ר' יצחק מאיר לוין ור' אלכסנדר זושא פרידמן.
מ.ד.יארמיש כתב:the first on the left is NOT R Aleksander Zusha Friedman, and NOT the Lev Simcha, although it looks very much like the Lev Simcha. it is R Shmuel Naftoli Alter the son of R Itche Mayer, son of R Moshe Betzalel
בית הגנזים כתב:מ.ד.יארמיש כתב:the first on the left is NOT R Aleksander Zusha Friedman, and NOT the Lev Simcha, although it looks very much like the Lev Simcha. it is R Shmuel Naftoli Alter the son of R Itche Mayer, son of R Moshe Betzalel
אינני יודע מנין לך שזה הוא אבל בכל אופן צ"ל R Shimon Naftoli Alter
שיג ושיח כתב:אשמח אם החו"ר יוכלו לזהות לי את כל הרבנים שבתמונה
כנראה זה תמונה מישיבת נובהרדוק [בביאליסטוק או בוורשא] או מישיבת מיר - בישיבות אלו למד בבחרותו.
תודה רבה
מיללער כתב:מצרפה כתמונה
שלמה בן חיים כתב:שיג ושיח כתב:אשמח אם החו"ר יוכלו לזהות לי את כל הרבנים שבתמונה
תודה רבה
באיזה שנים למד בנובהרדוק, כי אם אינני טועה אני מזהה את דוד שלי שלמד בנובהרדוק בתמונה ואם זה מתאים עם השנים הזיהוי יהיה יותר בטוח, כך תוכל לפחות להתמקד בחיפוש אחר הרבנים בנובהרדוק ולא ממיר.
כדכד כתב:אפשר תרגום לטובת אלו שאינם מבינים אנגלית?
הראשון מימין הוא לא ר' א"ז פריעדמאן, וגם לא הלב שמחה, אף שנראה דומה לו מאד. זה ר' שמעון נפתלי אלתר בן ר' יצחק מאיר בן ר' משה בצלאל.
במענה למש"כ הרב 'בית הגנזים' כתב:
הכי דומה למראהו הוא הלב שמחה, אך הל"ש לא הלביש עניבה עד שעבר לאנטווערפן. אישרתי עם ר' אלימלך ניימאן.
ישראליק כתב:מי מזהה?
יישר כח!
מיללער כתב:הוה אמינא כתב:כמדו' שהשמאליים הם הרבי הל"ש וגיסו רבי איצ'ע מאיר לוין.
השני משמאל הוא אכן רי"מ לוין - קבלתי את שאר הפרטים, מימין לשמאל: ר' פיניע לוין, ר' אברהם הנדל, ר' יצחק מאיר לוין ור' אלכסנדר זושא פרידמן.
איש_ספר כתב:חידה
אדמו"ר
יש כיום בארצינו רבי, הקרוי על שם אותו עיר בה הוא שימש כאדמו"ר
אך אין בינהם קשרי משפחה ידועים.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 425 אורחים